سراب در روستاهای بیآب شوش
خورنا: روستاهای شهرستان شوش با وجود اینکه با رودخانه کرخه فاصله چندانی ندارند اما از تشنگی در حال جان دادن هستند.
به گزارش خبرگزاری فارس از خوزستان، شهرستان شوش با مساحت حدود ۳ هزار و ۵۷۷ کیلومتر مربع در شمال استان خوزستان قرار دارد.
این شهرستان متشکل از سه بخش مرکزی، شاوور و فتحالمبین است و جمعیتی بیش از ۲۰۰ هزار نفر را در خود جای داده است.
بخش شاوور نیز که یکی از محرومترین بخشهای شهرستان شوش محسوب میشود دارای جمیعتی بیش از ۶۵ هزار نفر با دو شهر و ۱۱۷ روستاست که تعدادی از ین روستاها حتی از سادهترین امکانات رفاهی بیبهرهاند.
در این بخش شش روستا وجود دارد که جمعیتی بیش از ۴ هزار نفر دارند و تاکنون آب لولهکشی بهداشتی به چشم و دهان ندیدهاند و نچشیدهاند.
روستای مگرن یک، دو، سه، شمخی و شنین حسین از جمله این روستاها هستند که هر چند با رودخانه کرخه فاصله زیادی ندارند اما از وجود آب شرب بهداشتی بینصیب ماندهاند.
این وضعیت با توجه به قرار داشتن در فصل داغ تابستان برای مردم این رمز و دیار غیر قابل تحمل شده است و البته با وجود همه تلاشهای ساکنان این مناطق در راستای رفع مشکل نبود آب شرب اما ظاهرا نه گوشها میشنود و نه چشمها میبینید.
و اما با وجود اینکه چند هفته پیش گزارشی مبنی بر نبود آب شرب مطلوب و مناسب از روستاهای شوش از این خبرگزاری ارسال شد اما همچنان معضلات مردم این منطقه بر قوت خود پابرجا بوده بلکه پررنگتر نیز شده است!
*۳۴ سال است از آب لولهکشی محرومیم
یکی از ساکنان روستای شنین حسین در گفتوگو با خبرگار فارس در شوش اظهار کرد: نبود آب بهداشتی مناسب منجر به بروز برخی بیمارها بین ساکنان این روستا و به ویژهدر کودکان و نوزادان شده است.
وی با تاکید بر اینکه ۳۴ سال است که این روستا از نعمت آب لولهکشی محروم است، گفت: در حال حاضر آب به وسیله تانکر برای مصرف ساکنان حمل میشود که این امر مشکلات زیادی را برای این روستاها ایجاد کرده است.
یکی دیگر از ساکنان روستای مگرن یک نیز در همین راستا افزود: متأسفانه با مسئولان زیادی نامهنگاری کردهایم ولی تاکنون نتیجهای حاصل نشده است.
وی نیز عنوان کرد: استفاده ساکنان این روستا از آب گل آلود کرخه در این چند سال باعث بروز بیماریهای گوارشی زیادی شده است و باید هرچه سریعتر چاره اندیشی جدی برای حل این مشکل صورت گیرد.
*نیازمند تامین اعتبار هستیم
رئیس آب و فاضلاب روستایی استان خوزستان نیز چنین گفت: شهرستان شوش ۱۷۸روستا دارد که تعداد ۱۵۵روستا دارای آب بوده و ۲۳ روستا نیز فاقد آب هستند.
غلامعلی خلیفپور با بیان اینکه در شهرستان شوش ۱۲۷ روستای بالای ۲۰ خانوار از نعمت آب برخوردار هستند، اضافه کرد: ۲۸ روستای زیر ۲۰ خانوار آب دارند و ۱۴ روستای بالای ۲۰ خانوار فاقد آب هستند.
وی ادامه داد: همچنین ۹ روستای زیر ۲۰ خانوار فاقد آب هستند.
رئیس آب و فاضلاب روستایی استان خوزستان با اشاره به اینکه روستاهای ابوالقیفه، بخات علوان، حسین غلیم، حسین مشلوش، خزرج مزبان، سیدخیرآباد، شنین حسین و سلمان بندر روستاهای فاقد آب هستند، افزود: تکمیل پروژههای آبرسانی به منطقه میان آب و بخش شاوور منوط به تأمین اعتبار هستند و ۱۰ میلیارد تومان نیاز دارند.
وی در پایان گفت: در خصوص اینکه برخی روستاها در ساعاتی از شبانهروز آب شربشان قطع میشود، باید گفت بهدلیل مصرف بالا مجبور به نوبتبندی آب روستاها هستیم.
*آبرسانی در دستور کار قرار دارد
بخشدار شاوور نیز در گفتوگو با خبرنگار فارس در شوش اظهار کرد: با توجه به اهمیت موضوع، آبرسانی به این روستاها در دستور کار قرار گرفته و حفاری در این روستاها آغاز شده است.
عباس شوهانی افزود: این شش روستاها که دارای جمعیتی بیش از ۴ هزار نفر هستند متأسفانه تاکنون از آب لولهکشی بیبهره بودهاند و یکی از درخواستهای همیشگی این روستاها تأمین آب بهداشتی برای این روستا بوده است.
وی با اشاره به اعتبار تخصیص داده شده به این پروژه تصریح کرد: اعتبار پروژه آب رسانی به این شش روستا از منابع داخلی و با مشارکت شرکت دهیاران بخشداری شاوور، خیرین و ساکنان این روستاها تأمین شده است.
*مردم شوش از کمترین امکانات رفاهی بیبهرهاند
نماینده مردم شوش در مجلس شورای اسلامی نیز در گفتوگو با خبرنگار فارس اظهار کرد: محرمیتزدایی از شهرستان شوش باید هر چه سریعتر انجام گیرد.
سید راضی نوری با اشاره به محرومیتهای موجود در تمام بخشهای شهرستان ادامه داد: سادهترین نیاز ساکنان تمام بخشهای شهرستان اعم از آب، برق و گاز باید تأمین شود و از دولت جدید درخواست توجه ویژه به شهرستان را داریم.
وی بیان میکند: عدم وجود راه دسترسی مناسب و نبود حداقل امکانات رفاهی از دغدغههای اصلی ساکنان بخشهای شهرستان به حساب میآید.
به جرات میتوان گفت ظلم است به مردمی که در گرمترین نقطه کشور به سر میبرند و با تابستانهایی آتشین مواجه هستند اینچنین بیتوجهی! مردمی که حتی از کمترین امکانات زندگی بیبهره باشند و نتوانند یک روز آب سیر بنوشند! امیدواریم مسئولان هر چه روزدتر دلشان به رحم آید و استان خوزستان را که از رودخانههای پرآبی دیگر مناطق را تغذیه میکند سیراب کنند.