تاکید فرماندار ماهشهر بر اشتغال بومی/ لزوم توسعه همه جانبه/ مسائل را گستاخانه پیگیری میکنم
خورنا: منصور قمر طی حکمی در ۱۶ بهمن از سوی عبدالحسین مقتدایی استاندار خوزستان به عنوان سرپرست فرمانداری شهرستان صنعتی بندرماهشهر منصوب شد. وی فعالیت خود در وزارت کشور را از سال ۶۳ در سن ۲۲ سالگی به عنوان معاونت بخشداری گتوند آغاز کرد. قمر در کارنامه سیاسی خود علاوه بر معاونت بخشداری گتوند، معاون فرماندار شوشتر، بخشدار اروندکنار پس از پایان جنگ تحمیلی، معاون فرماندار آبادان، معاون سازمان همیاری شهرداری های استان خوزستان، دبیر تعزیرات فرمانداری اهواز، کاندیدای تایید صلاحیت شده انتخابات مجلس و مواردی دیگر از این دست را دارا میباشد. وی به زودی دکترای خود را در رشته مدیریت دولتی اخذ خواهد کرد و اولین فرماندار ماهشهر با تحصیلات عالی دکترا میباشد. قمر در بخش ورزش و به خصوص فوتبال کشور ید طولایی دارد و بیان موفقیت ها و مدیریت های وی در بخش فوتبال از حوصله این مطلب خارج است.
منصور قمر سرپرست فرمانداری شهرستان بندرماهشهر در گفتگوی اختصاصی با خورنا با اشاره به دورانی که بخشدار اروندکنار بود اظهارداشت: سال ۶۹ و پس از پایان جنگ تحمیلی بخشدار اروندکنار شدم. شهر ۱۰۰درصد تخریب شده بود و مردم از شهر رفته بودند. در دوران دفاع مقدس با منطقه آشنا شده بودم اما مدیریت بر شهری که کسی در آن زندگی نمیکرد ناراحت کننده و سخت بود. شرایط منطقه پویایی و تلاش بسیار میطلبید که با روحیات من سازگار بود و به همین دلیل لحظه ای در بازگشت منطقه به حالت قبل دریغ نمیکردم.
وی ادامه داد: به دلیل اینکه ماهشهر در دوران دفاع مقدس پشت جبهه بود معمولا مهاجرین شهرهای جنگ زده به ماهشهر سفر کرده بودند و اطلاع داشتیم که مهاجرین اروندکناری نیز از این قاعده مستثنی نیستند به همین دلیل برای بازگشت شهروندان اروندکناری مکرر به ماهشهر سفر میکردم.
قمر در ادامه بیان داشت: در سفرها به بندرماهشهر با بزرگان اروندکناری های مقیم ماهشهر رایزنی میکردم تا آنها را راضی به بازگشت کنم. نقطه نظرات آنها را میشنیدم و سعیمان بر این بود که خواسته های آنها برای بازگشت را در حد امکانات فراهم کنیم. زیرساختهای شهر را بازسازی و احداث میکردیم. آیت الله هاشمی رفسنجانی که در آن زمان رئیس جمهور بودند تاکید بسیار به ساخت مناطق جنگ زده به ویژه اروندکنار داشتند و برای پیگیری مشکلات مستقیما با ایشان در ارتباط بودم. به هر ترتیب که شده بود گروه هایی از مهاجرین را راضی به برگشت کردیم و کم کم شرایط را به حالت عادی بازگرداندیم.
قمر در همین خصوص خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه اروندکنار به یک شهر جنگ زده و کاملا خالی از سکنه تبدیل شده بود تلاش کردیم دوباره نام اروندکنار را زنده کنیم و به همین دلیل یک باشگاه ورزشی با نام اروندکنار راه اندازی کردم. برای بازیکن یابی به بندرماهشهر می آمدم و بازیکن های تیم را از اروندکناری های مقیم این شهر انتخاب میکردم و آنها را استخدام میکردیم. با این برنامه هم نام اروندکنار در استان زنده شد، هم قشری از اروندکناری های مقیم بندرماهشهر به دیار خود بازگشتند و هم با استخدام این بازیکنان اشتغال زایی ایجاد شد.
