بگم بگم های تکراری؛ جلیلی چگونه نامه وزیر علوم اسبق را تحریف کرد؟

خورنا: یکی از ویژگی های مناظره روز جمعه، نزدیکتر شدن سعید جلیلی به نسخه اصلی خود یعنی احمدی نژاد بود که با اجرای سناریوی احمدی نژاد در مناظرات که به “بگم بگم” مشهور شده، رخ داد.

به گزارش سرویس سیاسی «انتخاب» ؛ از جمله این بگم بگم ها، اشاره این نامزد ریاست جمهوری به نامه مصطفی معین، وزیر اسبق علوم بود که مدعی بود در آن، وی خواستار برخورد قضایی و امنیتی با شماری از دانشجویان انجمن اسلامی مستقل شده است.

این موضوع ظاهرا از قبل با عزیزان رسانه ای خبرگزاری های مستقل! هماهنگ شده بود تا بلافاصله بعد از مناظره، آنها تصویر نامه مورد اشاره را منتشر کرده و مدعای جلیلی را درست جلوه دهند و بعد هم در سایت های رنگارنگ مختلف بازنشر شد.

با این حال، کمی دقت در متن این نامه نشان می دهد محتوای این نامه با آنچه جلیلی از آن روایت کرد، تفاوت دارد.
13920317212126671648005

طبق گزارش خبرگزاری تسنیم، جلیلی با اشاره به این نامه گفت: این خیلی بی‌سابقه است که وزیر علوم وقت آقای معین، نامه‌ای به رییس‌جمهور می‌نویسد که با ۵۰ دانشجوی عضو انجمن اسلامی مستقل که جلوی وزارت علوم رفته‌اند و اعتراضی کرده‌اند با آنها برخورد امنیتی، قضایی، اطلاعاتی و سیاسی و حقوقی شود.

با این حال بررسی متن نامه نشان می دهد اولا موضوع بیش از یک تجمع مقابل وزارت علوم بوده و ثانیا نکته مورد اشاره معین، بیش از آن که اصل این تجمع باشد، یک فرایند برنامه ریزی شده با همکاری روزنامه های دولتی نظیر کیهان و جام جم و نیز صداوسیما در نحوه پوشش این موضوع و طرح موضوع تعطیلی دانشگاه ها و انقلاب فرهنگی مجدد بوده است.

در واقع این یکی از ده ها سناریوی ایجاد تنش هماهنگ برای دولت خاتمی بوده که با آتش تهیه سنگین کیهان و صداوسیما دنبال شده بود و وزیر وقت علوم هم بر خلاف مدعای جلیلی، نه خواستار برخورد امنیتی با دانشجویان، که خواستار بررسی کامل کل قضیه شده است.

اکنون باید پرسید کدام یک از آن ۵۰ دانشجوی مورد اشاره مورد برخوردهای شدید این سالهای کمیته انضباطی و یا محرومیت از تحصیل قرار گرفته اند؟ آیا مقایسه ی وضعیت و فضای تحصیلی دانشجو در دوران خاتمی و امروز، اساساً منطقی است؟ آمار خود گواه است.

توضیح: «انتخاب» خود در ایام اصلاحات از منتقدان اقدامات برخی چهره های افراطی جریان اصلاحات بوده و انتشار این خبر، به معنای حمایت از همه ی اقدامات دولت اصلاحات نیست. در هیمن حال، معتقدیم ددوستان و رقبای انتخاباتی بهتر است از جاده ی انصاف و اخلاق دور نشوند و به تخریب های غیراخلاقی دامن نزنند.