زندگی در جاده خاکی/ کوی مهدیس اهواز خو گرفته به روزمرگی
خورنا: کوی مهدیس در جنوب شهر اهواز واقع شده و دارای قدمتی بیش از ۱۵ سال است و به جرات میتوان گفت ساکنان خود را با کوچههای خاکی و تلهای عظیم نخالههای ساختمانی عادت داده است.
به گزارش خبرگزاری فارس از خوزستان، چند روز پیش شاهد افتتاح دو پروژه در منطقه کیانشهر اهواز بودیم، پروژههایی که نیاز یک شهر است اما ضرورت آن زمانی احساس میشود که در هیچ محله و منطقهای ساکنان آن با کمبودهایی چون عدم آسفالت خیابانها و معابر، وجود نخالههای ساختمانی و زباله در خیابانها و مشکلاتی اینچنینی مواجه نباشند.
کوی مهدیس در جنوب شهر اهواز واقع شده است و دارای قدمتی بیش از ۱۵ سال (قدمتی بیش از محلاتی چون کیانشهر) است اما ساکنان این محله با مشکلات بسیاری چون کوچههای خاکی و خیابانهایی که با تلهای عظیم نخالههای ساختمانی مزین شدهاند، مواجه هستند.
در همین کوچههای خاکی بچهها مشغول بازی میشوند و اما …
با کوچکترین باد، گرد و خاک از کوچهها بلند میشود و بچهها را راهی خانهشان میکند، خانه و کاشانهها خاک آلود میشوند و این قصهای است که هر روزه تکرار میشود بیآنکه کسی رنج این مردم را بفهمد.
*این منصفانه نیست
یکی از ساکنان این محله در گفتوگو با خبرنگار فارس در اهواز گفت: رفت و آمد خودروهای سنگین در این محله زیاد است و با عبور هر خودرو تا چند دقیقه گرد و خاک در فضا معلق است، بیشتر افرادی که در این محله ساکن هستند دارای درآمد زیر متوسط هستند و این منصفانه نیست که در این شرایط زندگی کنند.
*مگر ما چه گناهی کردهایم
احمد.ش یکی از نخستین ساکنان کوی مهدیس است و گلایه خود را اینگونه بیان کرد: شهرداری اهواز به جای آسفالت مجدد بعضی از محلات میتواند خیابانهای خاکی اینجا را آسفالت کند این حق طبیعی ما است، مگر ساکنان این محله چه گناهی کردهاند که در این منطقه زندگی میکنند؟ زمستان از گل و لای و تابستان از گرد و خاک در امان نیستیم.
*آسفالت بعد از آمادهسازی زیرساختها
شهردار کلانشهر اهواز در گفتوگو با خبرنگار فارس در اهواز اظهار کرد: در طول ۲۳ ماه گذشته در کوی مهدیس حجم قابل ملاحظهای زیرساخت آسفالت انجام دادهایم که بیش از ۲۲۰ هزار متر مربع آماده آسفالت هستند و در دو ماه آینده آن را انجام خواهیم داد.
منصور کتانباف ادامه داد: ولی کوی مهدیس دارای ۵۹ تعاونی است، تعاونیها موظفند برای خدماتدهی شهرکهایشان را بسازند، تکمیل کنند در اختیار شهرداری قرار بدهند. یعنی آنها باید زیرسازی آسفالت را انجام دهند، با این هزینههای گزاف آسفالت کردن بدون زیرساخت مناسب، عقلانی نیست.
و باز هم قصه تکراری پاسکاری به یکدیگر و توضیحاتی که وعده آینده را میدهد، آیا اگر یکی از محلات بالای شهر گوشهای از این مشکلات را داشت باز هم به همین پاسخ بسنده میشد.
به گزارش خبرگزاری فارس، نخالههای ساختمانی عبارت است از موادی که به شکل ناخواسته و تصادفی در عملیات ساخت و ساز تولید میشود، این نخالهها ممکن است دارای سرب، آزبست و یا سایر مواد خطرناک باشند، طبق قانون شهرداری مکلف است محلهای مخصوصی برای تخلیه زباله، نخاله و فضولات ساختمانی تعیین کند و این محلها باید خارج از محدوده شهر باشد.
*تقاضای ما محلهای پاکیزه است
عبدالله.خ یکی از ساکنان کوی مهدیس در این باره اظهار کرد: انبوه نخالههای ساختمانی در معابر و خیابانهای کوی مهدیس به دغدغه ساکنان این منطقه تبدیل شده است.
وی افزود: ما روزانه شاهد هستیم که کامیونها به اینجا میآیند و نخالهها را در خیابانها رها میکنند و زمانی که با اعتراض مردم مواجه میشوند میگویند شهرداری به ما اجازه داده است!
این شهروند اهوازی ادامه داد: ساکنان کوی مهدیس امکانات رفاهی مانند پارک، مرکز خرید و فضای سبز نمیخواهند، حداقل خواسته ما این است که اجازه دهید از محلهای پاکیزه برخوردار باشیم.
*تخلیه نخالههای ساختمانی مشکل دیرینه اهواز
شهردار کلانشهر اهواز اظهار کرد: مرکز تخلیه نخالههای ساختمانی در اهواز از دیرباز یک مشکل بوده است، ولی آنچه که در کوی مهدیس میبینید، به قطع یقین محصول قبل از سال ۹۰ است.
وی افزود: البته در این دو سال هم تخلیه نخاله در این محله وجود داشته اما تخلف بوده است و خلاف قانون این کار را کردند.
*خلاف قانون بودن تخلیه نخالههای ساختمانی در محلات بر هیچ کس پوشیده نیست اما آیا نباید با این کار برخورد شود؟ متاسفانه شهردار اهواز بیش از این پاسخگو نیست …
*مردم عادت کردهاند …
مردم کوی مهدیس بعد از ۱۵ سال تا حدودی به این چهره محله عادت کردهاند اما این یک عادت ناصواب است که باعث شده مسئولان و متولیان بدون توجه به این آشفتگی و بینظمی سر در لاک خود مشغول خدمت باشند! و این مسائل بر کوچههای این محله باقی بماند.
آیا عمران شهری، مبلمان و زیباسازی شهر فقط منحصر به ساحلسازی و ایجاد فضای سبز در دید عموم است؟ آیا باید تنها به محلاتی که در بالای شهر قرار دارند رسیدگی کرد؟!
بلوارها و میدانهایی در بعضی از مناطق کلانشهر اهواز ساخته میشود که سکنهای ندارد، خیابانهایی آسفالت شده برای زمینهای ساخته نشده و خالی از سکنه! آیا کوچهها و محلات پایین شهر جزو این شهر نیستند …
گزارش از سهیلا باوری