نرخ اینترنت پنج برابر شد/ اینترنت موبایل هر گیگ ۲۶۲ هزار تومان!!!
خورنا/ در پایان انحصار ارائه خدمات اپراتور سوم در شهریور ماه، مجوز راهاندازی نسل ۳ به دو اپراتور اول و دوم ارائه شد.
در حالیکه ارائه این سرویس از سوی دو اپراتور اول و دوم بدون تعرفه نسل ۳ وارد سومین ماه شده بود، به تازگی کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات تعرفه جدید اینترنت همراه را برای نسل ۲ و ۳ تصویب کرد.
تعرفه جدید اینترنت موبایل به ازای هر کیلوبایت ۲٫۵ ریال تصویب شده است. تعرفه قبلی که در سرویس GPRS برای مشترکان اعمال میشد یک ریال تا ۵ ریال بود. تعرفه اینترنت نسل ۳ نیز برای رایتل ۰٫۵ ریال تصویب شده بود.
در نهایت انتظار میرفت با راهاندازی نسل ۳ و بهبود کیفیت و سرعت اینترنت همراه، تعرفهگذاری خدمات نسل ۳ از روال تعرفهگذاری برای اپراتور سوم، تبعیت کند؛ اما در تعیین تعرفه جدید، تعرفه GPRS نصف و نرخ اینترنت ۳G پنج برابر تعرفه قبلی رایتل تصویب شد.
انتشار این خبر با قرار گرفتن در مرکز توجه مخاطبان، پربازدیدترین خبر گروه اقتصادی در روز انتشار شد که نشان از اهمیت موضوع برای مخاطبان دارد و از این رو واکنش مخاطبان را برانگیخت.
در نظرات متعددی که در ارتباط با این خبر منتشر شده، مخاطبان نسبت به وضع این تعرفه گران اظهار تاسف میکنند.
یکی از مخاطبان نوشته: نمردیم و معنی این جمله را هم فهمیدیم که در دولت کسی دنبال افزایش قیمتها نیست!
مخاطب دیگری یادآوری کرده: سقف قیمت تعیین شده. اپراتوری اگر دوست داشت اصلا رایگان سرویس بدهد.
مخاطب دیگری نیز پاسخ داده: چقدر هم که تو این بازار رقابتی قیمت کف رعایت میشه! فکر میکنی اپراتورها پایینتر از سقف سرویس میدن؟ زهی خیال باطل.
علیرضا نوشته: با این کارها اپراتورها نمی توانند به درآمد زایی برسند. در حال حاضر آنها فکر می کنند که مردم برای استفاده از پهنای باند «مجبور» هستند که از آنها دیتا را خریداری کنند. اما همین الان خیلی از اطرافیانم را میشناسم که روی گوشی موبایل فقط از دیتای وای فای استفاده می کنند و به خاطر گرانی GPRS و نسل ۳ و مانند آن (که عملا سرعتی معادل همان نسل ۲ دارند) مراقبند که هیچ گونه دیتایی از شبکه موبایل دریافت نشود. خیلی از شرکت های مطرح جهانی نوید ارتباط اینترنت ماهواره ای ارزان برای گوشی های همراه را داده اند.
مخاطب دیگری میگوید: همین قیمت هم در مقایسه با درآمد ما بالاست اگر بخواد ۵ برابر بشه که باید با اینترنت موبایلی خداحافظی کرد. اینطوری میخواستن دولت الکترونیک را گسترش بدن؟ فقط حرف.
شخص دیگری سوال کرده: با این وضعیت میخوان دولت الکترونیک پیشرفت کنه؟ افزایش کیفیت باید همراه با کاهش قیمت باشه چون مصرف بیشتری توسط مشترک ایجاد میکنه پس چرا گرون تر؟
دیگری هم اوضاع را با قبل مقایسه کرده و گفته: انگار انحصاری بود بهتر بود.
مرتضی با بهکار بردن علامت چهره گریان، اعلام کرده: این قیمتها وحشتناک است :(
محمد وزین حساب و کتابی کرده به این شرح: گیگابایتی ۲۶۲ هزار و ۱۴۴ تومان. خجالت نداره به گیگابایت بگید چون در نسل سه کیلو اهمیتی نداره.
مخاطب دیگری پرسیده: و واقعا روتون میشه همچین قیمتی میدید؟ به کجا چنین شتابان!
حقگو ، مخاطب دیگری است که نوشته: لطفا فقط یک کالا را نام ببرید که ارزان شدن پیش کش، قیمتش در این دو سال ثابت مانده باشد.
مخاطب دیگری گفته: با شیب ملایم ارزان – گران میشود. مگر تاکید و اصرار بسیار وزیر در اول کار، راه اندازی نسل سوم با توجیه بسیار ارزانتر شدن آن نبود ؟
دیگری گفته: مگر این روزها از وزیر بارها نخواندیم که گفتند پهنای باند داخلی چندین برابر شده نه خارجه که زیر ساخت آن فراهم نیست (که قبل چیز دیگری می گفتند) پهنای باند داخلی که باید نزدیک به مفت باشد نه کیلو بایتی ۲٫۵ ریال. به عبارتی هم شاید ایشان گفته بالاتر از ۱۲۸ که برای همه باز شده در نسل سوم (ایرانسل) پهنای باند داخلی است نه اینترنت که باز هم همین مسئله صادق است.
در نهایت نیز حسین با علم فیزیک به موضوع نگاه کرده و توضیح داده: در فیزیک میخونیم زمانی که شتاب صفر باشه، سرعت ثابته. حالا زمانی که تورم “صفر” باشه قیمت ثابت میمونه. روحانی هم که نگفته تورم صفر هست. گفته کم شده یعنی با شتاب بسیار کمتری افزایش پیدا میکنه. پس راست گفته.
نظرات کاربران نشان از اهمیت موضوع تعرفه اینترنت همراه برای آنها دارد. آنچه از این نظرات برداشت میشود عدم رضایت و گلایه کاربران اینترنت و به خصوص اینترنت همراه از تعرفهگذاری جدید برای این سرویس است. به نظر میرسد با توجه به ابتداییترین منطق در ارائه سرویسهای سریعتر و ارزانتر در نسل ۳، لزوم بازنگری در تعرفه تعیین شده برای این سرویس بسیار ضروری است تا استفاده از آن برای مشترکان ممکن و مقرون به صرفه باشد. در غیر این صورت این سوال اساسی مطرح میشود که در صورت عدم استفاده و عدم فراگیری این سرویس، چه نیازی به ارائه نسل ۳ بود؟
منبع/ فارس