تمنای پرستاران از مردم/ فرشته های زمینی خسته ایستاده اند

پرستاران بیمارستان امام اهواز که این روزها شاهد افزایش مراجعه افراد مسموم بر اثر مصرف الکل تقلبی هستند، از تمام مردم تمنای رعایت نکات بهداشتی را دارند.

کوثر کریمی

خورنا – در بحبوحه اخبار داغ کرونا و درست زمانی که بیشتر کشورهای دنیا درگیر دست و پنجه نرم کردن با بحران ویروس کوئید۱۹ هستند و ایران جزو چند کشور اول جهان در آمار مبتلایان است، اتفاقات و حوادث پرخطر و آسیب دیگری که مردم به دست خود و از روی آگاهی برای خود رقم می زنند، به جای افسوس خوردن برای وضعیت پیش آمده، آدم را به اظهار تأسف به حال این همه نادانی و بی فرهنگی وا می دارد.

زمانی که دغدغه مسئولان، خیران و برخی مردم فهیم برداشتن باری از روی دوش کادر درمانی بیمارستانهاست، عده ای افراد سودجو و تعدادی از مردم بی مسئولیت با به وجود آوردن حوادثی شاید تلخ تر و عجیب تر از کرونا روز به روز باری اضافه تر و سنگین تر بر دوش این زحمتکشان اضافه می کنند که به عنوان مثال می توان به مصرف الکل های تقلبی و تعداد مرگ و میرهای ناشی از آن و تلفات جانی مراسمات غیرمعقول چهارشنبه سوری (چهارشنبه سوزی) اشاره کرد.

اما هدف این گزارش پرداختن به افزایش آمار مسمویت و مرگ و میرهای ناشی از مصرف الکل به شکل غیرمعقول است که روزانه وقت و امکانات بسیاری از کادر پزشکی و بیمارستان ها را درگیر کرده آن هم در زمانی که تمام دغدغه دولت و وزارت بهداشت بسیج این امکانات برای مبارزه و ریشه کنی ویروس کرونا در کشور است.

بیمارستان امام

بیمارستان امام اهواز این روزها میزبان قریب به ۷۰۰ فرد مسموم شده بر اثر استفاده از الکل تقلبی بود؛ مراجعه دو برابری این افراد مسموم نسبت به آمار افراد مبتلا به ویروس کرونا معادله مبارزه کادر بهداشت و درمان در اهواز را برهم زد.

کادر بهداشت و درمانی که تمام توان خود را برای مقابله با ویروس کرونا گذاشته بودند، آنهایی که برای حفظ سلامتی خانواده ها و جامعه خیلی کمتر از گذشته (شاید یک بار در هفته آن هم با رعایت شدید نکات بهداشتی) به دیدار خانواده های خود رفتند تا مبادا آسیبی به آنها وارد شود.

آنها خسته اند اما برای مردم ایستاده اند، پا به پای خانواده های متوفیان اشک ریخته اند و با درد افراد مسمومی که زنده مانده اند نیز غمگین شدند؛ کنار بیماران دلشوره دارند و آرزوی ختم بخیر شدن این مسمومیت ها را از خداوند طلب می کنند.

پرستاران خسته اما مشغول کارند و از همه تمنا دارند که بیشتر از هر زمان دیگری مراقب فرزندان خود باشند تا با سهل انگاری آنها در این شلوغ بازاری کرونا تخت برای درمان افراد مبتلا به این ویروس کم نیاید.

حراست های ورود به بیمارستان هم از درب ورودی پرسنل و هم درب ورودی عمومی چند برابر شده و بسیج و نیروی انتظامی به عنوان بازوهای کمکی در این بیمارستان مستقر شده اند تا کار خدمات رسانی به بیماران مختل نشود و در عین حال از اجتماع خانواده ها (به منظور پیشگیری از شیوع ویروس کرونا) جلوگیری شود.

به شایعات توجه نکنید

بی سیم به دست مشغول خدمات رسانی و هماهنگی بین نیروها است؛ اینکه چه کسی وارد شود و بهانه های چه کسی برای ورود به بیمارستان رد شود، همه از این بیم سیم رد و بدل می شود.

با این حجم از مراجعات خستگی را می توان از چشم های خواند ولی بیداری برای خدمت به مردم را فراموش نکرده و همچنان استوار خدمات رسانی می کند.

جانشین انتظامات بیمارستان امام می‌گوید: با توجه به شرایطی که در خصوص شیوع ویروس کرونا پیش آمده مشروبات الکلی را به نادرست درمانگر این ویروس اعلام کردند.