سرپرست فرمانداری بندرماهشهر با ابراز تاسف از درصد بیکاری در شهرستان اظهار داشت: در بدو ورود خود به شهرستان و در سخنانی که در جلسه تودیع و معارفه داشتم بر ضرورت اشتغال بومی تاکید کردم و از تمام دستگاه ها میخواهم بر اشتغال جوانان این شهرستان حساس باشند و اولویت را به آنان بدهند. برای پیگیری این مهم لحظه ای کوتاه نخواهم آمد.
قمر در ادامه ضمن اشاره به صنایع عظیم پتروشیمی در شهرستان بندرماهشهر بیان کرد: صنایع پتروشیمی علاوه بر ایجاد اشتغال مستقیم، باعث رونق بازار شهرستان و ایجاد اشتغال غیر مستقیم میشود اما بیکاری که در این شهرستان مشاهده میشود واقعا ناراحت کننده و تاسف بار است و در شان چنین منطقه ای نیست.
وی در همین خصوص ادامه داد: در شورای راهبردی پتروشیمی مطرح کردم که استخدام ها باید بومی باشد مگر اینکه نیاز به نیروی متخصصی باشد که در منطقه و در میان نیروهای بومی وجود نداشته باشد.
قمر همچنین در خصوص توسعه صنایع پتروشیمی عنوان کرد: صنایع جانبی و صنایع پایین دستی باید توسعه یابد. منطقه باتوجه به موقعیت ترانزیتی عالی و وفور مواد اولیه پتروشیمی، ظرفیت خوبی برای توسعه صنایع پایین دستی دارد که متاسفانه تابحال به خوبی مورد توجه قرار نگرفته است.
نماینده عالی دولت در شهرستان ماهشهر اظهار داشت: از کلیه سرمایه داران استان، کشور و ایرانی خارج از کشور برای سرمایه گذاری در بخش صنایع جانبی و پایین دستی پتروشیمی دعوت میکنم و از طرف دولت قول همکاری همه جانبه میدهم.
سرپرست فرمانداری شهرستان بندرماهشهر در خصوص مغفول ماندن دیگر ظرفیت های این شهرستان زیر سایه صنایع پتروشیمی اظهار داشت: توجه به دیگر ظرفیت های منطقه نباید مورد غفلت قرار بگیرد. درست است که نام این شهرستان با صنایع پتروشیمی گره خورده اما این منطقه ظرفیت هایی از قبیل پرورش آبزیان، کشاورزی، صیادی دارد و میتواند در بخش های دیگر از جمله ورزش و گردشگری هم سرمایه گذاری کرد و منطقه را توسعه همه جانبه داد.
وی در همین خصوص ادامه داد: در منطقه ۷ مرکز پرورش ماهی وجود دارد که این نشانگر این موضوع است که ظرفیت خوبی برای توسعه این بخش وجود دارد و باید مورد توجه قرار گیرد. قول میدهم از کلیه سرمایه گذاران و تعاونی های پرورش آبزی حمایت کنم.
قمر همچنین ادامه داد: از اولین روز ورودم به شهرستان با مدیران ادرات مربوط به کشاورزی در خصوص کشاورزی صحبت کردم و بر توسعه و حمایت از این بخش تاکید کردم. بخشی از طرح کشاورزی مقام معظم رهبری در خوزستان متعلق به شهرستان ماهشهر است که باید به نحو احسن انجام شود و مورد توجه قرار گیرد.
سرپرست فرماندار شهرستان بندرماهشهر در خصوص برخی نگرانی ها در خصوص بومی نبودنش اظهار داشت: در عمل ثابت میکنم که مردم عزیز شهرستان بندرماهشهر میتوانند به من اعتماد کنند. دوست ندارم مردم فکر کنند به دلیل اینکه بومی نیستم نمیتوانند با من راحت باشند. وقتی این مسئولیت را پذیرفتم یعنی خودم را وابسته به ماهشهر میدانم و خودم را متعلق به تک تک مردم شهرستان ماهشهر میدانم.
