مدیرکل محیط زیست خوزستان: مالچ نفتی باید آخرین راهکار مقابله با گرد و غبار باشد

مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان گفت: پروژه مالچ‌پاشی که به‌منظور جلوگیری از پخش ریزگردها و جلوگیری از فرسایش خاک انجام می‌شود با توجه به تاثیرات منفی بر طبیعت و محیط زیست، مورد تایید سازمان حفاظت محیط زیست نیست.

به گزارش خورنا داود میرشکار گفت: مالچ‌پاشی به تنوع زیستی و پوشش گیاهی در مناطقی که استفاده شده آسیب خواهد رساند.

وی افزود: پروژه مالچ‌پاشی که به‌منظور جلوگیری از پخش ریزگردها و جلوگیری از فرسایش خاک صورت می‌گیرد همواره مخالفان زیادی داشته است و بسیاری از کارشناسان محیط زیست معتقدند مالچ‌پاشی، فرار از فرسایش خاک به‌قیمت نابودی محیط زیست است و استفاده از مالچ نفتی باید آخرین راهکار مقابله با گرد و غبار باشد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان جلوگیری از نفوذ آب به زمین و تغذیه آبخوان‌ها را یکی از معایب استفاده از مالچ نفتی دانست و افزود: مالچ نفتی به‌خصوص در فصول پرباران مانع از نفوذ آب به آبخوان‌ها شده و سبب پدیدار شدن سیلاب‌های محلی و تشدید فرسایش خاک می‌شود. عدم تغذیه آبخوان‌ها موجب تشدید فرونشست و کاهش ذخایر آب زیرزمینی خواهد شد.

میرشکار از بین رفتن پوشش گیاهی را یکی دیگر از آسیب های زیست محیطی مالچ نفتی عنوان نمود و گفت: پوشش گیاهی مربوط به مناطق کویری که خود عامل تثبیت خاک و شن‌زارهاست در اثر پوشیده شدن با ماده نفتی به طور کامل خشک شده و از بین می‌رود. مالچ نفتی رطوبت موجود در هوا را نیز از بین می‌برد که اثر آن خشک شدن گیاهان آن منطقه به دلیل نرسیدن رطوبت است.

او ادامه داد: این نوع مالچ به دلیل رنگ سیاه مالچ نفتی، ضریب حرارتی زمین بالا رفته که این امر موجب بروز بادهای گرم می‌شود. داغ شدن سطح زمین پس از مالچ‌پاشی نابودی جاندارانی که در لایه سطحی خاک را به دنبال دارد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان گفت: مالچ نفتی باعث ایجاد بیماری در انسان و حیات وحش می شود و در اثر تابش آفتاب، ترکیبات آروماتیک و گوگرددار و فلزات سنگین موجود در مالچ که وارد هوا می‌شود، مواد شیمیایی خطرناک بوده و منجر به مسمومیت و تنگی نفس افراد می‌شود.

میرشکار در پایان یادآور شد: با توجه به پیشرفت علمی در حوزه فناوری های نوین، میتوانیم از موارد جایگزین نظیر مالچ های زیستی سازگار با محیط زیست برای مقابله با گرد و غبار استفاده نمود و این گونه جایگزین ها، تایید ستاد مقابله با گرد و غبار سازمان حفاظت محیط زیست را نیز دارند.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *