تخریب گورستان تاریخی معبد بردنشانده

رئیس دوستداران میراث فرهنگی مسجدسلیمان از تخریب قبرهای گورستان معبد بردنشانده به دست غارتگران خبر داد.

به گزارش خورنا زیبا صالحی در توضیح جزئیات این خبر به ایسنا گفت: بخش زیادی از قبرهای گورستان بردنشانده به خصوص قبرهای بزرگ این محوطه باز و غارت‌ شده‌اند. غارتگران هدایای قبور، اسکلت و تابوتی هم اگر بوده را برداشته‌ و هیچ اثری از آن‌ها نگذاشته‌اند.

وی بیان کرد: بردنشانده محوطه تاریخی بسیار بزرگی است که فقط بخشی از آن شامل نیایشگاه است و مابقی محوطه گورستان است.

رئیس دوستداران میراث فرهنگی مسجدسلیمان اظهار کرد: متاسفانه بخش زیادی از سنگ قبرهای گورستان بردنشانده غارت و تخریب شده و یا در حال تخریب هستند اما کمترین توجهی از سوی میراث فرهنگی به این قبرستان‌ها نمی‌شود.

صالحی گفت: نتیجه کار غارتگران گورهای خالی است که کاوش در آن‌ها می‌توانست اطلاعات ارزشمندی از گذشته این منطقه به ما بدهد؛ اطلاعاتی که با به هم ریختن محل دفن مردگان از بین رفت.

گفتنی است معبد بردنشانده بزرگ‌ترین نیایشگاه و آتشکده روباز ایرانیان مربوط به دوره هخامنشیان است که در نزدیکی شهرستان مسجدسلیمان قرار دارد. بردنشانده در ۱۶ کیلومتری مسجدسلیمان، جاده اندیکا و سد شهید عباسپور واقع شده ‌است. این اثر در تاریخ ۲ اسفند۱۳۲۷ با شماره ۳۷۲ به‌ عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده ‌است