توصیه‌های هلال احمر برای برگزاری یک چهارشنبه سوری شاد و ایمن

مدیرکل آموزش‌های همگانی جمعیت هلال احمر با تبریک فرارسیدن عید نوروز و شب چهارشنبه سوری گفت: برای پیشگیری از هرگونه حوادث احتمالی باید از اکنون سری نکات ایمنی را رعایت کرد تا مراسم چهارشنبه سوری بدون حادثه برگزار و تبدیل به چهارشنبه‌ سوزی نشود.

به گزارش خورنا نواب شمس‌پور گفت: در سامانه آنلاین آموزش‌های همگانی جمعیت هلال احمر (خادم)، دوره آموزشی آنلاین «ایمنی در مراسم چهارشنبه‌ سوری» در همه ساعات شبانه‌ روز در دسترس است و شرکت کنندگان می‌توانند از همان سامانه گواهینامه معتبر دریافت کنند.

مدیرکل آموزش‌های همگانی جمعیت هلال احمر در ادامه نکات ایمنی لازم برای برگزاری یک چهارشنبه سوری بدون حادثه را به شرح زیر اعلام کرد:

۱) در این روزها که چند روزی تا چهارشنبه‌ سوری باقی مانده باید مواد سریع‌الاشتعال را از پشت‌بام و یا زیرزمین خارج کرد و در صورتی که وسایل آتش‌بازی تهیه کردید؛ آن‌ها را در جعبه قرار داده و به جای خنک و دور از تابش مستقیم آفتاب ببرید.

۲) در شب چهارشنبه‌ سوری از روشن کردن آتش در کنار سیم‌های برق، خودروها، محیط‌های مسقف، پارکینگ‌ها و معابر کم‌عرض خودداری کرده و بهتر است آتش را در سطوح هموار خاکی یا بتنی روشن کنید. اگر قصد روشن کردن آتش در کوچه را دارید برای خراب نشدن آسفالت قبل از افروختن آتش، مقداری خاک بریزید تا خاک بین آتش و آسفالت قرار بگیرد.

۳) برای افروختن آتش از موادی چون الکل یا بنزین استفاده نکنید و هنگام پریدن از روی آتش از مانتوی بلند، چادر، شال بلند، لباس خیلی گشاد و عینک استفاده نکنید.

۴) از پرتاب وسایل تحت فشار مثل اسپری، کپسول، حشره‌کش و امثال این‌ها و همچنین وسایل شیشه‌ای مثل شیشه آمپول خودداری کرده و لاستیک خودرو را در آتش نیندازید؛ چون علاوه بر ایجاد آلودگی هوا، خطرات مختلفی را به همراه دارد.

۵) در صورت امکان یک خاموش‌کننده متصل به آب را به نزدیکی محل آتش برسانید.

۶) در این مراسم بیش از همه مراقب افراد سالمند، کودکان، بیمارن قلبی و زنان باردار باشید. خود و آن‌ها را از افرادی و گروه‌هایی که رفتار پرخطر و ناایمن دارند؛ دور کنید.

۷) پس از اتمام مراسم، دقایقی در کنار آتش خاموش شده بمانید و پس از خنک شدن باقی‌ماندها، پسماند آن را در یک سطل آب ریخته و دفع کنید.