آشنایی کودکان با شاهنامه فردوسی در موزه هفتتپه
به گزارش خورنا و به نقل از روابط عمومی و امور بینالملل ادارهکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خوزستان، عاطفه رشنویی امروز چهارشنبه ۲۵ اردیبهشتماه ۹۸ با اعلام این مطلب اظهار داشت: موزهها باید مرکز اشاعه فرهنگ و محلی برای تفسیر، معرفی و ارائه باشند.
او با بیان اینکه موزه هفتتپه موزهای محلی و به عنوان نمایشگاه آثار تاریخی مکشوف از چغازنبیل و هفتتپه احداث شده است ادامه داد: در اطراف این موزه جوامع محلی گوناگونی زندگی میکنند که لازمه حیات موزه ارتباط این جوامع محلی اطراف با موزه است.
مدیر پایگاه میراث جهانی چغازنبیل و هفتتپه تأکید کرد: بهترین راهحل برای ایجاد این ارتباط آن است که روزهای ملیای که در تقویم ملی ما موجود و دارای عناوین مختلفی هستند به صورت رویداد در موزهها برگزار شوند.
وی تصریح کرد: باتوجه به اینکه هدف پایگاه میراث جهانی چغازنبیل و هفتتپه آموزش است و این پایگاه در صدد است که این آموزش را از کودکان آغاز کند و آنان را با فرهنگ این مرز و بوم در هر زمینهای اعم از فرهنگ دینی، فرهنگ عرفی و فرهنگ تاریخی آشنا کند، تصمیم ما بر این است تا در سال ۲۰۱۹ باتوجه به شعار ایکوم (شورای بینالمللی موزهها) که همانا “تأثیر موزه بر جوامع محلی اطراف” است، بتوانیم یک سری دورههای کوتاهمدت را برای جوامع محلی اطرافمان برپا کنیم.
رشنویی عنوان کرد: در این راستا، برپایی کارگاه شاهنامهپژوهی و شاهنامهخوانی، نخستین اتفاقی است که با آن به استقبال شعار روز جهانی موزهها رفتهایم و قصد داریم این برنامه را به کل سال تعمیم دهیم.
او تأکید کرد: حال که روز جهانی موزهها همگام و متقارن با روز ملی گرامیداشت زبان فارسی و حکیم ابوالقاسم فردوسی شده است، برآن شدیم تا از این فرصت شیرین در راستای آشتی کودکان ساکن در جوامع محلی اطرافمان با موزه استفاده کنیم.
مدیر پایگاه میراث جهانی چغازنبیل و هفتتپه درخصوص این کارگاه آموزشی یادآور شد: این کارگاه به مناسبت گرامیداشت روز ملی فردوسی و زبان فارسی با ظرفیت ۴۰ نفر در روز پنجشنبه ۲۶ اردیبهشتماه ۹۸ ساعت ۱۰ در محل موزه هفتتپه برگزار خواهد شد.