۴ اثر در حوزه صنایع دستی خوزستان موفق به دریافت نشان مرغوبیت از یونسکو شدند
خورنا- سیدحکمتاله موسوی در جلسه شورای اداری میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان خوزستان با اشاره به شناسایی آثار تاریخی، تدوین پروندههای ثبتی و ثبت آنها به عنوان اولویت نخست سازمان، اظهار داشت: باید جایگاه استان در زمینه وجود آثار ثبتی را ارتقا داد.
وی به حوزه صنایع دستی در استان خوزستان اشاره و بیان کرد: اشتغال از مهمترین مسائل در بُعد صنایع دستی است چراکه هر فردی با حداقل سرمایهگذاری میتواند در این زمینه فعالیت داشته و حتی در صادرات نیز نقشآفرین باشد.
مدیرکل میراث فرهنگی ادارهکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خوزستان گفت: تمامی رؤسای شهرستانی میراث فرهنگی مسأله شناسایی صنعتگران و پرداخت تسهیلات به آنها را به صورت جدی پیگیری تا شاهد ارتقا خوزستان در این زمینه باشیم.
نقش اساسی پایش ماهیانه آثار تاریخی در حفظ و احیای بناهای تاریخی
در ادامه این جلسه، محمدحسین ارسطوزاده به تدوین و ارسال فرمهای پایش ماهیانه آثار تاریخی به شهرستانها اشاره و اظهار داشت: این فرمها باید به صورت ماهیانه توسط رؤسای ادارات شهرستانها تکمیل و برای استان ارسال کنند.
وی با بیان اینکه تکمیل فرمها به صورت ماهانه سبب میشود تا نسبت به آخرین وضعیت آثار را اطلاعرسانی صورت گیرد، بیان کرد: با این اطلاعرسانی اگر اثر تاریخی به مرمت و تعریف پروژه نیاز داشته باشد با استفاده از اطلاعات لازم به مراجع تصمیمگیری مراجعه صورت گیرد.
سرپرست معاونت میراث فرهنگی ادارهکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خوزستان با اشاره به اهمیت پایش در حفظ و احیای آثار تاریخی ادامه داد: با وسیله تکمیل فرمهای پایش ماهانه آثار تاریخی دیگر شاهد ریزش ناگهانی بنایی در استان خوزستان نخواهیم بود چرا که اطلاعات موجود در این فرمها هشدار لازم را به ما پیش از هر اتفاقی ارائه میدهند.
همچنین غلام شجاعی در ادامه در جلسه شورای اداری میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خوزستان وجود جاذبههای گردشگری در استان را علتی برای تسریع در روند توسعه این حوزه برشمرد و اظهار داشت: حوزه گردشگری عمده انتظارها از ادارهکل میراث فرهنگی است که در همین راستا باید به سطحی رسید که در اقتصاد مردم تأثیرگذار باشد.
سرپرست معاونت گردشگری ادارهکل میراث فرهنگی خوزستان با تأکید بر ضرورت استفاده از سازمانهای مردمنهاد در حوزه گردشگری، گفت: این سازمانها میتوانند به توسعه گردشگری در شهرستانها بسیار کمک کنند.
۶۶ اثر دریافت نشان مرغوبیت ملی و ۴ اثر دریافت نشان مرغوبیت یونسکو
در ادامه جلسه، شکراله قاسمی معاون صنایع دستی مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خوزستان اظهار داشت: ۶۶ اثر تاکنون از استان خوزستان نشان مرغوبیت ملی و چهار اثر نیز نشان مرغوبیت یونسکو در حوزه صنایع دستی را دریافت کردهاند.
وی با اشاره به پیگیری جهت دریافت نشان جغرافیایی چند اثر استان خوزستان بیان کرد: احرامبافی شوشتر، مینای صبی اهواز و کپوی دزفول از جمله آثار معرفی شده برای دریافت نشان جغرافیایی هستند.
انتهای پیام/