تهیه و تدوین یک بسته سرمایه‌گذاری برای کشور در دست بررسی است

خورنا: رییس دفتر توسعه صنایع تکمیلی شرکت ملی صنایع پتروشیمی کشور گفت: تهیه و تدوین یک بسته سرمایه‌گذاری برای کشور در دست بررسی است و استان خوزستان و بوشهر با توجه به توانمندی‌های منطقه‌ای و فراهم بودن زیرساخت‌های مورد نیاز در اولویت قرار دارند.

به گزارش ایرنا، ‘محمد زیار’ در کارگروه ویژه پتروشیمی و صنعت، معدن، تجارت که در سالن آفرینش منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی برگزار شد، با اشاره به اینکه بسته ویژه استان خوزستان در شرف تکمیل است، تصریح کرد:‌ باید راه اصلاح و بهینه‌سازی این بسته‌ها باز باشد تا بتوان تغییرات لازم را در آنها اعمال کرد.

وی صنایع تکمیلی و پایین‌دستی را موتور محرکه صنعت و اقتصاد کشورعنوان کرد و افزود: ظرفیت موجود در صنایع پایین دستی و تکمیلی می‌تواند به راحتی مشکل اشتغال کشور را حل کند.

وی تاکید کرد: باید بستر سرمایه‌گذاری در کشور را آماده کنیم و توجه ویژه‌ای نیز به مناطق ویژه عسلویه و ماهشهر داشته باشیم.

وی در ادامه با بیان اینکه ۸۲ درصد صادرات غیر نفتی خوزستان از طریق سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی انجام می‌شود، گفت: مشکل اصلی بخش صادرات در حوزه بازرگانی است.

رییس دفتر توسعه صنایع تکمیلی شرکت ملی صنایع پتروشیمی کشور خاطرنشان کرد: با وجود مرز وسیعی که با کشور عراق داریم اما حجم صادرات به دلیل مشکلاتی که در حوزه بازرگانی وجود دارد ،بسیار اندک است.

مدیرعامل شهرک‌های صنعتی استان خوزستان نیز در ادامه این جلسه اظهار داشت: در حال حاضر ۲۸۴ واحد از صنایع پایین دستی پتروشیمی در شهرک‌های صنعتی خوزستان مستقرند که ۱۴۵ واحد به بهره‌برداری رسیده و ۱۳۹ واحد دیگر نیز در حال ساخت و ساز هستند.

‘رضا طاهری’ یکی از دغدغه‌های اصلی واحدهای صنعتی و صنایع پایین دستی پتروشیمی را تامین مواد اولیه مورد نیاز عنوان کرد و گفت: امیدواریم با تعامل و همکاری شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران و شرکت‌های تابعه آن در استان، بخش زیادی از مشکلات این واحدها رفع و رونق بیشتری در صنایع پایین دستی پتروشیمی و تکمیل زنجیره‌های این صنعت بوجود آید.

وی با اشاره به مزیت‌های سرمایه‌گذاری در استان خوزستان تصریح کرد: مجموعه مدیریت خوزستان به طور همه جانبه آمادگی خود را برای تسهیل امور سرمایه‌گذاری و کمک به رونق تولید در استان اعلام کرده و ایجاد شهرک‌های تخصصی صنعت پتروشیمی و تکمیل زنجیره‌های صنایع پایین‌دستی این صنعت به منظور ایجاد ارزش افزوده و ایجاد اشتغال مولد را گام مهمی در همین راستا می‌دانند.

مدیرعامل شهرک‌های صنعتی استان خوزستان همچنین صنعت کیف و کفش حاضر را به عنوان یکی از اصلی‌ترین صنایع پایین دست پتروشیمی عنوان کرد و افزود: بسترهای مناسب در شهرک‌ها و نواحی صنعتی استان برای پذیرش سرمایه‌گذاران و استقرار واحدهای تولید کیف و کفش وجود دارد و ایجاد شبکه‌های تولیدی و خوشه ی صنعتی کفش در اولویت قرار خواهند گرفت.

مدیرعامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی نیز در این نشست گفت: ما و همه کارشناسان صنعت معتقدیم که کماکان در صنعت پتروشیمی خام‌فروشی می‌کنیم، چرا که وقتی بوتان، پروپان، متانول و … می فروشیم، به معنای فروش مواد پایه و اولیه است.

‘علی یزدانی’ ادامه داد: ما باید این وظیفه استعماری و استکباری را که از دهه ۳۰ و ۴۰ بر گردن ما گذاشته‌اند را تغییر داده و به سمت و سوی تولید و صدور محصولات با ارزش افزوده بالا حرکت کنیم، یعنی مواد پایه و اولیه را در صنایع داخلی مصرف کرده و آنها را به تولیدات با ارزش افزوده بالا تبدیل و آنرا به جهان عرضه کنیم.

وی خاطرنشان کرد: وقتی در ایران متانول ایجاد می‌کنیم، یعنی گاز را تبدیل به یک ماده دیگر کردیم که خارجی‌ها سود آن را می‌برند بنابراین باید متانول را تبدیل به زنجیره ارزش کنیم که هم ایجاد اشتغال کند، هم درآمد کشور افزایش پیدا کند و هم از خام‌فروشی نجات پیدا کنیم.

مدیرعامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی بیان داشت: اگر به دنبال توسعه صنعت کشور، رفع مشکلات بیکاری و اشتغال و ایجاد ارزش افزوده هستیم، چاره‌ای نداریم غیر از این که زنجیره پیشین و زنجیره پسین را با هم اجرا کنیم.

یزدانی اضافه کرد: آیین‌نامه اجرایی که ما به عنوان منطقه ویژه در تدوین آن نقش داشتیم، به گونه‌ای تدوین شد که آرام آرام مجوزها با زنجیره آن داده شود، ما نیز از توسعه صنایع میانی و تکمیلی در منطقه ویژه پتروشیمی حمایت می کنیم و بسته‌های ویژه حمایتی برای سرمایه‌گذاران در این منطقه پیش‌بینی کرده‌ایم.

وی در پایان اضافه کرد: سرمایه‌گذاران صنایع پایین‌دستی می توانند اطمینان خاطر داشته باشند که در صورت سرمایه‌گذاری در این منطقه، مواد اولیه را با قیمت‌های تثبیت شده و قراردادهای بلند مدت می‌توانند دریافت کنند و دغدغه‌ای از این بابت نداشته باشند.