رشد ۲۰ درصدی میزان مرگ و میرها در خوزستان/ ازدواج در استان روند کاهشی دارد
به گزارش خبرنگار خورنا از اهواز مصطفی امانی پور عصر امروز سهشنبه ۲۳ آذر ۱۴۰۰ در نشست شورای راهبردی جمعیت خوزستان عنوان کرد: جمعیت خوزستان برطبق سرشماری ۱۳۹۵ در حدود چهار میلیون و ۷۱۰ هزار و ۵۰۹ نفر بوده که این تعداد تا پایان هشت ماهه نخست سالجاری به
پنج میلیون و ۱۰۲ هزار و ۴۷۲ نفر رسیده است.
وی ادامه داد: در حال حاضر میزان جمعیت شهری خوزستان سه میلیون و ۸۵۱ هزار و ۴۵۰ نفر و جمعیت روستایی نیز یک میلیون و ۲۴۶ هزار و ۱۲۱ نفر است که در کل تعداد جمعیت مردان در این استان دو میلیون و ۵۸۴ هزار و ۱۰۴ نفر و جمعیت زنان نیز در حدود دو میلیون و ۵۱۸ هزار و ۳۶۸ نفر میباشد.
مدیرکل ثبت احوال خوزستان تصریح کرد: اهواز با یک میلیون و ۴۳۱ هزار و ۹۵۱ نفر بیشترین و شهرستان آغاجاری نیز با ۱۸ هزار و ۵۸۳ نفر کمترین تعداد جمعیت استان را دارا هستند.
امانی پور با بیان اینکه نرخ رشد جمعیت استان در سال ۱۳۹۹ در حدود ۱/۲۳ درصد میباشد اظهار کرد: ۲۵ درصد جمعیت خوزستان زیر ۱۵ سال بوده که ۶۰ تا ۷۰ درصد آن نیز بین ۱۵ تا ۶۵ سال است.
وی عنوان کرد: تعداد کل ولادتهای ثبت شده استان در سال ۹۹ تقریبا ۸۹ هزار و ۳۸۶ مورد بوده است که از این تعداد ۴۵ هزار و ۹۷۸ نفر پسر، ۴۳ هزار و ۴۰۸ نفر دختر و همچنین در حدود ۶۷ هزار و ۴۳۰ نفر آن در شهر و ۲۱ هزار و ۹۵۶ نفر نیز در روستا متولد شدهاند.
مدیرکل ثبت احوال خوزستان ضمن اشاره به کاهش هشت درصدی میزان متولدین استان از سال ۹۸ تا ۹۹ گفت: این تعداد در سال ۹۸ در حدود ۹۷ هزار و ۱۳۲ نفر بوده که سال ۹۹ به ۸۹ هزار و ۳۸۶ نفر کاهش پیدا کرده است.
امانی پور با بیان اینکه ۳۴ درصد نوزادان متولد شده استان در سال ۱۳۹۹ فرزند اول خانواده هستند اظهار کرد: میانگین سن مادران در اولین فرزند آوری در خوزستان نسبت به کشور پایین تر است یعنی این میانگین در کشور ۲۹/۲۷ بوده و در استان ۲۸/۸۹ است.
وی بیان کرد: برطبق برآوردهای انجام شده بهبهان با ۳۰/۱۴ و شهرستان باوی نیز با ۲۷/۲۱ به ترتیب دارای بالاترین و کمترین میانگین سنی مادران در اولین بارداری هستند.
مدیرکل ثبت احوال خوزستان عنوان کرد: در سال ۱۳۹۹ استان خوزستان بعد از سیستان و بلوچستان و خراسان جنوبی بالاترین نرخ ولادت را در کشور داشته است که در سطح استان نیز سال گذشته شهرستان کارون بیشترین و باوی هم کمترین تعداد ولادت فرزند را داشته است.
امانی پور یادآوری کرد: علی، حسین، محمد، امیرعلی و امیرحسین برای پسران و نامهای فاطمه، زینب، زهرا، رقیه و رستا نیز برای دختران در سال ۱۳۹۹ بیشترین مورد انتخاب را داشته است.
وی از تولد ۶۰ هزار و ۶۴۹ نفر در هشت ماهه نخست سالجاری در استان خبر داد و افزود: این آمار نسبت به مدت مشابه سال گذشته تغییری آنچنانی پیدا نکرده است.
مدیرکل ثبت احوال خوزستان تصریح کرد: کل فوتی های ثبت شده استان در سال ۱۳۹۹ در حدود ۲۷ هزار و ۷۱۰ مورد بوده که از این تعداد ۱۵ هزار و ۸۴۹ نفر مرد و ۱۱ هزار و ۸۶۵ نفر نیز زن میباشد.
امانی پور با بیان اینکه میزان فوتی های ثبت شده خوزستان در سال ۱۳۹۹ نسبت به سال قبل آن ۲۹/۷ درصد رشد داشته است اظهار کرد: این آمار در هشت ماهه نخست سالجاری نسبت به مدت مشابه سال قبل آن نیز رشد ۲۰ درصدی دارد که علت اصلی چنین وضعیت افزایشی را باید در مرگ و میرهای ناشی از شیوع بیماری کرونا جستجو کرد.
وی در ادامه به رشد ۴/۸ درصدی تعداد ازدواجهای ثبت شده استان در سال ۹۹ به نسبت سال قبل آن نیز اشاره کرد و گفت: ۶۶/۴ درصد ازدواجهای ثبت شده سال گذشته مربوط به گروههای سنی بین ۱۵ تا ۲۹ سال و هشت مورد نیز زیر ۱۵ سال بوده است.
مدیرکل ثبت احوال خوزستان بیان کرد: استان خوزستان از لحاظ میزان ازدواجهای ثبت شده در سال ۹۹ بعد از استانهای خراسان شمالی، خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان، کردستان، اردبیل، کهکیلویه و بویر احمد و آذربایجان غربی در رتبه هشتم کشوری قرار گرفته است.
امانی پور عنوان کرد: در هشت ماهه نخست سالجاری در حدود ۲۲ هزار و ۳۹۹ ثبت ازدواج در استان رخ داده است که این میزان نسبت به مدت مشابه آن در سال گذشته در حدود ۳/۳ درصد کاهش پیدا کرده است.
وی ضمن اشاره به رشد یک درصدی میزان طلاق استان در سال ۹۹ نسبت به مدت مشابه سال قبل آن گفت: این آمار در هشت ماهه نخست سالجاری در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته یک کاهش ۷/۷ درصدی داشته است.
مدیرکل ثبت احوال خوزستان در پایان اظهار کرد: سه میلیون و ۷۱۰ هزار و ۲۱۱ نفر در خوزستان واجد شرایط دریافت کارت ملی هوشمند هستند که از این تعداد تاکنون سه میلیون و ۵۸۵ هزار و ۳۰۰ نفر درخواست کارت دادهاند و کارتهای رسیده در حدود سه میلیون و ۵۰ هزار و ۷۹۲ و کارت تحویل داده نشده در باجههای پستی نیز ۳۷ هزار کارت میباشند.