رمان «لالایی برای دختر مرده» در اهواز نقد شد
خورنا: رمان «لالایی برای دختر مرده» در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان شماره سه اهواز نقد شد.
نوجوانان اهوازی کتاب «لالایی برای دختر مرده» کاری از حمیدرضا شاهآبادی را در کانون شماره سه این شهرستان نقد کردند.
در این جلسه نقد، نوجوانان شرکت کننده در دو بخش به نقد و بررسی ظاهری و محتوایی این کتاب پرداختند.
در نقد و بررسی ظاهری این کتاب شرکت کنندگان، دلیل استقبال از آن را عنوان جذاب کتاب، همسن و سال بودن و همجنس بودن شخصیت اصلی داستان با آنها، وجود ژانر وحشت و هیجان و موضوع کتاب عنوان کردند.
همچنین عنوان کتاب را بسیار بحث برانگیز و معماگونه دانستند و آن را یکی از دلایل اصلی و جذاب برای مطالعه این کتاب معرفی کردند.
در بخش نقد محتوایی این اثر نیز نوجوانان اهوازی به ارائه نقطه نظرات مختلف در مورد شخصیتهای اصلی و فرعی، زمان و مکان داستان، انسجام مطالب در بخش بیرونی و درونی کتاب، زاویه دید داستان و … پرداختند.
در رابطه با زاویه دید داستان نیز اعضا بر این عقیده بودند که وجود راویان مختلف با یک زاویه دید (اول شخص) که هر کدام قسمتی از بار کتاب را به دوش میکشند، موجب متفاوت شدن کتاب و جذب مخاطبین شده است.
در بخش مفهوم و پیام داستان نیز اکثر نوجوانان بر این عقیده بودند که موضوع کتاب به دلیل سندیت تاریخی و وجود مسائل و مشکلاتی که در زمان حال، برخی از خانوادهها با آن دست به گریبان هستند و متناسب با گروه سنی و نیازهای مخاطبین خود دیده شده است ارزش تبدیل شدن به یک رمان در بخش نوجوان و حتی سنین بالاتر را دارد.
نوجوانان نقاد اهوازی همچنین کتاب «لالایی برای دختر مرده» را رمانی دانستند که برای نوجوانان نوشته شده و هدف آن تصویر دنیای نوجوانان نسل امروز ماست ولی هنر نویسنده در پرداخت ساده و استادانه ماجرا، آن را برای هر گروه سنی خواندنی و جذاب کرده است.
داستان کتاب «لالایی برای دختر مرده» از زبان سه نفر روایت میشود؛ راوی به شکل اتفاقی با اسنادی در مورد فروخته شدن دختران قوچان در زمان مشروطه به ترکمنهای پاکستان برخورد میکند و پیگیری این موضوع او را به شهرک ارغوان و ماجرای زهره و دختر مرده مرتبط میکند و …