نمایشگاه تخصصی “خرما و صنایع وابسته” دی ماه سال جاری در بندر بوشهر برگزار می شود
ابوالقاسم محمد زاده روز یکشنبه ۱۵ آبان ماه در گفتگویی اختصاصی اظهار داشت: کلیه فعالان صنعت خرما در زنجیره ارزش تولید، فرآوری، بسته بندی و تجارت داخلی و خارجی از مناطق مختلف کشور در چهارمین رویداد نمایشگاه تخصصی خرما و صنایع وابسته بوشهر شرکت خواهند کرد.
وی اضافه کرد: شرکت های دانش بنیان عضو پارک های علم و فناوری نیز آخرین دستاوردهای خود را بمنظور توسعه این صنعت در نمایشگاه تخصصی خرما ارائه مینمایند.
محمد زاده به حضور خود در نمایشگاه تخصصی خرمای شیراز و مزیت رقابتی این محصول در ایران برای صادرات اشاره کرد و گفت: کلیه سرمایه گذاران با حضور در نمایشگاه تخصصی خرما و صنایع وابسته در بوشهر ضمن آشنایی با دستاوردهای این حوزه به رونق صادرات، توسعه بازارهای جدید و تنوع اقلام صادراتی کمک نمایند.معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت اداره کل صنعت، معدن و تجارت استان بوشهر عنوان کرد: از میزان تولید ۷.۵ میلیون تن خرما در جهان، ۲۰ درصد آن معادل ۱.۵ میلیون تن از سوی کشورهای تولید کننده به سایر بازارهای جهان صادر می شود لذا استراتژی و راهبرد کلیه کشورهای تولید کننده خرما، توسعه صادرات این محصول است.
محمد زاده به میزان تولید خرما و صادرات این محصول در ایران اشاره کرد و گفت: سالانه حدود یک میلیون ۱۰۰ تا یک میلیون ۳۰۰ هزار تن خرما در ایران تولید می شود که ۳۵۰ هزار تن از این محصول صادر می شود.
وی ادامه داد: وزارت صمت به کمک انجمن ملی خرمای ایران درحال تدوین چشم انداز و برنامه برای افزایش صادرات سالانه ۱۵ درصد به میزان صادرات خرما هستند.
محمد زاده با اشاره به میزان تولید خرما و صادرات این محصول در استان بوشهر بیان داشت: تولید سالانه خرما در استان حدود ۱۵۰ هزار تن است که ۳۰ هزار تن از این محصول صادرات می شود.
معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت اداره کل صنعت، معدن و تجارت استان بوشهر افزود: دو گونه غالب خرمای استان بوشهر از نوع کبکاب و زاهدی از ارقام متناسب با ذائقه مصرف کنندگان در بازارهای داخلی و خارجی هستند که بعنوان تولیدات خاص استان در سازمان جهانی توسعه مالکیت های معنوی ثبت شده اند.
وی از حضور هیئت های تجاری در نمایشگاه خرمای بوشهر خبر داد و گفت: خریداران خارجی نیز بمنظور انعقاد قرار داد برای خرید و صادرات خرما در این نمایشگاه حضور خواهند داشت.
محمد زاده خاطر نشان کرد: برگزاری نمایشگاه بین المللی خرما فرصتی برای ارائه آخرین اقدامات مراکز علمی و همچنین تجربیات بخش خصوصی کشور برای تعالی و توسعه این صنعت با اولویت مباحث دانش بنیان، افزایش بهره وری تولید، کارآمدی صنایع بسته بندی و فرآوری، ایجاد ارزش افزوده، افزایش سرانه مصرف خرما و بازاریابی است.