رئیس دانشگاه علوم پزشکی اهواز خبر داد:

۱۳ شهر خوزستان در وضعیت نارنجی کرونا/ تاثیر ۹۹ درصدی واکسن در پیشگیری از مرگ و میر‌ها

رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: در حال حاضر در خوزستان شهر قرمز نداریم و تنها ۱۳ شهر در وضعیت نارنجی و مابقی در وضعیت زرد قرار دارند.

به گزارش خورنا و به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز دکتر فرهاد ابول نژادیان با بیان این خبر اظهار کرد: اندیمشک، امیدیه، اهواز، شوش، ایذه، ماهشهر، آبادان،خرمشهر، دزفول، رامهرمز، شوشتر، دشت آزادگان و مسجد سلیمان در وضعیت نارنجی و شهرهای هندیجان، بهبهان، شادگان، باغملک، باوی، رامشیر، لالی، آغاجاری، اندیکا، هفتکل، گتوند، باوی، هویزه و حمیدیه در وضعیت زرد قرار دارند.

وی بیان کرد: روند نزولی بیماری در خوزستان تقریبا یک هفته متوقف شد که شاید تحت تاثیر شرایط مراسم خانگی قبل از انتخابات بود اما هفته گذشته روند نزولی ادامه پیدا کرد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با اشاره به روند کاهش موارد مرگ و بستری، بیان کرد: در حال حاضر ۷۸۷ بیمار در بیمارستان های خوزستان بستری هستند.

ابول نژادیان تصریح کرد: بیشترین موارد فوت در صد هزار نفر جمعیت به ترتیب در دزفول و آبادان است. میانگین سنی فوت نیز ۶۷ سال است. همچنین عمده ترین موارد مرگ در بیماران کرونایی مربوط به افرادی است که دارای بیماری های قلبی و عروقی، فشار خون و دیابت هستند.

وی عنوان کرد: تاکنون بالغ بر ۲۱۴ هزار خوزستانی دوز اول و بیش از ۵۶ هزار نفر دوز دوم واکسن را دریافت کردند. همچنین ۹۴ درصد پرسنل درمان، ۹۶ درصد پرسنل بهداشت، ۶۳ درصد بیماران خاص، ۹۳ درصد افراد ساکن یا شاغل در سرای سالمندان، ۱۰۰ درصد جانبازان بالای ۵۰ درصد واکسینه شده اند.

ابول نژادیان بیان کرد: همچنین ۷۱ درصد افراد بالای ۸۰ سال، ۷۶ درصد افراد ۷۵ تا ۷۹ سال، ۷۰ درصد افراد ۷۰ تا ۷۴ سال، ۴۶ درصد افراد ۶۵ تا ۶۹ سال واکسن کرونا را دریافت کرده اند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: سهمیه واکسن مجریان انتخابات موجود است که برخی فرمانداری ها این افراد را معرفی کرده اند اما تعدادی اقدام نکردند. اگر این افراد در این هفته به ما معرفی نشوند سهمیه واکسن این افراد برای گروه های هدف تزریق می شود.

ابول نژادیان در مورد میزان اثرگذاری واکسن، گفت: طبق بررسی به عمل آمده تزریق واکسن در پیشگیری از مرگ و میر بیماران کرونایی بسیار موثر است و طبق تحقیقاتی که در خرداد ماه انجام شد، در صورت تکمیل فرآیند واکسن (تزریق ۲ دوز) تا ۹۹ درصد از مرگ و میر بیماران جلوگیری می شود.