وعده بعدی برای تکمیل جاده مرگ: پایان سال

خورنا: مدیرکل راه و شهرسازی خوزستان از بهره‌برداری ۱۲ هزار و ۷۵۰ واحد مسکن‌مهر استان با حضور رییس‌جمهور و به مرکزیت شهرستان امیدیه در هفته آینده خبر داد.

نصرالله دهقانی در نشست خبری که امروز، ۲۸ آذرماه در محل اداره‌کل راه و شهرسازی استان برگزارشد، اظهارکرد: در حال حاضر مسکن‌مهر اغلب شهرهای استان از مرز ۸۵ درصد پیشرفت عبور کرده و تاکنون بیش از ۲۱ هزار واحد مسکن مهر در استان به بهره‌برداری رسیده است.

وی با بیان این‌که در مجموع ۷ پروژه مهر ماندگار در سطح راه و شهرسازی استان اجرایی می‌شود، افزود: احداث ۲ بیمارستان در رامهرمز و مسجدسلیمان یکی از پروژه‌های مهر ماندگار استان است که در حال حاضر پیشرفت حدود ۹۳ درصد دارند و حداکثر تا پایان بهمن‌ماه امسال به بهره‌برداری می‌رسند. بیمارستان ۱۶۴ تختخوابی مسجدسلیمان شهریورماه ۸۶ کلنگ‌زنی شده بود.

مدیرکل راه و شهرسازی خوزستان عنوان‌کرد: متوسط زمان اجرای پروژه احداث بیمارستان در کشور ۷ تا ۸ سال است که در صورت بهره‌برداری از بیمارستان مسجدسلیمان تا قبل اتمام امسال، جز بیمارستان‌هایی خواهد بود که در طول ۵ سال احداث شده است.

دهقانی ادامه‌داد: پروژه احداث بیمارستان ۱۰۰ تختخوابی رامهرمز ۱۶ سال پیش آغاز و به دست فراموشی سپرده شد اما در ۲ سال اخیر اجرای آن به‌صورت جدی آغاز شد که در حال حاضر پیشرفت ۹۳ درصدی دارد.

وی بیان‌کرد: پروژه جاده اهواز ملاثانی شوشتر نیز یکی دیگر از پروژه‌های مهر ماندگار است که این جاده به یک بزرگراه چهار خطه تبدیل خواهد شد و تا بهمن‌ماه امسال به اتمام می‌رسد.

دهقانی گفت: جاده معروف آبادان ماهشهر از دیگر پروژه‌هاست که عملیات اجرایی ۴۲ کیلومتر از مجموع حدود ۸۰ کیلومتر آن باقی‌مانده بود که ۱۵ کیلومتر آ‌ن اخیرا زیر بار ترافیک رفت و ۱۵ کیلومتر دیگر در حال آسفالت شدن است و حداکثر تا ۱۵ یا ۲۰ دی‌ماه زیر ترافیک می‌رود. ۱۲ کیلومتر پایانی نیز تا پایان امسال به اتمام می‌رسد تا پرونده این جاده چهار خطه در استان بسته شود.

مدیرکل راه و شهرسازی خوزستان در ادامه حساسیت‌های مردم و نمایندگان استان نسبت به جاده آبادان ماهشهر را به حق دانست و خاطرنشان‌کرد: برآورد اعتبار این پروژه حدود ۶۳ میلیارد تومان بود که تاکنون حدود ۴۰ میلیارد تومان برای آن صرف شده که ۳۸ میلیارد تومان این رقم توسط وزارت راه پرداخت شده است. قرار بود اعتبار این جاده به صورت ۲ سهم ۵۰ درصدی توسط وزارت راه و نفت اجرا شود که سهم اعتباری وزارت راه به‌موقع تامین شد در حالی که نفت به تعهد خود عمل نکرد.

وی افزود: پروژه جاده هندیجان دیلم به‌طول ۵۵ کیلومتر از دیگر پروژه‌های اولویت‌دار است که تاکنون ۲۵ کیلومتر آن زیر ترافیک رفته و مابقی آن در صورت تخصیص اعتبار به‌زودی به بهره‌برداری می‌رسد. اجرای پروژه روند خوبی دارد و نگرانی ما از بابت تخصیص اعتبار است که امیدواریم به‌موقع تامین شود.

دهقانی خاطرنشان‌کرد: پروژه آزادراه پل زال اندیمشک به‌طور بیش از ۴۷ کیلومتر نیز از دیگر پروژه‌های در حال اجرا است که روند خوب و کارگاه بسیار فعال و بیش از ۷۰ درصد پیشرفت دارد و با مشارکت بخش‌خصوصی و دولت ساخته می‌شود و سوم خردادماه ۹۲ به بهره‌برداری می‌رسد.

قائم‌مقام وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر این‌که کاستی‌ها، نواقص و گلوگاه‌های جاده‌ای استان باید شناسایی و این نواقص به تناسب تخصیص اعتبارات و با اولویت‌بندی رفع شود، اظهارکرد: استان خوزستان به ۱۰۰۰ کیلومتر بزرگ‌راه، آزادراه و راه استاندارد نیاز دارد که این راه‌ها با هدف ارتقاء وضعیت جاده‌ای و بالارفتن ظرفیت جاده‌ها باید ساخته شوند. امکان اجرای این راه‌ها در یک برنامه ۵ ساله میسر است و کار نشدنی نیست.

وی افزود: آزادراه خلیج‌فارس اهواز بندرامام در سه تا ۳.۵ سال ساخته شد و ساختن آن به این معنی است که باید جاده‌های موجود خود را ارتقا دهیم. مطالعات ساخت این آزادراه و بزرگراه انجام شده و با توجه به قیمت‌های روز، ساخت این بزرگراه‌ها بیش از یک هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.

دهقانی بیان‌کرد: کاهش تلفات جاده‌ای حاصل اقدامات فیزیکی در جاده‌ها نیست. اقدامات فرهنگی و رعایت فرهنگ رانندگی از عوامل موثر کاهش تلفات است. به تایید کارشناسان، در حال حاضر فرهنگ رانندگی بسیار ارتقا یافته است و این مساله با همکاری‌های پلیس راه، راهداری، رسانه‌های جمعی و مردم مسیر شده است.

مدیرکل راه و شهرسازی خوزستان در ادامه مردم را به سمت صنعتی‌سازی در پروژه‌های مسکن‌مهر تشویق و خاطرنشان‌کرد: تعداد مجریان آموزش‌دیده در زمینه استفاده از تولیدات صنعتی در استان کم است و باید به سمت صنعتی‌سازی مسکن برویم زیرا ساخت سنتی مسکن و استفاده از اسکلت‌های فلزی، بتنی و روش‌های قدیمی هم به لحاظ هزینه‌ها و هم استاندارد پاسخگو نیست.