زلزله دیشب ایذه آسیبی به بناهای تاریخی وارد نکرد
به گزارش خبرگزاری خورنا و به نقل از روابط عمومی و امور بینالملل ادارهکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خوزستان، سیدحکمتاله موسوی امروز شنبه نهم آذرماه ۹۸ اظهار داشت: بر اساس گزارشهای دریافتی از رئیس اداره میراث فرهنگی ایذه و همچنین مدیر پایگاه میراث فرهنگی آیاپیر این شهرستان، پس از وقوع زلزله شب گذشته مسوولان شهرستان ایذه از آثار و بناهای تاریخی و سطح شهر بازدید کردند که گزارشی مبنی بر وارد شدن خسارت به این آثار اعلام نشده است.
او تأکید کرد: پس از ارزیابی هیأت اعزامی به مناطق زلزله زده، نتیجه حاصل از ارزیابی تیم اعزامی حاکی از این مهم است که بناهای تاریخی مناطق زلزلهزده آسیب ندیدهاند.
زمینلرزهای به بزرگی ۴.۹ در مقیاس ریشتر جمعه شب (هشتم آذرماه ۹۸) ساعت ۲۰:۵۰ شهرستان ایذه واقع در شرق خوزستان را لرزاند.
بنا به اعلام موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران این زمینلرزه در مشخصات ۴۹٫۸۵ طول جغرافیایی و ۳۲٫۰۳ عرض جغرافیایی و در عمق ۱۹ کیلومتری زمین رخ داده است.
بعد از این زمینلرزه، زلزلههای دیگری نیز در ساعات ۲۱:۰۰، ۲۲:۳۰ و ۲۲:۴۰ رخ داده که یک به یک با بزرگی کمتری روی دادهاند. به گزارش مرکز لرزهنگاری کشور آخرین زلزله در ساعت ۰۶:۲۰ صبح شنبه روی داده است.
ایذه، از شهرهای بختیارینشین در شمال شرقی استان خوزستان است که به عنوان پایتخت بختیاری شناخته میشود. این شهر مرکز شهرستان ایذه در جنوب غرب ایران است که پیشینه تاریخی آن با توجه به پژوهشهای انجامشده و وجود آثار و سنگنبشتههای باستانی مربوط به دوران ایلامیان است. آثار ایلامی (کولفرح، شهسوار، اشکفتسلمان، خونگاژدر) و آثار اشکانی (شمی، شیمن، شیوند، یارعلیوند، کمالوند و تندیس مرد پارتی در موزه ملی ایران، ارگ اتابکی، بنای اتابکان اشکفتسلمان، پل پاپیلا سوسن و … ) از مهمترین آثار ایذه هستند. نام قدیمی این شهر در زمان اتابکان مالامیر (مالِمیر) نیز نامیده میشود.