سفر ابتکار به خوزستان بالاخره انجام میشود

خورنا معصومه ابتکار به روزنامه اعتماد گفت: چنانچه در هفته های اخیر روی پورتال سازمان حفاظت محیط زیست و همین طور در صفحات مجازی ام مکرر گزارش داده ام، در تمام مدت پیگیر مشکل خوزستان بوده ام. طی این مدت دو بار گزارش برای جلسه دولت و اطلاع رسانی به اعضای هیات وزیران تهیه و ارایه شد.

جلسه سوم نیز در دفتر معاون اول رییس جمهور برگزار شدکه قرار شد دکتر هاشمی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به عنوان نماینده دولت به اهواز بروند.سه بار گفت وگوی مستقیم تلفنی و تصویری با سیمای خوزستان و توضیح به مردم آن استان داشتم.

بسته اقدامات اجرایی و اعتباری که پشتوانه کارشناسی ١۵ ماهه دارد، نیز نهایی شد.فردا جلسه کارشناسی سازمان مدیریت و برنامه ریزی برای تامین اعتبارات صورت می گیرد تا روز یکشنبه در جلسه دولت مطرح و تصویب شود.

دوشنبه نیز جلسه ای با متخصصین و دانشگاهیان خواهیم داشت و بعد به همراه معاونین شش دستگاه ذی ربط به اهواز خواهم رفت.

ابعاد این موضوع همان طور که بارها گفته ام بسیار گسترده و متاسفانه فراملی و منطقه ای بوده و راه حل های آن پیشگیرانه و بلندمدت است. بخش کوتاه مدت آن نیز با مسوولیت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و سازمان هواشناسی دنبال می شود.

رییس سازمان حفاظت محیط زیست در واکنش به انتقادات کاربران شبکه های اجتماعی از نرفتن او به استان خوزستان در گفت وگو با خبرآنلاین با اشاره به اینکه هفته آینده همراه با هیاتی از مدیران ارشد دولت عازم خوزستان خواهد شد توضیحاتی درباره بحران به وجود آمده داد و گفت: «این موضوع کاری نیست که بشود در یک یا دو سال به سرانجام رساند. یک دوره ای در حال تجربه خشکسالی هستیم، دوران سختی است.

استان خوزستان خاکش کاملارطوبتش را از دست داده و با کوچک ترین بادی خاک بالامی آید. ریزگردها از عربستان و عراق هم اضافه می شود. البته در گذشته کارهایی شده نه اینکه اصلادر استان کاری نشده باشد اما حد و اندازه کار خیلی بزرگ است. حداقل حدود ٣٠٠ تا ۴٠٠هزار هکتار مدیریت سرزمینی احتیاج دارد. بخشی از گرد و غبار پراکنده در اهواز از تالاب های خشکی می آید که در چند سال اخیر رنگ آب به خود ندیده اند. یکی از آنها هورالعظیم است.

بخشی از هورالعظیم که در ایران است در زمان دولت هشتم، به دلیل وجود میادین مشترک نفتی، از طرف وزارت نفت تقاضای اکتشاف شده بود. سازمان حفاظت از محیط زیست مشروط به عدم خشک کردن تالاب و با انجام ارزیابی های زیست محیطی و یکسری شرایط اجازه کار به آنها داد. دولت که تغییر کرد نخستین کاری که انجام دادند سد روی ورودی آب آن بستند، مانع ورود آب شدند و کلاهورالعظیم را خشک کردند. الان جاهای مختلف هورالعظیم را کنده کاری کردند.»

ابتکار گفت: «دولت اهتمام جدی به حل این معضل دارد، ولی نمی تواند وعده ای به مردم بدهد که واقعیت نداشته باشد. واقعیت این است که کار زمانبر است. واقعیت این است که در وهله اول هواشناسی باید پیش بینی های لازم را انجام و اطلاع بدهند که زمانی که این پدیده به شکل حاد وقوع پیدا می کند حتی الامکان مردم نباید در فضای آزاد تردد داشته باشند و دستورالعمل ها و تدابیر بهداشتی داده شود. اما برای حل این مساله چه در سطح بین المللی و چه منطقه ای به کار نیاز داریم.»

برآیند توضیحات رییس سازمان حفاظت محیط زیست باز هم تایید می کند که مشکل ایجاد شده برای استان خوزستان که البته امواج آن گریبان ساکنان استان های غربی کشور را هم گرفته یک مشکل زیست محیطی بوده و اقدامات بهداشتی صرفا برای مصون ماندن ساکنان استان های درگیر ریز گرد از تبعات ناتوان کننده آن است.