مولف کتاب “علوانیه” در دیدار با فرزند علوان شویّع: ساخت یادمان علوان شویّع ادای دین جامعه‌ی فرهنگی به این هنرمند نامی است

زینب شریفی مولف کتاب "علوانیه، نگاهی به موسیقی عربی محلی در خوزستان" از دیدار با تنها فرزند بازمانده‌ی مرحوم علوان شویّع گطرانی، مبدع طور علوانیه خبر داد.

به گزارش خورنا زینب شریفی درباره‌ی این دیدار که در آستانه‌ی گرامیداشت هفته‌ی کتاب انجام شد، گفت: در این دیدار که با تقدیم یک نسخه از کتاب “علوانیه، نگاهی به موسیقی عربی محلی در خوزستان” به خانواده‌ی هنرمند فقید علوان شویّع صورت گرفت، عامر (ابوحامد) تنها فرزنده بازمانده‌ی علوان، ضمن ابراز تشکر از نگارش این کتاب، آن را گامی مهم در جهت تثبیت این هنر فاخر به‌نام استان خوزستان دانست. عامر (ابوحامد) در این دیدار به روایت داستان‌هایی از زندگی هنری علوان شویّع پرداخت که عمدتاً شامل دیدارهای او با هنرمندان، شاعران و خوانندگان عربی – محلی در ایران و عراق می‌شد. برای مثال از دیدار علوان شویّع با داخل حسن هنرمند فقید و سبک‌ساز عراقی سخن گفت که موجب حیرت داخل حسن از هنرنمایی این هنرمند خوزستانی گشته بود.

وی در ادامه عنوان کرد: نکته‌ی جالب این دیدار، شعرخوانی ابوحامد گطرانی بود که عمدتاً شامل نقل آن دسته از سروده‌های علوان می‌شد که کمتر جایی ثبت و ضبط شده بود. ابوحامد در این‌باره به سوالات ما در باب دلیل سرایش چند ابوذیه از این هنرمند نامی نیز پاسخ گفت.

مؤلف کتاب علوانیه سپس از دغدغه‌ی تنها فرزند بازمانده‌ی علوان و خانواده‌ی او سخن گفت و خاطرنشان کرد: ابوحامد در فواصل زمانی مختلف گفت‌وگو مرتب به مهجور ماندن آرامگاه پدر خویش اشاره می‌کرد و از آرزوی دیرین خود مبنی بر تعبیه‌ی یک سنگ قبر ساده بر مزار این شخصیت هنرمند سخن به میان می‌آورد. او سپس برای درک عمق ضرورت این کار، ما را به آرامگاه علوان شویّع برد تا فاتحه‌ای نیز نثار این هنرمند فقید نموده باشیم.

زینب شریفی در پایان با مندرس و ویران خواندن آرامگاه ابدی علوان شویّع از نبود یک سنگ قبر ساده بر خانه‌ی ابدی او ابراز تأسف کرد. این نویسنده که تنها اثر مکتوب در باب هنر علوانیه‌خوانی را به رشته‌ی تحریر درآورده از متولیان امر فرهنگ و هنر در استان خوزستان دعوت به‌عمل آورد تا ضمن بازسازی آرامگاه علوان به نصب یادمان بر مزار او مبادرت ورزند چراکه این موضوع علاوه‌بر ادای دین به این هنرمند نامی به‌عنوان یک تکلیف شرعی نیز به‌حساب می‌آید.

ایشان در این‌باره به نقل حدیثی از امام صادق (ع) با مضمون: “عظّموا کبارکم و صلو ارحامکم”، یعنی بزرگان خود را نیک بدارید و با بستگان خود صله‌ی رحم برقرار نمایید، پرداخت که شامل بزرگ‌داشت بزرگان هنر و فرهنگ نیز می‌شود.