وضعیت جاده‌های خوزستان مناسب نیست

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی خوزستان با بیان اینکه جاده‌‌های استان همچنان با وضعیت مطلوب فاصله بسیار دارند افزود: استانی که از لحاظ حمل بار در رتبه دوم کشوری قرار دارد نباید از نظر امکانات و تراکم جاده‌ای در رتبه یازدهم کشوری قرار داشته باشد.

به گزارش خبرنگار خورنا از اهواز مهرداد نیکو در نشست خبری امروز دوشنبه ۲۰ شهریور ۱۴۰۲ با بیان اینکه خوزستان در سال ۹۹ با ۱۳/۹ درصد نرخ بیکاری دارای رتبه سوم کشوری بود گفت: این میزان نرخ بیکاری در سال ۱۴۰۱ به ۱۲/۶ درصد و رتبه استان هم از سه به پنج کاهش پیدا کرد.

وی عنوان کرد: سال ۹۹ نرخ تورم استان خوزستان ۳۶ درصد بود که این میزان در سال ۱۴۰۱ به ۴۴ درصد رسید. البته با این تفاوت که در سال ۹۹ ما در رتبه ۱۵ کشوری از لحاظ کاهش نرخ تورم بودیم ولی در سال ۱۴۰۱ به رتبه ششم کاهش نرخ تورم رسیدیم‌ یعنی در این سال تنها پنج استان نرخ تورم کمتری از خوزستان داشتند.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی خوزستان از رشد ۶ درصدی صادرات استان در فاصله سالهای ۱۳۹۹ تا ۱۴۰۰ نیز خبر داد و تصریح کرد: صادرات ما در سال ۹۹ حدود ۱۴ میلیون تن بود که این میزان در سال ۱۴۰۰ به ۱۵ میلیون و ۲۰۰ هزار تن رسید.

نیکو ادامه داد: همچنین میزان واردات استان در این مدت با رشد ۱۷ درصدی از مقدار ۱۷ میلیون تن در سال ۹۹ به ۲۳ میلیون و ۵۰۰ هزار تن در سال ۱۴۰۰ رسید که با توجه به شرایط تحریم کشور باید این مقداز رشد واردات را به عنوان یک موفقیت تلقی کرد.

وی درباره ارزش صادرات و واردات استان در فاصله سالهای ۱۳۹۹ تا ۱۴۰۰ نیز توضیح داد: در این مدت ارزش دلاری صادرات استان خوزستان رشد ۸۲ درصدی و ارزش دلاری واردات نیز رشد ۵۰ درصدی داشته است.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی خوزستان همچنین عنوان کرد که طی سالهای ۱۳۹۹ تا ۱۴۰۱ میزان ارزش افزوده بخشهای کشاورزی، صنعت و خدمات استان نیز به ترتیب ۸ درصد، ۹/۶ درصد و ۵/۵ درصد بوده است.

نیکو در مورد عملکرد استان خوزستان در حوزه دانش بنیانها هم گفت: برطبق اعلام پارک علم و فناوری ما از ۲۶۲ شرکت دانش بنیان با درآمد ۳۵۶ میلیارد تومان در سال ۱۳۹۹ به ۳۸۲ شرکت با درآمد حدود یک هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۱ رسیدیم که در فواصل این سالها نیز میزان صادرات محصولات دانش بنیان استان هم از رقم ۱۱۰ هزار دلار به ۷۱۳ هزار دلار افزایش پیدا کرد.

وی از پرداخت سه هزار و ۸۲ میلیار تومان تسهیلات تبصره ۱۶ طی سال ۱۴۰۰ در استان نیز خبر داد و افزود: میزان تسهیلات تبصره ۱۸ پرداختی در این سال نیز حدود یک هزار و ۲۹۳ میلیارد تومان بوده است.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی خوزستان همچنین در مورد تبدیل وضعیت ایثارگران استان نیز گفت: ما تاکنون با تبدیل وضعیت سه هزار و ۴۷۰ نفر از فرزندان ایثارگران استان موفق به کسب رتبه اول کشوری در این زمینه شده‌ایم.

نیکو در ادامه با بیان اینکه عوارض آلایندگی پرداختی به استان از بودجه یک سال استان هم به مراتب بیشتر است افزود: طبق قانون این عوارض به شهرداری ها و دهیاری های استان پرداخت شد.

وی با اشاره به نتایج سفر اول رئیس جمهور به استان خوزستان گفت: ۷۰ کیلومتر راه آهن، ۱۳۴ کیلومتر شبکه فاضلاب، افزایش ۸۵ هزار متر مکعب ظرفیت تصفیه خانه‌های فاضلاب، احداث ۸۵ کیلومتر خط انتقال شبکه آبرسانی، ساخت ۳۰ کیلومتر بزرگراه و ….از جمله دست آوردهای این سفر است.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی خوزستان ادامه داد: همچنین در بحث سفر دوم رئیس جمهور نیز شاهد افتتاح چند طرح عمرانی و صنعتی از جمله پالایشگاه هویزه، طرح نیروگاه سیکل ترکیبی اندیمشک، فعال سازی ۱۶۰ واحد تولیدی غیر فعال در دزفول و غیره بودیم.

نیکو در پایان با بیان اینکه جاده‌‌های استان همچنان با شرایط مطلوب فاصله بسیاری دارند افزود: استانی که از لحاظ حمل بار در رتبه دوم کشوری قرار دارد نباید از نظر امکانات و تراکم جاده‌ای در رتبه یازدهم کشوری قرار داشته باشد.