دود آتش زدن کاه و کلش در چشم اهوازیها
به گزارش خورنا علی بنی عگبه با اعلام این خبر تصریح کرد: باتوجه به اینکه در حال حاضر فصل برداشت نیشکر و شلتوک است، کشاورزان پس از برداشت محصول به سوزاندن کاه و کلش که یکی از روشهای سنتی و قدیمی است، اقدام میکنند.
وی با بیان اینکه روش اشتباه سبب انتشار دود و خاکستر در مناطق شمال، شمال شرقی و شمال غربی و شهرهای اطراف شده است، افزود: هر سال پیش از برداشت محصولات کشاورزی، هشدارهایی به جهاد کشاورزی، کشاورزان و شرکتهای کشت و صنعت داده میشود و امسال نیز مثل هر سال نکات لازم ارائه شده است.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست اهواز گفت: افت عملکرد زمین کشاورزی در کشتهای بعدی، از بین رفتن مواد مفید خاک و همچنین آلودگی هوا و محیط زیست از جمله پیامدهای منفی آتش زدن کاه و کلش است.
بنی عگبه ادامه داد: قبل از چنین اقدامهایی از سوی اداره کل حفاظت محیط زیست خوزستان و اداره اهواز به همه شرکتهای تولید نیشکر در استان هشدار داده شد و براساس ماده ۲۰ قانون هوای پاک، جهاد کشاورزی موظف است به منظور جلوگیری از اجرای این روش، دستورها و آموزشهای لازم را به کشاورزان ابلاغ و از این عمل ممانعت کند.
وی تصریح کرد: رسیدگی به تخلفهای شرکتهای نیشکری و کشاورزانی که به سلامتی مردم اهمیت نمیدهند و فقط منافع خود را در نظر میگیرند، از طریق جهاد کشاورزی در حال پیگیری است و برخی از متخلفان را به مراجع قضایی معرفی میکنیم.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست اهواز بیان کرد: مقرر شده بود همه واحدهای نیشکری تا سال ۱۴۰۰ حدود ۴۰ درصد از برداشت محصول را به صورت سبز انجام دهند و در مواقعی که پایداری و ایستادگی هوا وجود دارد، از آتش زدن مزارع و برداشت سیاه محصول خودداری کنند، همچنین زمانیکه جهت وزش باد به سمت مناطق مسکونی است، برداشت سیاه انجام ندهند.
بنی عگبه در پایان عنوان کرد: براساس وعدههای شرکت توسعه نیشکر، امسال برداشت سبز نیشکر باید بیش از ۴۰ درصد انجام شود، ضمن اینکه شرکت دهخدا که در نزدیکی اهواز فعالیت میکند و مناطق مسکونی اطراف آن زیاد هستند، مقرر بود برداشت سبز را بیش از سایر شرکتها اجرایی کند، این درحالی است که این وعده محقق نشده و انتظار میرود توسعه نیشکر و صنایع جانبی به قولهای خود عمل کند.