هشدار به شهروندان امیدیه در خصوص ویروس کشنده کرونا
خورنا: سید فخرالدین طاهرزاده موسویان دبیر کانون دانشجویی هلال احمر گفت : با توجه افزایش تلفات ناشی از بیماری کرونا در کشور عربستان و احتمال ورود آن به ایران لازم است زائرین خانه خدا اطلاعات بیشتری در مورد این بیماری کسب نمایند.
به گزارش خورنا به نقل امید نیوز امیدیه، سید فخرالدین طاهرزاده موسویان دبیر کانون دانشجویی هلال احمر گفت : با توجه افزایش تلفات ناشی از بیماری کرونا در کشور عربستان و احتمال ورود آن به ایران لازم است زائرین خانه خدا اطلاعات بیشتری در مورد این بیماری کسب نمایند . طبق توصیه های وزیر بهداشت در روزهای گذشته مبنی بر لزوم افزایش آموزش های لازم برای افراد جامعه خصوصا زائرین خانه خدا کانون دانشجویی هلال احمر لازم دید جهت افزایش اطلاعات عمومی شهروندان عزیز امیدیه کمی در مورد این بیماری و راه های پیشگیری از ابتلا به آن اطلاعات زیر را برای هموطنان عزیز قرار دهد .
توصیه کانون دانشجویی هلال احمر برای شهروندان امیدیه خصوصا زائران خانه خدا :
آشتایی با بیماری کرونا
ویروس کرونا از خانواده کروناویروسها (Coronaviruses) است. خانواده بزرگی از ویروسها که از ویروس سرماخوردگی معمولی تا عامل بیماری سارس را شامل میشود.
کرونو ویروسها که پس از راینو ویروسها (Coronavirinae) بزرگترین عامل ابتلا به سرماخوردگی هستند، بیشتر در زمستان و بهار باعث سرماخوردگی میشوند و معمولاً شدت سرماخوردگی که کروناویروس عامل آن باشد بیشتر است.
افرادی که همزمان دارای بیماری دیگری باشند و کودکان مبتلا به بیماریهای قلبی، بیشتر در معرض خطر ابتلا به کروناویروسها هستند.
·علائم بالینی بیماری؟
ویروسهای انسانی کرونا معمولا منجر به بیماریهای موقتی شبکه فوقانی تنفسی خفیف و نیمه خفیف میشود.
علائم آن ممکن است شامل آبریزش بینی، سرفه، گلودرد و تب باشد. گاهی اوقات این ویروسها ممکن است منجر به بیماریهای شبکه تنفسی تحتانی مانند ذاتالریه و نارسایی کلیه و مشکلات گوارشی( مثل اسهال) شود. این بیماری در افرادی که عارضه قلبی یا سیستمهای ایمنی ضعیف دارند و افراد مسن شایعتر است.
·راه های شیوع کدامند؟
ویروسهای انسانی کرونا از یک فرد مبتلا به فردی دیگر، از طریق هوا بوسیله عطسه یا سرفه و تماس نزدیک فردی مانند لمس کردن یا دست دادن انتقال یابد.این ویروسها ممکن است از طریق لمس اشیا یا سطوح آلوده و سپس تماس با دهان، بینی یا چشم نیز انتقال یابد.
راه های محافظت از خود چیست؟
· در صورت ابتلا چه اقداماتی لازم است؟
در صورت ابتلا، در خانه بمانید، از تماس نزدیک با سایر افراد خودداری کنید، هنگام سرفه و عطسه، جلوی دهان خود را بگیرید، اشیا و سطوح را تمیز و غیر آلوده نگهدارید. درمان خاصی برای بیماریهایی که براثر ویروس کرونا ایجاد میشود، وجود ندارد.
اکثر افرادی که مبتلا به بیماری کرونا هستند، پس از مدتی، خود، بهبود مییابند، هرچند کارهایی هست که با انجام آن میتوان از علائم آن خلاصی یافت، مانند: مصرف داروهای مسکن و تب بر (مراقب باشید، نباید آسپرین را برای کودکان استفاده کنید) و استفاده از مرطوب کنندههای هوای اتاق یا دوش آب گرم برای التیام گلودرد و سرفه.
مصرف زیاد مایعات و استراحت توصیه می گردد.
·بیماری چگونه تشخیص داده میشود؟
تستهای آزمایشگاهی خاص شامل د: ایزوله نمودن ویروس در کشت سلولی، آزمایش واکنش زنجیره ترکیب شده(PCR) که کاربردیتر و از لحاظ اقتصادی قابل دسترسیتر است، و آزمایش سرم شناسی برای آنتیبادیهایی برای ویروس های انسانی کورونا.
نمونهبرداری از بینی و گلو بهترین انواع نمونهبرداری برای شناسایی ویروسهای انسانی کرونا است. آزمایش سرم شناسی نیازمند جمعآوری نمونههای خونی است.
چطور از آنفلوآنزا در حین سفر جلوگیری کنیم؟
مسافرت با اتوبوس یا هواپیما یک راه اصلی برای گرفتن یا منتشر کردن آنفلوآنزا است.
اما با رعایت نکاتی در حین سفر میتوانید از ابتلای خودتان یا دیگران به آنفلوآنزا جلوگیری کنید.
به این توصیهها در این مورد توجه کنید:
· پیش از مسافرت واکسن آنفلوآنزا بزنید.
·به همراه خود بستهای حاوی ژل ضدعفونیکننده، صابون، دستمال کاغذی و داروهای مسکن به همراه داشته باشید.
·اگر احساس عدم سلامت میکنید یا حدس میزنید که آنفلوآنزا گرفتهاید، مسافرت نکنید.
·در صورتی که سرفه یا عطسه میکنید، دهان و بینیتان را بپوشانید. به جای دستتان از دستمال کاغذی استفاده کنید.
·دستهایتان را به طور مکرر با آب و صابون بشویید.
·از افرادی که بیمار هستند، دوری کنید. سعی کنید از زدن دستتان به دهان، چشمها یا بینیتان خودداری کنید.از ماسک و دستکش استفاده کنید.