شناسایی یک ماهی سر سوسماری در رودخانه کرخه
به گزارش خورنا سید عادل مولا با اعلام این خبر توضیح داد: این ماهی از گونه های غیربومی و مهاجم بوده که توسط یکی از صیادان مجاز ماهی در رودخانه کرخه صید شد.
وی افزود: این صیاد خوزستانی با توجه به تجربه و شناختی که از گونههای غیر بومی و مهاجم ماهی داشت بلافاصله پس از صید اداره به محیط زیست اطلاع داد.
معاون محیط زیست خوزستان زیستگاه اصلی ماهی سر سوسماری را قاره آمریکای شمالی دانست و افزود: این ماهی که توان زیست در آب های شیرین، نیمه شور و باتلاقی را دارد احتمالاً از طریق افرادی که ماهی های زینتی نگهداری می کنند و یا تخلیه آکواریوم به رودخانه کرخه راه یافته است.
مولا تصریح کرد: طول این ماهی در محیط و زیستگاههای طبیعی بین ۱ تا ۴ متر و وزن آن نیز حداکثر تا ۱۳۰ کیلوگرم می رسد که این مسئله باعث می شود بزرگترین گونه ماهی در آمریکای شمالی باشد.
وی بیان کرد: ماهی سر سوسماری تقریبا تمام وقت خود را در آب شیرین می گذراند و دارای رژیم غذایی متنوعی می باشد که حتی میتواند پرندگان کوچک را نیز شکار کند.
معاون محیط زیست خوزستان همچنین توضیح داد: ماهی سر سوسماری بزرگترین نوع از بین هفت گونه شناخته شده گار است و دارای بدنی به شکل اژدر و رنگ قهوه ای زیتونی و پوسته های براق است. بدن ماهی های سر سوسماری به شکل یک استوانه بلند است و سر آن ها همراه با فک کشیده و دندان های سوزنی مانند روی بدنشان قرار گرفته است.
مولا در پایان ضمن تقدیر از اقدام این صیاد خوزستانی در اطلاعرسانی به اداره محیط زیست گفت: از هم استانی های عزیز در خواست داریم در صورت مشاهده موارد مشابه و برخورد با گونه های غیر بومی مراتب را به ادارات محیط زیست در سطح استان اطلاع دهند.