عروسک “گاوکرن” هنرمند اهوازی در جشنواره ملی آرمان صلح
نگار شاه علی متولد ۱۳۷۳ در شهرستان شوشتر و ساکن اهواز است که از سال ۱۳۹۲ کار عروسک سازی را شروع و سپس با شرکت در دورههای عروسک نمایشی از سال ۱۳۹۷ با گروههای تیاتری کانون پرورش فکری تهران همکاری کرده است.
او در فراخوانهای جشنواره ملی آرمان صلح ۱ در سال ۹۹، جشنواره بینالمللی «جان پدر کجاستی؟» کمیسیون ملی یونسکو در سال ۱۳۹۹ و جشنواره مدیافت در سال ۱۳۹۹ دارای اثر منتخب بوده و در جشنواره ملی پسماند ۲ در سال ۱۴۰۰ رتبه اول عروسک سازی و در نمایشگاه گروهی لبخند زمین در سال ۹۸ نیز از سوی کانون پرورش فکری مورد تقدیر قرار گرفته است.
این عروسک ساز اهوازی به تازگی با سه اثر با نامهای گاوکرن، دختر افغان و ارشتات در جشنواره ملی آرمان صلح ۲ شرکت کرده که این آثار عروسکی در نگارخانه سالن آمفی تئاتر موسسه فرهنگی اکو در تهران به نمایش گذاشته شدهاند.نگار شاه علی امروز شنبه سوم مهرماه ۱۴۰۰ در گفتگو با خورنا گفت: جشنواره ملی آرمان صلح با عنوان “هنر برای صلح” به مناسبت روز جهانی صلح (بیست و یکم سپتامبر) با همکاری کمیسیون ملی یونسکو – ایران و تلاشهای خانم مژده مصحفی توانا برای دومین سال در تهران برگزار شده که هدف آن تحقق سبک زندگی صلح آمیز در کنار یکدیگر و سایر موجودات و نیز ترویج دنیای بدون مرز و جنگ با استفاده از قابلیتهای طراحی و ساخت و تولید آثار حجمی با هر جنسی است.
او بیان کرد: گاوکرن در افسانههای فارسی زبان و ایرانی به معنای درخت زندگی بخش است که در این افسانهها آمده است «هرگاه دنیا پر از ظلم و ستم شود، سیمرغ بر فراز این درخت ظاهر شده و با حرکت بالهایش میوه زندگی و صلح را بر تمام جهان پراکنده میسازد»این عروسک ساز اهوازی تصریح کرد: در عروسک گاوکرن از نمادهایی مانند اُم که به صدای جهان معروف است، گل نیلوفر، یین و یانگ (نگرشی فلسفی)، خورشید، ماه و غیره جهت نمایاندن آرامش و صلح جهانی استفاده شده و این عروسک که در ساخت آن از پارچه، رنگ، الیاف کچه، پشم شیشه، منجوق، سیم مفتول، نخ موهر استفاده شده است جهان را در حال زایش زمینی آکنده از صلح و آرامش نشان میدهد.
شاه علی گفت: عروسک دختر افغان دومین اثری است که در این نمایشگاه شرکت دادم و این عروسک که در ساخت آن از پارچه، الیاف و مهره استفاده شده است یک دختر افغانستانی با بالهایی که نماد کبوتر صلح هستند را نشان میدهد و عروسک نمادی از تمامی انسانهای بی گناهی بوده که صلح جهانی میتواند جانشان را نجات دهد.او در مورد سومین اثر خود در دومین جشنواره ملی آرمان صلح توضیح داد: نام این اثر ارشتات از نامهای ایران باستان به معنای راستی و درستی است که مردی ریش سفید با ابری روی سر و مسجد و کلیسایی در روی ابرها، دو کودک با رنگ پوست متفاوت را در آغوش دارد که پاهای این مرد گل نیلوفر آبی است.
این عروسک ساز اهوازی تصریح کرد: در ساخت این کار از پارچه، الیاف، رنگ، کاموا و کچه استفاده شده است و در توضیح مفهوم اجزای آن باید گفت پاهای عروسک که از درون گل نیلوفر آبی قد بر افراشته نمادی از رسیدن به نور زندگی و تابش آن برای صلح جهانی است و دستان عروسک که حامل دو کودک هستند و از قلبش به قلب کودکان رگ هایی وصل شده پیام برابری فارغ از رنگ و نژاد دارد و ابر روی سر نیز سفیر مسجد و کلیسا و برگ های زیتون زیر ابر هم نماد صلح جهانی هستند.شاه علی در پایان میگوید: هدف من از خلق عروسک ارشتات، نشان دادن یک دنیای آزاد و پاک پس از صلح جهانی است که در آن همه انسانها فارغ از رنگ پوست، جنسیت، مذهب و . . . با آرامش در کنار یکدیگر زندگی میکنند.
خبرنگار: احمدرضا رستمی