اهواز نیاز به دانشکده حقوق آب دارد
خورنا: یک محقق و نویسنده در حوزه حقوق آب گفت: مشکل کمآبی در کشور جدی است و مسئولان و بهویژه مردم باید توجه خاصی به این موضوع داشته باشند.
به گزارش خبرگزاری فارس از اهواز، حمید رشیدی شامگاه سهشنبه در چهارمین نشست «تالاب شاهکار طبیعت» که در سالن اجتماعات اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خوزستان برگزار شد، اظهار کرد: قانون توزیع عادلانه آب میگوید ایجاد هر نوع دخل و تصرف در اطراف تالابها ممنوع بوده و پیش از انجام هرکاری در اطراف تالابها باید از وزارت نیرو مجوز اخذ شود.
وی ادامه داد: این درحالی است که در بسیاری از مناطق به دور از چشم محیطبانان، عدهای تالابها را خشک و آن را به زمینهای کشاورزی متصل میکنند تا با این کار محصولات خوبی برداشت کنند ولی باید بدانند به دلیل شوری خاک، این عمل دوام زیادی نخواهد داشت.
این محقق و نویسنده در حوزه حقوق آب و محیط زیست با بیان اینکه باید با مدیریت مناسب جلوی چنین اقداماتی گرفته شود، اضافه کرد: پیشنهاد میکنم مدیران از اطلاعات کشورهای صاحب تجربه در زمینه تالابها استفاده کنند تا به این شکل عملکرد بهتری داشته باشند. در ارتباط با نوع مدیریت در تالابها نیز هزاران مقاله خوب در سایتها وجود دارد که میشود از آنها استفاده کرد.
وی بیان کرد: تالابها زیستگاه بسیاری از گونههای آبزی و خاکی است که بعضی از آنها فقط در تالابها یافت میشوند و به همین دلیل نیاز است تا از تالابها حفاظت ویژهای صورت گیرد.
این استاد و محقق با اشاره به خاصیت تالابها گفت: تالابها علاوه بر ارزش زیستگاهی گونههای گیاهی و جانوری، در تنظیم جریان آب و کنترل سیلاب نیز نقش مهمی برعهده دارد.
رشیدی خاطرنشان کرد: ورود انواع آلایندههای بیولوژیکی، شیمیایی، فیزیکی و گسیلشده از مزارع کشاورزی، شهرها و آبادیها و صنایع و رسوبات ناشی از فرسایش خاک حوضه آبخیز تالابها یکی دیگر از علل از بین رفتن تالابهاست.
وی ادامه داد: شکار، صید غیر مجاز و بیرویه و برداشت علوفه و سایر محصولات تالابی که بیش از حد توان تجدیدپذیری آنها باشد از دیگر علل از بین رفتن تالابهاست که باید به آنها توجه شود.
این محقق و استاد دانشگاه تصریح کرد: در حال حاضر در کشور، پلیس حفاظت از محیط زیست را داریم که در بعضی مواقع با صیادان غیرمجاز که در تالابها اقدام به شکار میکنند درگیر میشوند و همین مسئله باعث کشته شدن تعدادی از آنها شده است.
رشیدی با اشاره به اینکه مردم میتوانند بیشترین سهم را در حفظ تالابها داشته باشند، افزود: باید با آموزش مردم و کودکان و ایجاد دانشکده حقوق آب، سطح اطلاعات مردم را برای حفظ تالابهای استان بالا ببریم.
وی با بیان اینکه اهواز نیاز به یک دادگاه حقوق آب و همچنین یک دانشکده حقوق آب دارد، افزود: پیشنهاد میکنم این دانشکده با همکاری سازمان آب و برق و دانشگاه شهید چمران اهواز ایجاد شود تا به شکل تخصصیتر دانشجویان بتوانند درباره آب و حقوق آن تحصیل کنند.