هشدار معاون سازمان آب و برق خوزستان؛ احتمال وقوع سیلاب در حوزههای آبریز دز و کرخه وجود دارد
احمدرضا رستمی: به گزارش خورنا در جلسه کارگروه تخصصی امور سیل و مخاطرات دریایی، برق، آب و فاضلاب استان که امروز چهارشنبه پنجم آذرماه ۹۷ در اداره کل مدیریت بحران استانداری خوزستان برگزار شد هوشنگ حسونیزاده اظهار کرد: امسال با توجه به بارشهای بسیار خوبی که در فصل پاییز صورت گرفته خوشبختانه میزان آورد آبی حوزههای آبریز استان خوزستان نسبت به سالهای قبل بهبود پیدا کرده است.
معاون سازمان آب و برق خوزستان ضمن اعلام هشدار نسبت به بروز سیلابهای احتمالی در حوزههای آبریز دز و کرخه گفت: امسال بارندگیهای خوب پاییزی در استان باعث بالا رفتن پتانسیل ایجاد سیلاب در این حوزهها شده که براین اساس باید هر چه سریعتر فرمانداران، بخشداران و سایر مسئولین ذیربط حوزههای دز و کرخه از الان آمادگیهای لازم را برای رویارویی با این سیلابهای احتمالی کسب کنند.
وی عنوان کرد: در حال حاضر ارتفاع آب در سد دز ۳۳۵/۷ متر است که این رقم در ابتدای دیماه سال گذشته در حدود ۳۰۶/۶۵ متر بوده است.
حسونیزاده میزان ورودی امسال سد دز را تا ابتدای دیماه، یک میلیارد و ۴۶۰ متر مکعب دانست و افزود: البته این رقم در مدت مشابه سال گذشته خیلی پایین تر بوده وچیزی در حدود ۴۶۲ میلیون مترمکعب ثبت شده است.
معاون سازمان آب و برق خوزستان با بیان اینکه احتمال سیلابی شدن حوزه آبریز دز در آینده وجود دارد اظهار کرد: در حوزه آبریز سد دز به علت وجود روستاها و کشتزارهای فراوان در اطراف حریم رودخانه و نیز ضعف سیلبندهای موجود در آنجا لازم است که هر چه سریعتر تمهیداتی در خصوص ساماندهی سیلبندهای مذکور در نظر گرفته شود تا حتیالامکان مجددا شاهد حوادث مشابهی مانند وقوع سیل سال ۱۳۹۵ در این مناطق نباشیم.
وی ارتفاع فعلی آب سد کرخه را ۲۰۵/۵۶ متر دانست و عنوان کرد: میزان ارتفاع آب سد کرخه در مدت مشابه سال گذشته چیزی در حدود ۱۹۸/۸۸ متر بوده است.
حسونی زاده اضافه کرد: البته برخلاف سال گذشته که میزان ورودی آب به سد کرخه تا ابتدای دیماه چیزی در حدود ۲۸۸ میلیون متر مکعب بوده این رقم در مدت مشابه امسال به رشد قابل ملاحظهای دست پیدا کرده و به یک میلیارد و ۳۲۷ میلیون مترمکعب رسیده است.
معاون سازمان آب و برق خوزستان میزان آسیبپذیری حوزه آبریز کرخه را در برابر سیلابهای احتمالی بالا دانست و خاطر نشان کرد: اگر چه دیگر حوزههای آبریز استان مثل کارون و مارون امسال نسبت به پارسال وضعیت آبی بهتری را دارند ولی به علت اینکه همچنان دارای یکسری کسریهای آبی هستند باید گفت که از لحاظ ایجاد سیلاب همچنان نمیتوانند مشکلات خاصی را ایجاد بکنند.