نیما یزدی که مسئولیت تأمین امنیت و رهبری بخشی از نیروها را برعهده دارد، ادامه می دهد: برخی افراد سودجو نیز با وارد کردن الکل های غیرمجاز آنها را بدون مجوز وزارت بهداشت در استان توزیع و در نهایت مردم نیز از آنها استفاده کردند.

وی یادآور می شود: این مصرف که به صورت گسترده اتفاق افتاده یک بحران جدیدی را در استان به وجود آورده است.
جانشین انتظامات بیمارستان امام اضافه می کند: به مردم توصیه می شود از اطلاعاتی که توسط دانشگاه علوم پزشکی و همچنین از مراجع رسمی منتشر می شود، بهره بگیرند؛ توجه داشتن به شایعات همیشه خسارت های جبران ناپذیری را به دنبال داشته که برای همین باید از این کار اجتناب کنند.

او در پایان می گوید: از مردم درخواست می کنم که تا حد امکان کمتر به بیمارستان مراجعه کنند؛ حجم کار بالاست و حداقل به خاطر خانواده ها و بیماران رعایت های لازم را داشته باشند تا پرستاران و کادر درمانی نیز با آرامش بیشتری فعالیت کنند.

خوردن الکل بی تأثیر در پیشگیری از کرونا

بخش دیالیز شلوغ است، هم تلفن را جواب می دهد و هم پرونده ها را چک می کند؛ خیلی زمان برای صحبت ندارد و می گوید: دستگاه های دیالیز باید مرتب بررسی و وضعیت بیماران نیز تحت کنترل باشد.

آرزو کشیشی پرستار بخش دیالیز بیمارستان امام می گوید: از یکم اسفند ماه برای ارائه خدمات به منظور شناسایی بیماران کرونایی فعالیت خود را به صورت شبانه روزی آغاز کردیم.

او با اشاره به افزایش مراجعه بیمارانی که برای پیشگیری از کرونا الکل تقلبی مصرف کرده بودند، ادامه می دهد: با توجه به آسیبی که الکل صنعتی به کلیه ها وارد کرده اغلب دیالیز این افراد مسموم در شرایط بحرانی انجام شد.

پرستار بخش دیالیز بیمارستان امام یادآور می شود: از مردم در خواست می کنیم تا از خانه های خود خارج نشوند؛ همچنین با توجه به اینکه مصرف الکل هیچ تأثیری در پیشگیری از کرونا ندارد، از خوردن آن اجتناب کنند.

کشیشکی در پایان با اشاره به اینکه الکل های موجود از متانل (الکل صنعتی) ساخته شده اند، می گوید: مردم برای پیشگیری از ابتلا به این ویروس تنها باید به بهداشت فردی خود توجه و از حضور در تجمعات به شدت جلوگیری کنند.

با تلفات الکل کرونا فراموش شد

تخت به تخت بالای سر بیماران ایستاده و درجه های دستگاه دیالیز آنها را کنترل می کند تا مبادا روند خدمات رسانی آنها کنترل شود؛ همزمان مراقبت از ورود و خروج بیماران یا همراهان آنها را از طریق پیام رسانی به حراست ورودی بخش دیالیز را برعهده دارد.

محمدرضا گودرزی جوانی ۳۰ ساله با ۱۱ سال سابقه کار در گفتگو با خبرنگار مهر می گوید: تقریبا چند روزی است که در بیمارستان امام اهواز وضعیت بحرانی کرونا فراموش شده و درگیر افرادی هستیم که با مصرف الکل تقلبی دچار مسمومیت شده اند.

او می گوید: این روزها کادر درمانی بیمارستان امام کرونا را فراموش کرده اند چون آمار مسمومیت بر اثر مصرف تقلبی و مراجعه افراد مصرف کننده به این بیمارستان بالاست.

این پرستار در ادامه با تأکید بر اینکه الکل برای خوردن مجاز نیست، یادآور می شود: از مردم در خواست می شود تا الکلی که برای ضد عفونی دست استفاده می شود را به صورت خوراکی میل نکنند چون برای پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا هیچ تأثیری ندارد.

گودرزی در پایان گلایه می کند: برخی از مردم همچنان با وجود آمارهای مرگ و میر بر اثر ابتلای افراد به کرونا را جدی نگرفته و نکات بهداشتی را رعایت نمی کنند، از آنها عاجزانه درخواست داریم که به فکر کادر بهداشت و درمان باشند تا هرچه سریعتر از این بحران پیش آمده با کمترین تلفات عبور کنیم.

