بازدید مشاوران استاندار خوزستان از بنای تاریخی “هتل قو” اهواز + تصاویر
به گزارش خورنا و به نقل از روابط عمومی ادارهکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خوزستان عمارت تاریخی هتلقو مربوط به اواخر دوره قاجار است که ساخت آن در اوایل دوره پهلوی به پایان رسید.
این بنا در جاده ساحلی، خیابان خسروی اهواز واقع شده و در سال ۱۳۷۹ با شمارهٔ ثبت ۳۳۵۴ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
هتل قو در دهه ۲۰ در اجاره بانک شاهنشاهی ایران و انگلستان بود و در دهه ۳۰ نخستین هتل اهواز در این مکان بود که محلی برای اقامت مسافران و برگزاری مراسم فرهنگی تفریحی بود. در دهه ۴۰، اداره بهداشت اهواز در این عمارت مستقر شد اما پس از آسیبهایی که بر اثر سیل در سال ۴۷ به بنا وارد آمد تخلیه شد.
به گفته کارشناسان میراثفرهنگی، عمارت تاریخی هتلقو آمیزهای از تکنیکهای معماری سنتی ایرانی و اروپایی است که از آرایههای معماری مانند کاشیکاری، آجرکاری، سردر آجرکاری، گچبریهای زیبای اتاقک و تکنیکهای منحصر به فرد نصب پلهای پیشساخت داخل دیوارها برخوردار است.
اهمیت هتل قو در این است که بخشی از تاریخچه فرهنگ مردم اهواز را به دوش میکشد و بیانگر تاریخچه معماری یک قرن پیش در دوران گذار از سنت به مدرنیته است.
در بازدید روز گذشته جمعی از مشاوران استاندار خوزستان درباره تاریخچه، ظرفیتهای فرهنگی ـ تاریخی و قابلیتهای متنوع عمارت هتلقو گفتگو و تبادل نظر شد و این مشاوران ضمن بیان راهکارها، بر ضرورت احیای بنا و نیز لزوم استفاده از سرمایهگذاری بخش خصوصی و حمایتهای بخش دولتی برای احیای بنا و بهرهبرداری از آن با کاربریهای فرهنگی و گردشگری تأکید کردند.
همچنین در این بازدید معصومی مالک بنا نیز اقدامات انجامشده، برنامههای مدنظر و چالشهای پیش رو را مطرح کرد و انتقال موارد مطرحشده به استاندار خوزستان را از مشاوران خواستار شد و اظهار امیدواری کرد که استانداری خوزستان حمایت لازم در راستای بهرهبرداری از این بنای ارزشمند تاریخی را انجام دهد.
در ادامه نیز غلامرضا سلمانپور مسئول حفظ و احیای معاونت میراثفرهنگی خوزستان، با بیان اینکه هتلقو یکی از آثار شاخص در بافت تاریخی اهواز است که درحال حاضر توسط ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان در حال مرمت است، به فرآیند مرمت انجامشده در سالیان گذشته که به منظور رفع خطر و جلوگیری از وارد آمدن آسیبهای بیشتر انجام شده است اشاره کرد و برنامههای مقاومسازی، مرمت و احیای آتی بنا را شرح داد.
در پایان نیز تبار قریب سرپرست اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی اهواز نیز یادآور شد: «باتوجه به ارزشهای تاریخی بنا، موقعیت قرارگیری و فضاهای مختلف آن، امکان بهرهبرداری با تخصیص کاربریهای مختلف و در شأن اثر وجود دارد.»
او همچنین یادآوری کرد: تهیه پلان مدیریت و ایجاد همکاریهای چندجانبه میان مالک بنا با مجموعه ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان و اداره اهواز و نیز استفاده از ظرفیت بخشهای دولتی مرتبط، شهرداری و سرمایهگذاری بخش خصوصی، میتواند زمینه لازم برای تکمیل فرآیند مرمت، احیاء و بهرهبرداری از بنای تاریخی هتل قو اهواز را فراهم کند.
عکس: سید جواد خراسانی