فرماندار دزفول:زمینه صادرات محصولات کشاورزی به کشورهای حوزه خلیج فارس فراهم است

به گزارش ایرنا ˈ حبیب اله آصفی ˈ روز سه شنبه در نشست کارگروه کشاورزی شهرستان دزفول با اشاره به کاهش فعالیت های اقتصادی در کشورهای همسایه ناشی از اقدامات تروریستی گروهک داعش افزود:با توجه به ظرفیت بالای منطقه شمال خوزستان در زمینه تولید محصولات کشاورزی با برنامه ریزی می توان بازار حوزه خلیج فارس را در دست گرفت.

معاون استاندار خوزستان از فراهم شدن زمینه صادرات ۱۰ هزار تن انواع محصولات کشاورزی به کشور روسیه خبر داد و افزود:صادرات ۱۵ هزار تن محصول به کشور کویت نیز برنامه ریزی شده است.

آصفی به ضرر و زیان وارده به بخش کشاورزی دزفول ناشی از نا آرامی های کشور اوکراین و برخی تنش های سیاسی اشاره کرد و گفت:بخش کشاورزی دزفول با تولید ۲ میلیون تن انواع محصولات زراعی و باغی این ظرفیت را دارد تا نیاز گل و محصولات کشاورزی کشورهای حاشیه خلیج فارس را تامین کند و در این راستا برنامه هایی در دست اجراست.

وی کشاورزی را محور اصلی فعالیت های اقتصادی در منطقه برشمرد و افزود:افزایش ۱۰ درصدی صادرات محصولات کشاورزی دزفول برای امسال هدف گذاری شده است.

مدیر جهاد کشاورزی دزفول نیز در این نشست از اتمام عملیات کشت محصولات تابستانه در سطح ۴۵ هزار هکتار از مزارع این شهرستان خبر داد و گفت: بیشترین سطح زیر کشت محصولات تابستانه در دزفول کشت ذرت دانه ای با ۳۰ هزار هکتار سطح زیر کشت می باشد.

ˈ احمد زارعی ˈ همچنین از عقد قرار داد کشت محصول چغندر قند در سطح یک هزار و ۵۰۰ هکتار با کارخانه قند اصفهان خبر داد و گفت:قرار داد کشت چغندر قند در سطح یکهزار هکتار دیگر از مزارع دزفول با کارخانه قند نقش جهان به توافق نهایی نرسید.

وی همچنین با اشاره به خسارت وارده به کشاورزان این شهرستان در سال زراعی جاری بر استمهال وام بانکی کشاورزان تاکید کرد و گفت: طبق قانون بانک ها موظف اند به منظور کمک به کشاورزان خسارت دیده باز پرداخت وام های کشاورزی را برای مدت سه سال تمدید کنند.

زارعی کل تسهیلات پرداختی به کشاورزان دزفول را ۹۲۰ میلیارد ریال عنوان کرد و افزود:با توجه به خسارت وارده به بخش کشاورزی این شهرستان از بانک های عامل انتظار می رود به کشاورزان خسارت دیده فرصت دهند تا بتوانند بدهی خود را به بانک پرداخت نمایند.

مدیر جهاد کشاورزی دزفول در ادامه با رد ادعای برخی مبنی بر مصرف بالای سموم و کود شیمیایی در تولید محصولات گفت:کیفیت محصولات کشاورزی این شهرستان از نظر میزان کود و سم مصرف شده استاندارد بوده ضمن اینکه در تولید برخی محصولات کشاورزی در دزفول کمتر از میزان توصیه شده نیز کود و سم مصرف می شود.

زارعی خاطر نشان کرد: طبق بررسی کارشناسی اداره استاندارد بر روی ۱۱محصول کشاورزی تولید این شهرستان، میزان سم و کود شیمیایی مصرف شده در این محصولات در حد صفر و یا کمتر از حد مجاز تشخص داده شد که مستندات آزمایش های انجام شده موجود است.

وی با بیان اینکه در تولید برخی محصولات کشاورزی در دزفول کمتر از یک دهم حد مجاز کود شیمیایی مصرف می شود گفت:محصولات کشاورزی تولید دزفول از جمله محصولات سالم بوده که در بازار کشور محصول با کیفیت شناخته می شود.

رییس هیات مدیره انجمن صنفی کشاورزان دزفول نیز در این نشست از اعمال تعرفه سنگین برق برای چاه های کشاورزی انتقاد کرد و گفت:به رغم مصوبه سال ۱۳۸۶ ، تعرفه برق کشاورزان با رقم نجومی به صورت تجاری محاسبه می شود.

ˈ محمدحسین شریفیˈ خواستار اجرای مصوبه قانونی در این رابطه شد و افزود: اعمال تعرفه سنگین برق برای کشاورزان ، بخش کشاورزی را با چالش جدی مواجه کرده است.

از ۸۲ هزار هکتار اراضی قابل کشت شهرستان دزفول سالانه دو میلیون تن محصول برداشت می شود.

۶۴۸/۵۵۱

انتهای پیام /*