تغییر رویکرد به سرمایه گذاران بخش خصوصی در صنایع پتروشیمی ماهشهر
خورنا: فضای پرنشاط سیاسی-اقتصادی کشور، با ورود به منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی در ماهشهر، دست اندرکارن صنعت پتروشیمی در این منطقه را برای توسعه روز افزون صنایع تکمیلی و رونق اقتصادی کشور گرد هم آورد.
به گزارش خورنا از ماهشهر، مدیران عامل شرکتها و سرمایه گذاران بخش خصوصی این منطقه در نشستی با مدیرعامل و روسای سازمان منطقه ویژه، در خصوص فرصتهای سرمایه گذاری و همچنین راهکارهای ایجاد فضایی پرنشاط و فعال در عرصهی تولید صنایع تکمیلی به بحث و تبادل نظر پرداختند.
مدیرعامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی، به عنوان میزبان این جلسه، با اشاره به فضای مناسبی که در کشور بوجود آمده، گفت: بایستی تسهیلات بهتری در اختیار سرمایه گذاران قرار گیرد و چرخهی سرمایه گذاری را مرور کنیم تا در صورتی که نواقصی در آن هست برطرف نماییم.
علی یزدانی، زیرساختها و امکانات زیربنایی منطقه ویژه اقتصادی ماهشهر را اشباع دانست و اذعان کرد: میزان آمادگی ما در تامین یوتیلیتی و زیرساختهای اصلی در منطقه بیش از نیاز کنونی صنایع منطقه است و امیدواریم بتوانیم با راه اندازی سریعتر پروژه های پتروشیمی، خصوصا در بخش میانی و پایین دست، همچنین رفع موانع تولید پروژه های مستقر در منطقه، از این سرمایه بهره مند شویم.
وی، خوراک را عمده ترین مسئلهی پیش روی واحدهای مستقر در منطقه ویژه دانست و افزایش تولید نفت و راه اندازی فازهای پارس جنوبی را از اثرات فضای جدید کشور برشمرد که می توانند در بهبود سبد خوراک صنایع پتروشیمی موثر واقع شوند.
یزدانی در این جلسه خواستار تشکیل کارگروهی جهت بررسی موارد مرتبط با تنگناهای توسعه سرمایه گذاری در منطقه شد و افزود: ریاست و راهبری این کمیته ها بر عهدهی سرمایه گذاران خواهد بود و موضوعاتی چون قیمت، کیفیت و قراردادهای بلند مدت تامین خوراک از بخشهایی هستند که توسط کمیتهی خوراک مورد بررسی و تحلیل قرار می گیرند.
وی، همچنین مباحث مربوط به زنجیرهی ارزش و عدم تسری فرمول قیمتهای خوراک در بخش میانی و پایین دست و مشکلات تامین خوراک بین مجتمعی یک منطقه از طریق بورس را از دیگر مسائلی دانست که با مدیریت مشارکتی همه عوامل دخیل قابل حل هستند.
مدیرعامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی افزود: تامین خوراکهای بین مجتمعی از طریق بورس اشتباه است و مغایر با قانون مناطق ویژه اقتصادی کشور است. چرا که تبادل آزاد خوراکهای بین مجتمعی بین شرکتهای درون یک منطقه ویژه یکی از مزایای رقابتی اینگونه مناطق است که در قانون این مناطق دیده شده است.
وی، هدف از تشکیل این جلسه را مشارکت سرمایه گذاران بخش خصوصی منطقه اعلام کرد و گفت: در فضای جدید کشور مدل مدیریت نیز باید تغییر کند و همه باید دست در دست هم بدهیم تا امید و نشاط و رفاه و برخورداری از شرایط خوب زندگی نصیب همه مردم کشور شود.
در این جلسه که چندین ساعت به طول انجامید، مدیران عامل بخشهای خصوصی صنعت پتروشیمی سوالات و خواسته های خود را با مسئولین منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی در میان گذاشتند. عمده درخواست سرمایه گذاران حاضر در جلسه، تداوم برگزاری این جلسات در منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی بود و ضمن ابراز خرسندی از توجه مدیران، تعیین تکلیف خوراک با بالادست را از جمله مهمترین موضوعات خود برشمردند.
همچنین در این جلسه مقرر شد در فاصلهی یک ماه دیگر، جلسهای جهت آغاز بکار کارگروهها و پنل های تخصصی با حضور تمامی عوامل دست اندرکار تشکیل شود.