بخش اورژانس هم مانند سایر بخش ها فعال است با این تفاوت که شروع پذیرش بیماران از تریاژ و اورژانس خواهد بود؛ پرستاران در پذیرش مشغول بررسی پرونده ها و برخی نیز بر بالین بیماران مشغول معاینه و تشکیل پرونده هستند.

متخصص طب اورژانس و رئیس بخش اورژانس بیمارستان امام خمینی اهواز می گوید: بسیاری از بیماران به دیالیز جواب می دهند و برخی از آنها وضعیت بالینی آنها رو به وخامت می رود و فوت می کنند.

کامبیز معصومی ادامه می دهد: از همه مردم تقاضا دارم که به خاطر مسائل شرعی از مصرف الکل خودداری کنند؛ همچنین برای ضدعفونی کردن سطوح و یا دست های خود در این ایام نیز حتما الکل اتیلیک را نه از دستفروش ها بلکه از داروخانه ها به صورت استاندارد تهیه کنند.

رئیس بخش اورژانس بیمارستان امام خمینی اهواز در پایان یادآور شد: باز هم تأکید می کنم که مردم از خوردن الکل جدا خودداری کنند آن هم وقتی که این الکل های تقلبی با بسته بندی های غیراستاندارد تهیه و رنگ و بوی آن نیز با الکل اتیلیک مغایرت دارد.

بیمارانی که نابینا شدند

اورژانس داخلی بیمارستان امام نیز میزبان تعداد زیادی از بیماران مسمومیت بر اثر مصرف الکل تقلبی است؛ دختران و پسرانی که ناله آنها گوش خانواده ها را کر کرده و دل هر رهگذری را به درد می آورد.

سن و سالی ندارد و تازه ابتدای راه شغل سخت پرستاری قرار دارد ولی این روزها کنار دیگر افراد باتجربه به خدمات رسانی بی وقفه ادامه می دهد تا تعداد خانواده های عزادار در شهر اهواز با تلاش آنها کاهش پیدا کند.

امید عبدلی ۲۵ ساله با دو سال سابقه کار در گفتگو با خبرنگار مهر می گوید: مصرف الکل باعث آسیب کبدی و حتی منجر به نابینایی می شود؛ متأسفانه در میان بیماران مراجعه کنند چند بیمار داشتیم که بینایی خود را از دست دادند.

او در پایان تأکید می کند: از همه مردم درخواست داریم که به هیچ وجه الکل مصرف نکنند و فقط برای ضدعفونی کردن دست ها و سطوح مختلف از آن استفاده کنند.

شیشه های نمونه خون بیماران را به دست گرفته تا این شیشه های خونی را به یکی از پرستاران برای انتقال به آزمایشگاه تحویل دهد؛ بعد هم به سراغ کنترل سِرُم بیمار بعدی می رود.

جوان است و پرانرژی اما این روزها خسته از خدمات رسانی چند برابر روزهای عادی است؛ ولی شرایط مثل همیشه عادی نیست و باید هم نوا با دیگر همکارانش به خدمات رسانی شبانه روزی پرداخته و ساعت های کمی را به استراحت خود اختصاص دهد.

پا به پای خانواده ها اشک ریختیم

سارا محمدیان ۳۲ ساله با یک سال سابقه بیان می کند: این روزها از نزدیک شاهد دیدن اشک ها و ناله های این خانواده ها هستیم؛ ما پرستاران هم پا به پای آنها اشک ریختیم و شاهد از دست رفتن عزیزانشان هستیم.

او ادامه می دهد: از همه جوانان عاجزانه تمنا داریم که دور مشروبات الکلی را خط بکشند و خانواده های خود را عزادار نکنند.

این پرستار جوان در پایان می گوید: اول آمادگی و خدمات رسانی برای بیماران مبتلا به ویروس کرونا را داشتیم ولی چیزی نگذشت که کلا کرونا فراموش شده و شاهد اوج گرفتن افراد بسیاری بودیم که بر اثر مصرف الکل تقلبی مسموم شدند؛ همه همکاران با میزان استراحت خیلی کم مشغول خدمات رسانی هستند و از همه مردم درخواست داریم که کمی هم به فکر کادر بهداشت و درمان باشند.

این روزها پرستاران و کادر درمانی بیمارستان امام با وجود اینکه ۱۳ ماه کارانه خود را دریافت نکرده اند ولی با ایثار تمام برای مردم پای کار هستند و ای کاش همانقدر که آنها برای مردم ارزش قائل شده اند که بیش از حد معمول در شیفت های کاری فعال باشند، مردم نیز مراقب آنها باشند.

پرستاران مشغول کار هستند تا مردم در خانه بمانند و انتظار می رود مردم نیز همکاری لازم را در این زمینه داشته باشند.

منبع مهر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *