صنعتگر خوزستانی: مفتخرم که میراثدار هفت نسل میناکار هستم
به گزارش خورنا و به نقل از روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خوزستان، حامد جیزان در حاشیه روز پایانی سی و هفتمین نمایشگاه ملی صنایعدستی که در محل نمایشگاه بینالمللی تهران برگزار شد، در جمع اظهار کرد: به عنوان یک هنرمند مینای صُبی، حدوداً ۱۹ سال در این هنر مشغول به کار هستم و افتخار میکنم که میراثدار هفت نسل میناکار هستم.
این هنرمند خوزستانی گفت: این هنر قدمتی بالغ بر ۷۰۰ سال داشته که منحصراً توسط اقلیتهای توحیدی صائبین مندایی پیروان حضرت یحیی(ع) ساخته و به عرضه نمایش گذاشته میشود.
او افزود: در این ۱۹ سال فعالیتم، ۱۰ نشان ملی مرغوبیت صنایعدستی را طی سالهای ۱۳۹۴ تا ۱۴۰۲ به دست آوردم؛ نشان سرو سیمین هشتمین جشنواره بینالمللی هنرهای سنتی فجر سیمین، دو تندیس جشنواره هنر ماندگار بسیج و نشان جغرافیایی منطقهای به نام مینای صبی از جمله نشانها است.
جیزان اضافه کرد: اولین شهید اقلیتهای توحیدی کشور در دوران دفاعمقدس، سرباز یکم نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران که اولین شهید هنرمند نیز است، شهید سرافراز”امین جیزان” عموی بنده است.
او ادامه داد: کتابی با عنوان”فرزند کارون” برای روایت زندگی اولین شهید اقلیتهای توحیدی کشور و اولین شهید هنرمند به رشته تحریر درآوردم و به مقام معظم رهبری تقدیم کردم؛ همچنین کتاب دیگری هدیه به هفت نسلم با عنوان”مینای صبی یادگاری از میناکاران کهن” در ۲۴۰ صفحه به صورت مصور چاپ و خاطرههای گذشتگان را در این کتاب به رشته تحریر درآوردم.
دارنده ۱۰ نشان ملی مرغوبیت صنایعدستی اظهار کرد: همواره با حمایت معاونت صنایعدستی استان خوزستان و ادارهکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان، در نمایشگاههای ملی حضور پیدا کردم و هرسال نیز غرفهای به صورت رایگان در اختیارم قرار دادند تا محصولات خود را به نمایش بگذاریم.
او در خصوص ثبت شهر اهواز به عنوان شهر ملی مینای صُبی توسط وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی گفت: سال ۱۳۹۸ با حمایت معاونت صنایعدستی، اهواز به عنوان شهر ملی صنایعدستی در حوزه مینای صُبی ثبت و شناخته شد؛ رشته بومی مینای صُبی تنها مینای مشکی که تصویر خودتان را در آن مشاهده میکنید، مینای صُبی است.
جیزان بیان کرد: در مینای صبی از نقوش بومی منطقه جنوب مثل رود کارون، حرم علیابن مهزیار اهوازی، پل سفید، شتر، نخلستان، پلسیاه و طاق کسرا الهام گرفته شده است.
او اضافه کرد: این نقوش روی احجام فلزی و نقره مثل گلدان، نمکدان، قندان، دکمه سرآستین مردان، ظرف شیرینی و زیورآلات بانوان استفاده میشود.
این هنرمند خوزستانی با اشاره به استقبال مدیران کشوری و استانی از غرفه مینای صبی در نمایشگاه ملی صنایعدستی اضافه کرد: استقبال از نمایشگاه خیلی عالی و بینظیر بود و آقای صالحیامیری وزیر میراثفرهنگی نیز از غرفه مینای صبی استقبال خوبی به عمل آورد، او علاقه خاصی به این هنر و استان خوزستان دارد.