قمر در ادامه خاطرنشان کرد: به صورت مداوم به مساجد و مجامع عمومی نقاط مختلف شهرستان میروم و به مردم گزارش میدهم و نقطه نظرات مردم را جویا میشوم. ارتباطم را با مردم محکم میکنم و نمیگذارم مردم با من احساس غریبگی کنند.
نماینده عالی دولت در شهرستان ماهشهر در خصوص تداوم اتاق فکرهای نظام مند در شهرستان اظهار داشت: رویه ای که در دوره مدیریت قبل از من در خصوص اتاق فکرهای نظام مند با اقشار مختلف مردم وجود داشته ادامه خواهد داشت و از ظرفیت فکری و اجرایی تمام نخبگان شهرستان استفاده خواهد شد. همچنین با اقشار مختلف مردم در سطح شهر به صورت عمومی دیدار خواهم کرد و نقطه نظرات آنها را نیز در خصوص مسائل شهرستان جویا خواهم شد.
سرپرست فرمانداری شهرستان ماهشهر در خصوص توسعه شهر و شهرستان بندرماهشهر اظهار داشت: ملاک ما باید توسعه همه جانبه باشد. اینگونه نباشد که فقط صنایع توسعه پیدا کنند اما بیکاری کم نشود. اینطور نباشد که اشتغال زایی افزایش پیدا کند اما سطح رفاه اجتماعی افزایش پیدا نکند. توسعه باید همه جانبه باشد. تمام ظرفیت ها شهرستان باید توسعه پیدا کنند. چهره شهر باید تغییر کند.
وی در ادامه تاکید کرد: تغییر چهره شهر باید مساوی با نام صنایعش باشد. این شهرستان به عنوان یک شهرستان صنعتی شناخته میشود. یک شهرستان صنعتی باید یک شهر مدرن در کنارش باشد که مردم از زندگی در آن لذت ببرند. متاسفانه در توسعه شهری بهره کامل را نبرده ایم.
قمر در خصوص پیگیری توسعه شهرستان بندرماهشهر اظهار داشت: در شیوه مدیریتی خود یک برنامه برای پیگیری امور دارم که به آن ” پیگیری گستاخانه ” میگویم. یعنی اگر طرحی مصوب شد و کلنگ آن زمین زده شد دیگر دلیلی نمیبینم آن طرح مسکوت بماند. گستاخانه و با تمام توانم برای پیگیری به ثمر رساندن طرح تلاش میکنم.
نماینده عالی دولت ادامه داد: نباید در پیگیری امور احمال کاری کرد. نباید بی توجهی کرد. من موظفم فرهنگ پیگیری گستاخانه را بین مدیران شهرستان ترویج دهم و سعی میکنم در این مهم موفق باشم.
نماینده عالی دولت در شهرستان با اشاره به سوابق مدیریتی خود در ورزش عنوان داشت: در بخش ورزش باید توجه ویژه ای داشت. این دید که ورزش صرفا برای سلامتی مفید است یک نگاه ناقص به ورزش است. ورزش علاوه بر سلامت، میتواند اشتغال زایی ایجاد کند، اوقات فراغت را پر کند، وفاق منطقه ای ایجاد کند و همچنین میتواند باعث کاهش ناهنجاری در جامعه شود. نگاه به ورزش باید جامع باشد. تیم های ورزشی میتوانند سفیر خوبی برای شهر و حتی استان خود باشند و باید حمایت جدی شوند.
قمر در پایان ضمن تشکر از مردم شهرستان ماهشهر به دلیل اعتماد به حضور وی در منطقه اظهار داشت: قطعا تا زمانی که در این منطقه مشغول به خدمت باشم با تمام توان و خالصانه به پیگیری امور میپردازم و این اطمینان را به مردم این شهرستان میدهم که در پیگیری امور کوتاهی نخواهم کرد.