سلحشور: نزدیک به ۳۰ سال است که میگویم سینمای ایران را صهیونیسم بنیانگذاری کرده است
خورنا: «فرجالله سلحشور» در نشست بررسی سینمای روز ایران که در غرفه خبرگزاری فارس برگزار شد، از اعطای مدرک دکترای معادل به وی از سوی وزارت ارشاد خبر داد و درخصوص استفاده از بازیگران خارجی در پروژه حضرت موسی(ع) گفت: نه به خارج معتقدم نه به خارجی.
وی در ابتدای گفتوگو درخصوص بازتاب صحبتهایش درباره حضور بازیگران زن خارجی گفت: مصاحبهای که با یکی از سایتها کردم، قرار بود با من چک شود که نشد. در مصاحبهای که با خبرگزاری فارس کردم، گفتم بسیاری از دستاندرکاران سینما چه زن و چه مرد برای من محترماند ولی کسانی که ابتذال را در جامعه ترویج میدهند و انسانهای فاسدی هستند، نه از نظر من بلکه از نظر همه مطرودند.
وی افزود: من نزدیک به ۳۰ سال است که میگویم سینمای جمهوری اسلامی ایران عضوی از سینمای جهانی است که صهیونیسم آن را بنیانگذاری کرده و در جهت هالیوود و اهداف آمریکا حرکت میکند. سینمای ایران را اسلام بنیانگذاری نکرده است. سینمای ایران برخاسته از ارزشهای اسلام و قرآن نیست. من میگویم سینمای ما اسلامی نیست و بنیانگذار سینما کمپانیهای صهیونیستی هستند که در جهت اهداف خودشان حرکت میکنند.
سلحشور در پاسخ به سوال یکی از حضار مبنی بر چرایی عدم اختلاط زن و مرد در سینما، این پرسش را مطرح کرد که به نظر شما نظرات قرآن و ائمه معصومین(ع) مهمتر است یا نظر سینما.
وی در این باره ادامه داد: چیزی که میبینید فیلم است نه واقعیت. آیا به نظر شما اگر دو نفر در یک فیلم یکی نقش مادر و یکی نقش پسر را بازی کند، به یکدیگر محرم میشوند؟ برای ما اصل این است که چیزی که در جلوی دوربین اتفاق میافتد با شرع مقدس میخواند یا خیر.
سلحشور در ادامه بیان داشت: من درباره انتشار آن مصاحبه از مومنین و پاکها و انسانهای صالح سینما عذرخواهی کردم؛ ضمن اینکه هنوز بدنه آلوده سینما را قابل نقد میدانم و بالاخره سینمای ما باید خودش را درست کند. به نظر من سینما، وحی منزل نیست. هر بخشی از سینما که با اعتقادات ما همسو باشد را میپذیریم و هر چه که نباشد را رد میکنیم.
این کارگردان سینما در ادامه نشست گفت: سینما در هالیوود اختراع شده و در همان جا هم مبانی آن تعریف و وارد دنیا شده است. این مبانی الحادی است، یعنی چیزی به عنوان ایمان در سینما معنا ندارد. در سینما چیزی به عنوان حیا و عفاف معنی ندارد. سینما باید اهداف بنیانگذارانش را تامین کند، حتی اگر این اهداف با اخلاق و ایمان در تضاد باشد. این سینما معلوم است که به درد کشورهایی که اعتقاد دارند و خدایی فکر میکنند، نمیخورد. ما باید برای این سینما، مبانی جدید تعریف کنیم.
«سلحشور» دروغ و توهم، امانیسم و ماتریالیسم را مبانی سینمای غرب معرفی کرد و گفت: وقتی این سینما بخواهد اسلامی شود باید ارکان آن تغییر کند. اینجا باید واقعنگاری و مستندنگاری، خدامحوری، معناگرایی و عبرتآموزی رکن قرار بگیرد. تا زمانی که در زمین دشمن بازی و طرحهای آنها اجرا میشود، عملا ما برای آنها کار میکنیم.
وی در ادامه فیلمهای آژانس شیشهای (ابراهیم حاتمیکیا)، حبیب (حسین یاری)، دیدهبان (ابراهیم حاتمیکیا)، ملک سلیمان (شهریار بحرانی)، سی و سه روز (جمال شورجه) و طلا و مس (همایون اسعدیان) را نمونهای از فیلمهای خوب معرفی کرد.
سلحشور درخصوص پروژه حضرت موسی(ع) گفت: تحقیقات این پروژه به اتمام رسیده و سیناپس کار نوشته شده است. در حال حاضر ۸ قسمت از سناریوی فیلم نوشته شده و فکر میکنم تعداد قسمتهای این سریال عظیم ۷۰ قسمت شود.
وی در پاسخ به این سوال که آیا در پروژه حضرت موسی(ع) از بازیگران و لوکیشنهای خارجی استفاده میکنید یا خیر، گفت: من نه به خارج معتقدم نه به خارجی. بنده به بازیگر، فیلمبردار و در کل به عوامل خارجی معتقد نیستم. بچههای ایران به بهترین شکل ممکن میتوانند این کار را انجام دهند. در ایران لوکیشنهای زیبا و فراوانی داریم و اگر چیزی کم داشته باشیم، دکور آن را میسازیم.
فرجالله سلحشور درخصوص اتهام سرقت فیلمنامه یوسف پیامبر، گفت: واقعیت امر این است که دادگاه به من احضاریه داد که یک نفر میگوید سلحشور از روی سناریوی من نوشته است. من به دادگاه رفتم و سناریوی ۱۰ جلدی یوسف پیامبر(ع) را جلویشان گذاشتم و گفتم این سناریوی من است و میتوانید آن را با سناریوی آن آقا مقایسه کنید و اگر شباهتی بود، من جرم را میپذیرم. دادگاه بعد از چند ماه قرار منع تعقیب صادر کرد. شاکی دوباره مطرح کرد که من ثابت میکنم سلحشور از کتاب من نوشته است.
کارشناسان پس از بررسی اعلام کردند سلحشور ۲۰ درصد در متن برداشت کرده، ۱۵ درصد در سوژه تقلب کرده و ۲۰ درصد در ساخت تقلب کرده است. اگر کسی معنی جمله ۲۰ درصد در ساخت تقلب کرده را میفهمد به من بگوید.
وی اضافه کرد: بعد از ارائه نظر کارشناسی، دادگاه رای داد قرار منع تعقیب منتفی شود و جلب به دادرسی اعلام کرد. یعنی ما فکر میکنیم که تقلبی صورت گرفته و سلحشور باید جواب بدهد. هنوز در همین مرحله هستیم. وقتی جلب به دادرسی اعلام شد در تمام روزنامهها چاپ کردند که فرجالله سلحشور محکوم شد؛ در حالی که من تازه قرار بود به دادگاه بروم.
وی ادامه داد: در دادگاه بیش از ۳۰ بار از آقای شاکی خواسته شد یک جمله شبیه جملههای متن من بیاورد، مشروط بر اینکه آیه قرآن نباشد. این موضوع اعلام شد و من هم قبول کردم ولی این آقا نیاورد، البته این حرفهایی که میزنم ادعاست و هنوز چیزی ثابت نشده است.
سلحشور در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه برخی از بخشهای سریال یوسف پیامبر(ع) با واقعیت مطابقت ندارد، بیان داشت: مقام معظم رهبری به عنوان شاخص ما فرمودند ایراداتی که به این کار گرفتند وارد نیست و اگر اشکالاتی هم داشته باشد، قابل طرح نیست.
این تهیهکننده و کارگردان سینما و تلویزیون از اعطای مدرک دکترای معادل به وی از سوی وزارت ارشاد خبر داد و به طنز گفت: من به همه گفتم اگر کسی مرا غیر از حاجی صدا کند، با قندان به سرش میزنم!