رودخانههای استان خوزستان چندین دهه لایروبی نشده است
خورنا- کیامرث حاجیزاده در مراسم افتتاح ساختمان ستاد مدیریت بحران شهرستان مسجدسلیمان با تبریک دهه فجر و دستاوردهای چهل ساله انقلاب اسلامی اظهار داشت: در این مدت ضعفهایی نیز وجود داشته که به دلیل غفلت و کمکاری برخی مسئولان است.
وی با اشاره به خدمات نظام جمهوری اسلامی ایران به بخشهای مختلف به ویژه مناطق محروم و روستاییان بیان کرد: قصور و ضعفها در لابهلای خدمات گسترده انقلاب اسلامی و نظام قابل مقایسه نیستند.
مدیرکل مدیریت بحران استان خوزستان در تبیین این سازمان در دو مقطع پیش و بعد از پیروزی انقلاب، ادامه داد: قبل از انقلاب ساختاری با محوریت ستاد مقابله با حوادث و بلایا وجود نداشت و این سازمان در دوران جنگ تحمیلی ایجاد شد.
وی با بیان اینکه ۱۳ سالن چند منظوره مدیریت بحران در شهرستانهای مختلف استان خوزستان راهاندازی و تجهیز شده است، خاطرنشان کرد: هفت سالن در سال گذشته تأمین اعتبار شدند و تا امروز برای چهار مورد آن پیمانکار تعیین و با اعتبار بالغ بر ۳ میلیارد تومان فرآیند ساخت آنها شروع شده است.
حاجیزاده با اشاره به اینکه سه سالن چند منظوره مدیریت بحران در مرحله تعیین پیمانکار قرار دارند، گفت: راهاندازی و تجهیز سالنها براساس اولویتبندی و کار کارشناسی در حال انجام است.
مدیرکل مدیریت بحران استان خوزستان با بیان اینکه برخی از شهرستانها از جمله مسجدسلیمان پنج بحران اصلی را دارا هستند، ادامه داد: قرار داشتن بر روی گسل و زمین لرزش، سیلاب، گرد و خاک، آتشسوزی جنگل، آلودگی مناطق آلوده به گاز و رانش کوه از بحرانهای موجود در شهرستان مسجدسلیمان هستند.
وی با بیان اینکه شهرستان مسجدسلیمان در برخی پروژهها نسبت به دیگر شهرستانها عقبماندهتر است، گفت: ۶۰ درصد علت تبدیل شدن بحرانها به ابربحرانها به دلیل نبود زیرساختها است.
حاجیزاده با اشاره به اینکه فرهنگ مدیران استان و کشور با مقوله پیشبینی همخوانی ندارد، عنوان کرد: هنگامی که با مدیران درباره احداث سیلبند یا پایگاه اطفا حریق در جنگل یا دیگر موارد صحبت میشود، میگویند که چه کسی این همه هزینه میکند.
مدیرکل مدیریت بحران استان خوزستان با بیان اینکه در زمینه پیشبینی هزینه ایجاد سرمایهگذاری است اظهار داشت: در زمینه پیشبینی همه باید پای کار باشند، نقاط حادثهخیز را شناسایی و از قبل برای آن تدابیری اندیشیده شود.
وی گفت: براساس بند ۵ ماده ۲۵ قانون مصوب مجلس در آئیننامه تشکیل سازمان مدیریت بحران کشور، ۵ درصد اعتبارات تملک دارایی و عمران مربوط به هزینههای مدیریت بحران است.
حاجیزاده با اشاره به اینکه میانگین بارش استان خوزستان در چهل سال اخیر ۱۸۲ میلیمتر بود، ادامه داد: این میانگین در سال گذشته ۶۲ میلیمتر بود و در چهار ماهه اخیر استان خوزستان نزدیک به ۴۰۰ میلیمتر بارندگی داشته است.
مدیرکل مدیریت بحران استان خوزستان اظهار داشت: رودخانههای استان خوزستان چندین دهه لایروبی نشدهاند بنابراین بستر رودخانه تغییر کرده و سیلبندها به روستاها نزدیک شده است.
وی با اشاره به اینکه امروزه به شدت به احداث سد بختیاری در مرز خوزستان و لرستان نیاز داریم، تأکید کرد: یک هزار و ۴۰۰ متر دبی خروجی آب در اهواز است و ۱۴ هزار برابر تابستان آب در کارون وارد میشود که باید مدیریت شود.
حاجیزاده با اشاره به اینکه در بارندگی اخیر هیچگونه تلفات انسانی و دام نداشتیم، ادامه داد: ۸۰۰ دستگاه ماشینآلات از کلیه دستگاههای دولتی و شرکتهای خصوصی در سراسر استان در حال فعالیت هستند.
انتهای پیام/