واکاوی حادثه آتش سوزی کافه در کوی علوی اهواز

چرا خوزستان به این شدت خشن شده است

خورنا | سرویس اجتماعی: در پی بروز حادثه آتش سوزی عمدی کافه ای در کوی علوی اهواز، شکراله کلاه کج دستیار استاندار خوزستان در امور جوانان با ارسال متنی به خورنا، ضمن تسلیت به خانواده های داغدار این حادثه به واکاوی آن پرداخت‌. متن کامل این یادداشت به شرح زیر است.

 

امروز، مردم شهر حماسه و خون اهواز، شاهد سوختن چند نفر از مردان این شهر در قهوه خانه ای در کوی علوی اهواز بودند که قلب هر انسان دغدغه مندی را به درد آورده است و ناله های پر سوز و گداز خانواده های این عزیزان، سراسر شهر را به غمکده ای بی بدیل، بدل کرده است. اینجانب نیز با قلبی آکنده از اندوه این مصیبت را به مردم اهواز سربلند اما غمگین تسلیت می گویم.
وقتی حادثه ای اتفاق می افتد، می توانیم با برخورد با عامل آن حادثه و صدور اشد مجازات برای وی، مسئله را حل کنیم و از کنار آن بگذریم ولی این روش، فرار از مسئولیت پذیری است و همچون داروی مسکنی است که صرفاً صورت مسئله را پاک می کند.
معتقدم نباید هر حادثه ای را با نگاهی احساسی و غیرواقعی به مسائل امنیتی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی گره بزنیم و خودمان مروج ناامیدی و ناامنی در جامعه باشیم ولی این اتفاق را بهانه ای قرار می دهم تا ریشه ای تر به دلایل وقوع این مسائل بپردازم؛
سوالات اساسی اینجاست؛
چرا استان ما به این شدت خشن شده است؟!
عصبانیت نهفته و نهادینه شده در جوانان و نوجوانان ما ناشی از چیست؟!
چرا روز به روز جرائم ناشی از عصبانیت و عصبیت شدت پیدا می کنند؟!
نقش فقر و بیکاری در وقوع این جرائم چیست؟!
چراهیچ برنامه ای برای پر کردن اوقات فراغت خانواده ها و جوانان در نظر گرفته نشده که منجر به شلوغی قهوه خانه ها تا ساعاتی پس از نیمه شب شده است؟!
برای تفریح و اوقات فراغت جوانان و نوجوان استان چه کرده ایم؟!
علت سرخوردگی، بی تفاوتی، عدم مشارکت پذیری مدنی و …. جوانان و نوجوان ما چیست؟!
و ده ها سوال تقریبا بی جواب دیگر!
چندین سال است که بسیاری از جامعه شناسان و روانشناسان از شدت بحران های اجتماعی و فرهنگی می گویند و درباره بروز خشونت نهادینه شده و لگام گسیخته در بین مردم به خصوص جوانان و نوجوانان هشدار می دهند که تاکنون مغفول مانده است و باید پیش از آنکه کار به مرحله فروپاشی برسد فکری اساسی کرد.
انتظار می رود این اتفاق باعث شود تا هم مسئولین، و هم نخبگان سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و….احساس مسئولیت مضاعف کنند تا به صورت علمی و تخصصی به ریشه و دلایل این اتفاقات پرداخته شود .
همچنین امیدوارم این اتفاق زمینه وفاق مسئولین و نیروهای سیاسی و اجتماعی، نخبگان قومی و دانشگاهیان را ایجاد کند تا در این شرایط حساس و خطیر که استان از مشکلات عدیده ای رنج می برد بیش از پیش برای حل این مشکلات گام بردارند.
بحران های مختلف اجتماعی، سرخوردگی، مشکلات فرهنگی، تغییر سبک زندگی، دین گریزی، بی تفاوتی، بی اعتمادی و سایر مشکلات در استان بخصوص در حوزه جوانان و نوجوانان را باید جدی گرفت. باید پذیرفت که در بسیاری از این مشکلات، جامعه در آستانه فروپاشی قرار گرفته است و نیاز است همه با احساس مسئولیت در جهت رفع و حل این مشکلات گام برداریم.
در پایان امیدوارم با ایجاد همدلی و وفاق در آحاد جامعه؛ اساتید دانشگاه، تشکل های دانشجویی، احزاب سیاسی و تشکل های مردم نهاد این مشکلات و مسائل را سرفصل خود قرار دهند و با نگاهی دلسوزانه و به روشی علمی به بررسی ریشه ها و دلایل این قبیل اتفاقات و مشکلات ذکر شده بپردازند تا با همت مسئولین امر به سمت کاهش این معضلات حرکت کنیم.

شکراله کلاه کج
دستیار استاندار در امور جوانان