هفتمین جشنواره محلی، برای نرگس ثبت ملی/ آیا امسال هم شاهد برنامه های تکراری در جشنواره نرگس بهبهان خواهیم بود
خورنا | پدرام کسائی:
بخش اول:
اشک نرگس در چشمان عوامل اجرائی جشنواره سال قبل
با گذشت یکسال از ششمین جشنواره گل نرگس، برخی عوامل اجرائی می گویند که وعده های داده شده جهت پرداخت دستمزدشان هنوز محقق نشده است.
جهانشاد زراعت،تهیه کننده و کارگردان نمایش که سال قبل، اجرای نمایش بسیار زیبای “عروسی گل به گل” وی در جشنواره خوش درخشید، در گفتگو با پایگاه خبری خورنا از کم محلی دستگاه های مسئول و برگزار کننده جشنواره و عدم پرداخت حق الزحمه تیم اجرا کننده نمایش اظهار ناراحتی شدید نمود.
وی گفت: سال قبل از ما خواسته شد که نمایشی با موضوع “نرگس” را جهت جشنواره گل نرگس آماده کنیم که ما با تیمی متشکل از بهترین های تئاتر و نمایش بهبهان، تمرینات این کار را آغاز، و آنرا در ششمین جشنواره گل نرگس اجرا نمودیم.
زراعت افزود: با توجه به شنیده ها در آن زمان بودجه ای چندصد میلیون تومانی به این جشنواره تخصیص یافت، ولی علی رغم پیگیری های مکرر ما تا کنون که یکسال از جشنواره گذشته هیچ یک از دستگاه های متولی جشنواره نسبت به پرداخت مطالبات ما اقدام ننموده اند.
بخش دوم:
جشنواره هایی که تا کنون بجز هزینه، منفعتی برای بهبهان نداشته
با گذشت هفت سال از جشنواره نرگس بهبهان، و با توجه به اینکه نرگس بهبهان ثبت ملی شده است، دستاورد این جشنواره ها برای شهرستان بهبهان بجز جشن های کوچک محلی چه بوده است؟
گل نرگس بهبهان، موهبتی خدادادی است که سالیان دراز است دل در گرو خاک بهبهان دارد، و بهبهان بعنوان خاستگاه اصلی نرگس در ایران به شمار می رود.
نرگس بهبهان که به زعم کارشناسان اهل فن، از بهترین گونه های نرگس جهان است با خواص بی نظیر خود می تواند موجب رونق گردشگری و اقتصادی در منطقه باشد.
گل زیبا و خوش عطر نرگس بدلایل مختلفی از جمله عدم نیاز به نگهداری، آبیاری مداوم و موارد دیگر جزو یکی از گونه های خوب برای ترویج کشاورزی است، که از قِبَل آن می توان در توسعه صنعت توریسم و اقتصاد گردشگری، ایجاد اشتغال و افزایش سرمایه دست یافت.
ولی متاسفانه در سال های اخیر و طی جشنواره های هرساله گل نرگس، تلاش خاصی برای ایجاد دبیرخانه دائمی گل نرگس بهبهان، ترویج کشت گل نرگس و افزایش سطح زیرکشت، شناسائی و رفع مشکلات نرگس کاران، ایجاد صنایع تبدیلی از جمله صنایع بهداشتی، آرایشی، داروئی؛ برگزاری همایش های علمی پژوهشی، جذب سرمایه گذاران و بخش خصوصی در جهت ایجاد صنایع تبدیلی و ایجاد اشتغال، انجام تورهای گردشگری، برگزاری جشنواره گل نرگس بصورت منطقه ای و ملی و … صورت نگرفته که نشان از کم اهمیت بودن ارزش این موهبت الهی در نگاه مسئولان و متولیان امر در شهرستان دارد.
حال باید دید امسال نیز با تیم اجرائی تکراری این جشنواره که بدون اعلام فراخوان و بصورت کاملاً گزینشی انتخاب شده اند، بازهم باید شاهد چهره ها و برنامه های تکراری همچون پلی بک موسیقی توسط خوانندگان محلی، شعر خوانی، دکلمه، نمایش و … و همچنین چند غرفه ساده که در قبال اخذ پول به کسبه و بازاریان واگذار شده، خواهیم بود.
امسال هم گذشت و فرصت ها سوخت، امیدواریم فرماندار شهرستان از هم اکنون با ایجاد دبیرخانه دائمی جشنواره ملی گل نرگس و دعوت از فرهیختگان و صاحب نظران محلی، منطقه ای و ملی(نه شومن ها) تلاش نماید تا گل نرگس بهبهان پس از هفت سال برگزاری جشنواره های تکراری، جایگاه واقعی خود را پیدا کرده و با استفاده از این ظرفیت غنی، بهبهان و فرهنگ غنی دیار ارگان بخوبی به ایران معرفی شود.