لزوم توجه به ظرفیت غنی بخش اسماعیلیه اهواز برای توسعه گردشگری روستائی و کشاورزی
به گزارش خورنا، سرپرست اداره میراث فرهنگی اهواز در این نشست اظهار کرد: هدف از این جلسه بیان اهمیت، دستاوردها و نحوه فعالیت در عرصه گردشگری روستایی است.
تبار قریب در ادامه با اشاره به شعار روز جهانی گردشگری امسال با عنوان “گردشگری و توسعه روستایی” یادآور شد: یکی از مهمترین راهکارهای دستیابی به توسعه پایدار در مناطق روستایی، برنامهریزی برای ایجاد گردشگری روستایی و راهاندازی اقامتگاههای بومگردی است.
او افزود: خوشبختانه بخش اسماعیلیه از ظرفیتهای بسیار مناسبی برای اقامتگاههای بومگردی و توسعه گردشگری روستایی و گردشگری کشاورزی برخوردار است.
سرپرست اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اهواز تصریح کرد: قامتگاههای بومگردی ضمن ایجاد فضاهای اقامتی مبتنی بر بوم و فرهنگ برای جذب گردشگران، بستر مناسبی را نیز برای معرفی فرهنگ، آداب و رسوم، صنایع دستی، خوراک و تولیدات محلی و پوشش سنتی فراهم میکند.
او بیان کرد: از مؤلفههای مهم در به سامان رسیدن توسعه گردشگری روستایی، آموزش و مشارکت فعال جامعه محلی، حمایتهای بخش دولتی و حضور فعالان صنعت گردشگری مانند راهنمایان تور و دفاتر خدمات مسافرتی است.
قریب در بیان نکات مورد انتظار از دهیاران و شوراهای اسلامی نیز یادآور شد: شناسایی و معرفی ظرفیتهای ایجاد اقامتگاه بومگردی، آموزش جوامع محلی و پیشنهاد برگزاری رویدادهای گردشگری و فرهنگی مبتنی بر قابلیتهای گردشگری از نکات حائز اهمیت در معرفی روستاها و جذب گردشگر است.
در ادامه جلسه بخشدار اسماعیلیه نیز ضمن بیان قابلیتهای مناسب این منطقه برای توسعه گردشگری روستایی به اهمیت توجه به کارکردهای صنعت گردشگری برای ایجاد اشتغال و توسعه پایدار در روستاها اشاره و اظهار امیدواری کرد: با همکاریهای ایجاد شده بتوان فرآیند توسعه گردشگری در این منطقه را آغاز کرد.
درخور ذکر است در بخش پایانی نشست نیز به تحلیل مفاهیم و تعاریف توسعه گردشگری روستایی، اقامتگاههای بومگردی، ضوابط و مراحل دریافت مجوزها، مشوقها و تسهیلات حمایتی موجود و نیز نمونههای موفق اقامتگاههای بومگردی در سطح کشور و استان پرداخته شد.»
گفتنی است بخش اسماعیلیه یکی از سه بخش تابعه شهرستان اهواز است که در بخش غربی اهواز در مسیرهای اهواز ـ خرمشهر و نیز جاده امام صادق (ع) (جاده بقایی حاشیه رودخانه کارون) واقع شده است و بیش از ۱۵ هزار نفر جمعیت در آن ساکن هستند. مجتمع کشت و صنعت نیشکر امیرکبیر در این بخش واقع شده و اشتغال بخشی از ساکنان آن را تأمین کرده است. شغل اصلی ساکنان این بخش کشاورزی و دامپروری است.