خوزستان استانی تالاسمی خیز است

خورنا: مدیرکل انتقال خون استان خوزستان گفت: خوزستان استانی تالاسمی خیز است و به خون فراوانی برای تامین نیاز بیماران احتیاج دارد.

به گزارش خبرنگار مهر، عبدالحسن قاسم زداه ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه که به مناسبت ۲۴ خرداد روز انتقال خون برگزار شد، عنوان کرد: سالانه ۱۱۵ هزار واحد خون و ۲۱۰ هزار نفر متقاضی اهدای خون در کل استان به پایگاه های انتقال خون مراجعه می کنند.

وی اظهار کرد: پایگاه انتقال خون استان در سال ۸۶ توانست استاندار های اروپایی را دریافت و بخش قابل توجهی از فرآورده های خود را به کشور های آلمان و فرانسه منتقل و سپس داروهایی با پایه سرم ایرانی به کشور وارد کند.

قاسم زاده با اشاره به راه اندازی دو پایگاه انتقال خون در شهرستان های شوشتر و اندیمشک در سال جاری گفت: ساختار سازمان انتقال خون نسبت به سایر سازمان ها متفاوت است به گونه ای که برای راه اندازی هر پایگاه با توجه به نیاز مناطق و یک سری شاخصه های مشخص انجام می گیرد به همین دلیل در کلیه شهرستان های استان پایگاه انتقال خون دایر نشده است.

مدیرکل انتقال خون استان خوزستان عنوان کرد: این سازمان موظف است کلیه بیمارستان های سطح استان را به لحاظ تامین خون و فرآورده های خونی تحت پوشش قرار دهد که در این زمان نیز این عمل در حال صورت گرفتن است.

وی با اشاره به انجام فعالیت های پژوهشی و تحقیقاتی در سازمان انتقال خون استان اظهار کرد: این سازمان در  سال ۸۸ موفق به کسب عنوان پایگاه برتر کشور شد.

قاسم زاده با بیان اینکه در راستای تحقق استانداردهای بین المللی کلیه شاخص های مورد نظر رعایت می شود، عنوان کرد: سازمان انتقال خون خوزستان بر اساس گزارش عملکرد و ارزیابی کشوری موفق به کسب ۹۸۶ امتیاز از هزار امتیاز کلی شد.

روزه داری مانع اهدای خون نیست

مدیرکل انتقال خون استان خوزستان با اشاره به نزدیکی به ایام مبارک رمضان گفت: روزه داری مانع اهدای خون نیست و افراد روزه دار تا هفت ساعت پس از افطار می توانند خون اهدا کنند و به همین منظور پایگاه های انتقال خون در سطح استان در ماه مبارک رمضان تا ساعت ۲۳ شب فعال هستند.

وی تصریح کرد: در پایگاه انتقال خون استان خوزستان واحدی به منظور برگزاری برنامه ها متنوع در راستای فرهنگ سازی اهدای خون راه اندازی شده که به همین منظور تاکنون ۱۵۰ دوره آموزشی در قالب بازدید از این سازمان برای دانش آموزان برگزار شده است.

قاسم زداه اظهار کرد: این سازمان هیچ گونه منبع درآمدی ندارد و کلیه هزینه از  طریق اعتبارات استانی پرداخت می شود.

وی افزایش سطح خون گیری به سقف هفت درصد را از برنامه های آتی این سازمان در سال جاری عنوان کرد و افزود: به منظور تولید پلاسما تا سقف ۴۰ هزار واحد نیز برنامه های در نظر گرفته ایم.

مدیرکل انتقال خون استان خوزستان افزود: با توجه به اینکه مدت زمان نگهداری خون و فرآورده های خونی بسیار اندک است به همین دلیل از مردم تقاضا می شود که اهای خون را  محدود به مناسبت های خاص نکنند و  این عمل خداپسندانه را در بازه های زمانی متفاوت انجام دهند.

وی با بیان اینکه میزان خون مصرفی و اهدایی در استان خوزستان برابر است، گفت: در سال گذشته بیش از ۹۷ درصد از نیاز بیمارستان های سطح استان را به فراورده های خونی تامین کرده ایم.

خون فروشی ممنوع

قاسم زاده با اشاره به عدم امتیاز دهی به افرادی که خون اهدا می کنند، گفت: بر اساس استانداردهای جهانی هر نوع امتیازی که به فرد اهدا کننده خون داده شود مصداق سیاست خون فروشی است و این مسئله باعث افرایش افراد اهدا کننده و کاهش ایمنی خون های اهدایی خواهد شد.

وی با تاکید به اینکه، استان خوزستان تالاسمی خیز است، عنوان کرد: در استان بیش از سه هزار بیمار خاص وجود دارد که همه فراورده های خونی این بیماران به صورت رایگان توسط سازمان انتقال خون تامین می شود.

مدیرکل انتقال خون استان خوزستان تصریح کرد: بیش از ۳۰ تا ۴۰ درصد از خون تولیدی در استان برای استفاده به بیمارستان های و برای مصارف بیماران خاص استفاده می شود.

۹۵ درصد اهدا کنندگان خون مرد هستند

قاسم زاده افزود: در خوزستان  ۹۵ درصد از افرادی که خون اهدا می کنند را مردان و پنج درصد را نیز زنان تشکیل می دهند.

 وی گفت: در تاریخ ۲۴ خرداد ماه که روز انتقال خون است این سازمان برنامه ای را به منظور قدردانی از اهداکنندگان برتر برگزار خواهیم کرد.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *