اعتراض معاون سازمان محیط زیست به آلایندگی فلرهای نفتی در خوزستان: مسئولان استان حرف‌های تکراری نزنند/ هوای اهواز دارای بالاترین سطح آلودگی در کشور است

معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست خطاب به مسئولان اجرایی خوزستان گفت: اینکه در مورد فلرهای نفتی بگوییم "نمی‌توانیم کاری انجام دهیم یا بحث تورم مطرح شود و یا بالاخره اجرا خواهد شد" برنامه نیست و نباید حرف های کلی در این مورد مطرح شود.

به گزارش خورنا صدیقه ترابی، معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست عصر امروز سه‌شنبه ۱۳ آذر در جلسه ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران استانداری خوزستان که به ریاست شینا انصاری، معاون رییس جمهور و محمدرضا موالی زاده استاندار خوزستان برگزار شد خطاب به مسئولان استان خوزستان بیان کرد: اینکه در مورد فلرها بگوییم “نمی‌توانیم کاری انجام دهیم یا بحث تورم مطرح شود یا بالاخره اجرا خواهد شد” برنامه نیست و نباید حرف های کلی در این مورد مطرح شود.

وی با اشاره به اینکه به سوزی گزینه مناسبی برای اطراف شهر اهواز نیست، افزود: ۵۵ درصد از روزهای سه سال گذشته شهر اهواز در وضعیت ناسالم قرار داشته و بالاترین سطح آلودگی را در کل کشور دارد و باید از ارائه حرف های تکراری پرهیز کنیم.

معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست تاکید کرد: اگر تصمیم مدیران استانی به سوزی است باید مرجع علمی را برای این تصمیم اعلام کنند و چه میزان منجر به کاهش آلودگی می شود زیرا این کار تنها از نظر روانی شرایط را بهتر می‌کند در حالیکه مجموعه‌ای از فعالیت‌ها در کاهش آلودگی هوا تاثیر گذار است.

ترابی اضافه کرد: برای این مساله باید بدانیم برنامه دقیق فلرها چیست، چند فلر کار می‌کند و برنامه زمان‌بندی و قابلیت پایش ماهیانه اعلام شود تا بتوانیم گزارش را به مردم ارائه دهیم.

وی گفت: در بحث گردوغبار گزارش منابع طبیعی نشان می‌دهد که تا زمان دولت دوازدهم گزارش نهالکاری و مجموعه فعالیت ها با حجم قابل ملاحظه سرمایه گذاری کمتر از ۴۰ درصد اثرگذاری داشته است.

او تاکید کرد: اگر همه اینها خوب کار می‌کرد نباید اینقدر مشکل داشته باشیم و الزاما نهالکاری و مباحثی از این دست روش‌هایی با میزان تاثیرگذاری بالا نیست.

ترابی اضافه کرد: ما ۳۴۰ هزار هکتار پهنه پتانسیل گرد وغبار در خوزستان داریم و با کاهش منابع آبی که داریم سراغ روشی رفتیم که نیاز به منابع آبی دارد.

معاون سازمان حفاظت محیط زیست در پایان گفت: سوزاندن پسماندهای کشاورزی و درصد آن در آلودگی هوا باید مورد بررسی قرار گیرد و سهم تمامی آلاینده‌ها مشخص شود و سهم سوزاندن فلرها و ریزگردها نیز مشخص شود.