مدیرعامل شرکت پخش فرآورده‌هی نفتی: دوربین‌های پلاک‌خوان در جایگاه‌های سوخت نصب می‌شود

مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران گفت: از برنامه‌های این شرکت نصب دوربین‌های پلاک‌خوان در جایگاه‌های سوخت است تا سوخت‌گیری از طریق پلاک خودرو انجام شود.

به گزارش خورنا کرامت ویس کرمی مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران امروز پنجشنبه ۲۳ اسفند ۱۴۰۳ در برنامه‌ای تلویزیونی گفت: در تبصره ۳ قانون بودجه سال ۱۴۰۴، وزارت نفت موظف شده است تا از طریق شرکت تابعه و با همکاری بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، امکان انتقال سهمیه سوخت از کارت‌های هوشمند سوخت به کارت بانکی مالک خودرو را فراهم کند.

وی افزود: در تبصره ذیل این ماده تأکید شده است که وزارت امور اقتصادی و دارایی و خزانه‌داری کل کشور با همکاری وزارت نفت و بانک مرکزی باید آیین‌نامه اجرایی این طرح را ظرف دو ماه، از ابتدای سال ۱۴۰۴ تا پایان اردیبهشت، تدوین کرده و به تصویب هیئت وزیران برسانند.

مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران عنوان کرد: با توجه به اینکه بیش از ۱۷ سال از معماری و راه‌اندازی سامانه هوشمند سوخت می‌گذرد، لازم است برای اجرای طرح جدید، این سامانه در بخش نرم‌افزاری و سخت‌افزاری به‌روزرسانی شود. همچنین، برای انتقال سهمیه سوخت از کارت‌های هوشمند سوخت به کارت بانکی مالک خودرو، باید یک شبکه بانکی به سامانه هوشمند سوخت متصل شود.

ویس کرمی تصریح کرد: در این راستا، به‌روزرسانی سامانه هوشمند سوخت در دو بخش سخت‌افزار و نرم‌افزار ضروری است که در حال حاضر به‌روزرسانی نرم‌افزاری انجام شده است.

وی تأکید کرد: هر مدل و معماری که برای اجرای این پروژه انتخاب شود، باید الزامات امنیتی آن کاملاً رعایت گردد. ازاین‌رو، همکاری کامل با بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و تأمین امنیت این دو شبکه ضروری است، چراکه سوخت‌رسانی در کشور باید پایدار و بدون وقفه انجام شود. بنابراین، هر طرحی که به مرحله اجرا می‌رسد، باید تأییدیه‌های امنیتی لازم را کسب کند.

مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران ادامه داد: در جایگاه‌های عرضه سوخت، بخشی از بنزین از طریق کارت سوخت خودرو و بخشی دیگر با کارت‌های آزاد جایگاه تأمین می‌شود. در حال حاضر، ۴۰ درصد از عرضه روزانه بنزین در جایگاه‌ها از طریق کارت‌های اضطراری جایگاه انجام می‌شود، اما مشخص نیست چه افرادی از این کارت‌ها استفاده می‌کنند.

ویس کرمی بیان کرد: یکی دیگر از برنامه‌های این شرکت نصب دوربین‌های پلاک‌خوان در جایگاه‌های سوخت است تا سوخت‌گیری از طریق پلاک خودرو انجام شود. پس از دریافت تأییدیه‌های امنیتی لازم، این طرح به‌صورت آزمایشی در یک جایگاه کوچک‌مقیاس و همچنین توسط خودروی سیار بنزین‌رسانی در تهران اجرا خواهد شد.

به گفته وی در حال حاضر حدود ۶۰ هزار نازل در سراسر کشور نیازمند تغییرات سخت‌افزاری برای اجرای این طرح هستند که این کار باید توسط دولت انجام شود.

مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران تأکید کرد: با اجرای این طرح، سهمیه سوخت تغییری نخواهد کرد. ما موظف به اجرای قانون طبق زمان‌بندی اعلام‌شده هستیم واز ابتدای مرداد ۱۴۰۴ وارد فاز اجرایی خواهیم شد. در این مرحله، به‌صورت هم‌زمان از هر دو سامانه قدیم و جدید استفاده خواهیم کرد تا سامانه جدید به‌طور کامل فراگیر شود.

ویس کرمی در پایان افزود: در خصوص نحوه پرداخت هزینه سوخت، چهار مدل پرداخت در نظر گرفته شده است که یکی از آنها از طریق اپلیکیشن موبایلی خواهد بود. مردم توجه داشته باشند که در حال حاضر، سوخت‌گیری همچنان بر بستر سامانه هوشمند فعلی انجام می‌شود