سرطان سومین عامل مرگ ایرانیها

خورنا: دکتر عبدالله فضلعلی زاده روز سه شنبه در مراسم افتتاحیه چهارمین کنگره سرطانهای زنان ایران در بیمارستان میلاد گفت: بیماریهای مزمن غیر واگیر، افزایش سن جمعیت و صدمات ترافیک جاده‌ای جامعه ایران را تحت تاثیر قرار داده است و در این میان بیماری سرطان از عمده مشکلات نظام سلامت محسوب می‌شود.

وی افزود: سرطان یکی از علل عمده مرگ و میر در جهان محسوب می‌شود، بنابراین برخورداری از اطلاعات کافی درباره عوامل سرطان زا به منظور پیشگیری و مبارزه با این بیماری ضروری است.

فضلعلی زاده با بیان اینکه کنترل سرطان بر شش پایه استوار است اظهارداشت: تشخیص زودرس، درمان به موقع، پیشگیری،‌انجام پژوهش، ثبت سرطان و مراقبت از بیماران سرطانی پایه‌های کنترل سرطان محسوب می‌شود.

وی در ادامه گفت: بر اساس آخرین بررسیهای انجام شده در کشور سرطان پس از بیماریهای قلبی و عروقی و حوادث جاده‌ای سومین عامل مرگ و میر ایرانیها محسوب می‌شود به طوریکه سالانه بیش از ۳۰ هزار نفر جان خود را بر اثر ابتلا به سرطان از دست می‌دهند.

رئیس انجمن سرطان ایران تاکید کرد: آنچه ثبت سرطان را به ضرورت تبدیل می‌کند تغییر جایگاه این بیماری در ایران و جهان است به گونه ای که در سال ۷۹، ۱۷ هزار و ۷۶۵ مورد ابتلا به سرطان شناسایی شد اما این آمار در سال ۸۴ به ۵۵ هزار و ۸۵۵ نفر افزایش یافت.
فضلعلی زاده تاکید کرد: اطلاعات مربوط به سرطان در کشور و ثبت آن زیر بنای برنامه ریزی برای کنترل این بیماری است و مرگ بر اثر سرطانهای قابل پیشگیری و کاهش طول عمر هزینه‌های چشمگیری را برای نظام سلامت در بر دارد.

وی با اشاره به نقش انجمنهای علمی در زمینه مبارزه با سرطان گفت: انجمنهای علمی می‌توانند در تدوین برنامه‌های راهبردی مشارکت داشته باشند. علاوه بر آن در دست یابی به سند چشم انداز ۲۰ ساله نیز به دولت کمک کنند. از سوی دیگر در افزایش اطلاعات مردم درباره سرطان عملکرد موثری داشته باشد. وی افزود: وزارت بهداشت باید در زمینه تصمیم سازی، تصمیم گیری و اجرای برنامه‌های خود از نظر انجمن‌های علمی بهره گیرند و این انجمن‌ها می‌توانند به عنوان بازوهای اجرایی وزارت بهداشت عمل کنند.

به گزارش مهر،رئیس انجمن سرطان ایران در ادامه افزود: سرطان دومین علت مرگ و میر در کشورهای غربی و سومین علت مرگ در کشورهای در حال توسعه است و در میان سرطانها، سرطان دستگاه تناسلی اهمیت زیادی دارد به گونه ای که سرطان دهانه رحم اولین یا دوم سرطان شایع در زنان است.

وی با تاکید بر ضرورت پیشگیری از ابتلا به سرطان تاکید کرد: پیشگیری اساسی ترین مرحله برای مبارزه و کنترل سرطان است. در این جهت لازم است سطح آگاهی مردم افزایش یابد.