ذخیره گاز، قطر را ثروتمندترین کشور جهان کرد
خورنا: درآمد قطر از صادرات ال.ان.جی در سال ۲۰۱۰ از درآمد فروش نفت بسیار بیشتر بود و این عضو اوپک را در صدر فهرست ثروتمندترین کشورهای جهان قرار داد.
پایگاه اینترنتی ۲۴تی وی امارات اعلام کرد که افزایش تولید گاز قطر باعث شده درآمدهای این کشور از صادرات گاز مایع (ال.ان.جی) در سال ۲۰۱۰ به یک رقم بیسابقه برسد.
بانک مرکزی قطر در گزارش سالانه خود اعلام کرد: درآمد قطر از فروش گاز مایع و فراوردههای مرتبط با آن از مبلغ ۹۴.۸ میلیارد ریال قطر (۲۵.۹ میلیارد دلار) در سال ۲۰۰۹ به ۱۴۲ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۰ رسیده است.
درآمد گازی قطر در سال گذشته تقریبا دو برابر درآمد صادرات نفت قطر (۷۴ میلیارد ریال قطر) بود. قطر در سال گذشته روزانه حدود ۸۰۰ هزار بشکه نفت صادر کرد.
درآمد گازی سال گذشته قطر از تکمیل پروژههای عظیم ال.ان.جی در میدان فراساحلی پارس شمالی (بزرگترین میدان مستقیم گازی با ذخیره تقریبی ۲۵ تریلیون متر مکعب) حاصل شد.
قطر در سال ۲۰۱۰ و تقریبا ۱۵ سال پس از شروع بزرگترین برنامه تولید گاز خاورمیانه به هدف خود مبنی بر تولید ۷۷ میلیون تن گاز در سال دست یافت.
این افزایش درآمد گازی قطر تا حدی زیادی نوسانات قیمت نفت را جبران کرد و به قطر اجازه داد که در صدر فهرست کشورهای دارای بالاترین رشد تولید ناخالص داخلی(GDP) قرار گیرد.
این در حالیست که تولید ناخالص داخلی قطر در سالهای ۲۰۰۷ و ۲۰۰۸ به ترتیب ۲۶.۸ درصد و ۲۵.۴ درصد و در سال ۲۰۰۹ به دلیل کاهش بهای نفت تنها ۸.۷ درصد بود.
قطر پروژههای ال.ان.جی خود را در اوایل دهه ۹۰ میلادی شروع کرد تا از میدان گازی وسیع پارس شمالی نهایت استفاده را ببرد. ۱۵ درصد کل ذخایر گاز جهان در این میدان قرار دارد.