محیط زیست خوزستان: مخالف احداث سد چال کندی هستیم
به گزارش خورنا با حضور مدیر کل و معاون محیط انسانی اداره کل حفاظت محیط زیست خوزستان، رئیس اداره حفاظت محیط زیست، منابع طبیعی و شیلات شهرستان دزفول و همچنین جمعی از کارشناسان و انجمنهای دوستدار محیطزیست عمده مسائل و مشکلات زیستمحیطی شهرستان دزفول مطرح و مورد بررسی قرار گرفت.
در این جلسه داود میرشکار مدیر کل حفاظت محیط زیست خوزستان در پاسخ به دغدغههای دوستداران محیط زیست در خصوص ورود گسترده فاضلابها به رودخانه دز گفت: همانگونه که در حوزههای مختلف از جمله شکار و صید، پسماند، تخریب و تصرف اراضی ملی، متخلفین را جریمه و به دستگاه قضایی معرفی میکنیم، در حوزه رودخانهها نیز بزودی برای اولین بار با تدوین شاخص تعیین و براورد خسارات زیست محیطی ناشی از ورود فاضلاب به محیط زیست، عاملین ارتکاب به این نوع از جرائم پس از شناسایی مورد مطالبه ضرر و زیان وارده به محیط زیست قرار خواهند گرفت.
وی افزود: اولویت نصب تصفیهخانههای فاضلاب در استان از دغدغههای ما بوده و استاندار خوزستان نیز دستور نصب پکیجهای فاضلاب را به اداره آبفا ابلاغ کردهاند.
همچنین در این جلسه به ورود گسترده خودروها به دره تو بیرون و جنگلهای نیمهگرمسیری دز و خسارات متعاقب آن در حاشیه روستای عباسآباد تحت عنوان آفرود اعتراض شد که با وعده بررسی و انجام مکان یابی زمین لازم جهت برپایی عرصه مورد نیاز علاقمندان به این ورزش در آینده نزدیک توسط اداره منابع طبیعی شهرستان پاسخ داده شد.
مدیر کل حفاظت محیط زیست خوزستان درخصوص وضعیت نامطلوب پساب آلوده کارخانه خمیر مایه و نفوذ خطرناک به آبهای سطحی و زیرزمینی اذعان داشت: همزمان با پیگیری قضایی صورت گرفته در این خصوص، مقرر گردید هر گونه ادامه فعالیت کارخانه مذکور مشروط به تطبیق ظرفیت تولید برابر با توان تصفیه خانه فاضلاب آن باشد.
در این دیدار فرهاد قلینژاد معاون محیط زیست انسانی اداره کل استان در پاسخ به دغدغههای به حق عزیزان گفت: از آنجایی که طبق قانون میبایست ۵۰ درصد از مبالغ وصول شده ناشی از جرائم مرتبط با عوارض آلایندگی صرف اولویتهای زیستمحیطی شهرها شود، این موضوع میتواند مورد مطالبه جدی انجمنهای محیط زیستی از شهرداریها قرار گیرد.
مسعود نوری پور رییس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان دزفول نیز ضمن ابراز خرسندی از حضور دغدغهمندان محیط زیست شهرستان در این جلسه اذعان داشت: برابر با اصل ۵۰ قانون اساسی حل چالشهای محیط زیستی مستلزم عزم کلیه مسئولین و مطالبه گری شهروندان بوده، لذا برگزاری نشستهای دورهای و هم اندیشی، همزمان با تعیین خط و مشی ها، در تحقق حقوق عامه میتواند تاثیر گذار باشد.
آذرباد مدیر انجمن کنکاج در این جلسه به ورود بیش از ۵۰۰۰ متر مکعب فاضلاب منطقه زیبا شهر دزفول به رودخانه دز اشاره کرد و افزود: علی رغم پیگیریهای فراوان این انجمن طی سالهای گذشته مبنی بر اختصاص و برپایی پکیج تصفیهکننده فاضلاب در این محل توسط اداره آبفا و قول مساعد مدیران آن مجموعه، ولی تاکنون هیچ اقدام موثری در این خصوص صورت نگرفته است و به نتیجهای نرسیده است.
در بخش دیگری از این نشست که به موضوع احداث سد و نیروگاه در منطقه گردشگری چال کندی دزفول اشاره شده بود، مدیر کل محیط زیست استان پاسخ داد: هیچگونه مجوزی در این خصوص صادر نشده و بهشدت مخالف احداث این سد میباشیم.
در بخش پایانی این دیدار با توجه به درخواست و دغدغه مندی دوستداران محیط زیست آخرین وضعیت پیگیری الحاق جنگلهای زاویه به منطقه حفاظت شده دز و همچنین پیگیری بهبود مدیریت و پیشگیری از قطع درختان پارک جنگلی لاله این شهرستان مورد بررسی و ارائه راهکار قرار گرفت.