معاون سازمان برنامه‌و‌بودجه خوزستان اعلام کرد؛

جزئیاتی از بسته اقتصادی خروج از رکود تدوین شده برای استان خوزستان

دکتر مهرداد نیکو: متأسفانه کالاهای تولیدی خوزستان دارای ویژگی‌هایی می‌باشند که اساساً توانایی رقابت‌پذیری بسیار محدودی را دارند.

خورنا|احمدرضارستمی: دکتر مهرداد نیکو معاون سازمان برنامه و بودجه خوزستان در جلسه کارگروه اشتغال خوزستان اظهار داشت: برطبق دستور استاندار خوزستان از اواخر سال گذشته در سازمان برنامه و بودجه استان، بسته خروج از رکود را مورد تدوین قرار دادیم.

وی با بیان اینکه بسته خروج از رکود از دو زاویه قابل بررسی است گفت: از آنجاییکه برای موفقیت در خروج از رکود حاکم، احتیاج به سیاست‌گذاری همزمان در عرضه و تقاضا می‌باشد ما در این بسته خروج از رکورد هم سیاست‌های طرف تقاضا و هم سیاست‌های طرف عرضه را بطور همزمان مورد بررسی قرار داده‌ایم.

نیکو توضیح داد: در سیاست‌های طرف تقاضا، باید بحث بازارهای صادراتی که یکی از خلاءهای کشور و استان خوزستان می‌باشد را دنبال کنیم. زیرا اقلام صادراتی و بازارهای هدف ما محدود می‌باشند که لازم است به دنبال تنوع بخشی در این زمینه‌ها باشیم. نکته دوم بحث بازارهای داخلی است که طبیعتا باید به دنبال بازارهای داخلی مطمئنی باشیم. بنابراین در بسته خروج از رکود، این دو موضوع را ما در تحریک طرف تقاضا دنبال میکنیم.

معاون سازمان برنامه و بودجه خوزستان بیان کرد: خوشبختانه امسال در قانون بودجه گشایش‌هایی چه از طریق کمک‌های فنی و اعتباری و چه در امکان استفاده دوباره از تسهیلات ‌رونق‌ تولید، برای سرمایه‌های در گردش و سرمایه‌های ثابت مشاهده می‌شود.

وی افزود: بنابراین در جمع بندی باید عنوان داشت که در سیاست‌های طرف تقاضا دنبال کننده این دو محور، یعنی صادرات و بازارهای داخلی می‌باشیم و مطمئنا در این بسته خروج از رکود، بحث تقاضا که الان چالش اصلی تولید ماست مغفول نمیماند. زیرا عمده چالشی که در بحث تولید در استان داریم تقاضا می‌باشد و میکانیسم‌های غلبه بر آن نیز چیزی جزء این نیست که باید بازارهای داخلی را برای تولیدات‌مان پیدا کنیم تا بتوانیم آنها را صادر کنیم.

نیکو خاطرنشان کرد: در مورد بررسی سیاست‌‌های طرف عرضه نیز باید در ابتدا به این نکته توجه کرد، که متأسفانه کالاهای تولیدی استان، نسبت به متوسط جهانی خود، هم هزینه تولید‌شان بالاست و هم دارای کیفیت پائینی می‌باشند. یعنی دارای ویژگی‌هایی می‌باشند که اساساً توانایی رقابت‌پذیری بسیار محدودی را دارند.

معاون سازمان برنامه و بودجه خوزستان تصریح کرد: برای توانایی رقابت با محصولات جهانی، لازم است که کالاهای تولیدی ما دارای کیفیت بالا و هزینه‌واحد کمتری باشند بنابراین هر کاری که باعث کاهش هزینه‌واحد و افزایش کیفیت شود، سیاست‌گذاری طرف عرضه به حساب می‌آید که در این راستا لازم می‌باشد که در اولین قدم خطوط تولیدی استان نوسازی شود.

وی در مورد علت‌های عدم نوسازی در خطوط تولیدی یا صنایع خوزستان چنین توضیح داد: عمر صنایع استان خوزستان غالباً به زمان پیش از انقلاب بر‌می‌گردد و بعد از انقلاب نیز به دلایلی از جمله وقوع جنگ و رها شدن و بی‌تفاوتی نسبت به آنها و همچنین در بعد از جنگ هم به خاطر گرانی دلار و دیگر موارد، صنایع استان مورد بازسازی و نوسازی متناسب با کشور قرار نگرفتند.

مهرداد نیکو درباره فوایدی که می‌تواند طرح کارورزی فنی‌و‌حرفه‌ای برای صنایع تولیدی استان داشته باشد، گفت: در این طرح، نیروهای کارورز به خاطر تحصیلات دانشگاهی که دارند و نیز با مهارت‌آموزیهایی که در فنی‌حرفه‌ای در ادامه کسب می‌کنند در نهایت پس از اتمام دوره کارورزی خود، هم دارای کیفیت بالایی نسبت به دیگر نیروهای عادی می‌باشند و هم توانایی دارند هزینه‌های تولید را با نوآوری و خلاقیت‌هایشان کاهش دهند .

معاون سازمان برنامه‌و‌بودجه خوزستان در ادامه اظهار داشت: برطبق اطلاعاتی که سازمان برنامه‌و‌بودجه استان بدست آورده، ممکن است خوزستان در برخی از بخشها میزان رکودی کمتر یا بیشتری نسبت به کل رکود حاکم بر کشور داشته باشد. اطلاع و آگاهی از این وضعیتی که استان نسبت کشور دارد به ما کمک میکند که با منابع محدودی که ما داریم، هم کمک‌های فنی‌واعتباری و هم تسهیلات رونق را هدایت کنیم به سمت بخشهایی که رونق عمیق‌تر و اشتغالزایی بیشتری دارند. یعنی با یکبار سرمایه‌گذاری در آن بخش‌ها اشتغالزایی بیشتری ایجاد می‌شود.

وی همچنین در پایان گفت: این چهارچوب بسته خروج از رکودی است که ما در سازمان برنامه و بودجه، آن را دنبال میکنیم و در این راستا سعی هم داشته‌ایم که به تمامی ذی‌نفع‌ها و نهادهایی که متولی اشتغال در استان هستند این سند را نیز عرضه و به بحث بگذاریم تا انشاالله هر چه زودتر شرایط اجرایی شدن آن را فراهم کنیم.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *