تعیین ۶ محصول به عنوان الگوی کشت حوزه آبریز کرخه

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان یکی از مهمترین راههای سازگاری با کم آبی در حوضه آبریز سد کرخه را کشت محصولات کم آب بر دانست و گفت: محصولاتی از جمله ذرت، سبزی و صیفی، حبوبات، کنجد و سورگوم به عنوان اولویت کشت در این حوضه معرفی شده است‌.

به گزارش خورنا و به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان، سید رحمت الله پریچهر در نشست هم اندیشی و آگاهی بخشی کشاورزان، نخبگان و بزرگان عشایر حوضه آبریز شد کرخه گفت: امروز با توجه به محدودیت منابع آبی در حوضه آبریز سد کرخه موضوع سازگاری با این مقوله مهم مطرح است.

وی یادآور شد: برای سازگاری با کم آبی راه حل های فراوانی وجود دارد و ما باید بهترین و کم هزینه ترین راه حل که منافع اکثریت کشاورزان را تامین می‌کند انتخاب کنیم.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی تصریح کرد: طبق بررسی های انجام شده تعیین الگوی کشت رل براساس آیتم هایی در نظر گرفته‌ایم که در آن به بحث منابع آبی و خاکی، نیاز و شرایط اقلیمی و مباحث اقتصادی توجه ویژه شده است.

پریچهر با بیان اینکه سال گذشته در بیش از ۱۶۰ هزار هکتار از اراضی حوضه کرخه کشت انجام شد گفت: امروز بررسی ها نشان می دهد در آستانه کشت تابستانه باید به سمت کشت محصولاتی سوق پیدا کنیم که علاوه بر تامین نیاز کشور و سابقه کشت در منطقه، کم آب بر و اقتصادی باشند.

وی اظهار کرد: طی جلسات و نشست‌های متعدد و بررسی سوابق کشت در ۶ شهرستان حوضه کرخه محصولاتی از جمله ذرت، سبزی و صیفی، حبوبات، کنجد و سورگوم به عنوان اولویت کشت در این حوضه معرفی شد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی بیان کرد: سازگاری با کم آبی باید با اشراف کامل به محدودیت ها و اجرای صحیح الگوی کشت محقق شود.

پریچهر به تامین آب مورد نیاز برای دام‌های سنگین و گاو میش ها و حفظ هور العظیم به عنوان یک مقوله زیست محیطی و امانت نسل های آینده نیز اشاره کرد و گفت: الگوی کشت بر اساس میزان آب تخصیص یافته اجرا خواهد شد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان در پایان خاطر نشان کرد: تمهیدات لازم برای پشتیبانی از کشت های تابستانه اندیشیده شده و در حال اجرا است.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *