استان خوزستان میزبان دومین کنگره بینالمللی گندیشاپور میشود
خورنا- به گزارش روابط عمومی ادارهکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خوزستان یعقوب زلقی امروز شنبه ۱۷ آذرماه ۹۷ با اعلام این خبر افزود: دومین دوره این کنگره باحضور اندیشمندان، پژوهشگران و محققان خارجی از دانشگاههای مطرح اروپایی، آسیایی و آفریقایی اوایل اسفندماه جاری در دانشگاه جندیشاپور دزفول برگزار میشود.
او در ادامه عنوان کرد: این کنگره بامشارکت دانشگاهها، نهادهای بینالمللی و مهمانان خارجی از دانشگاههای شرقشناسی ناپل، بلونیا، استانبول و دانشگاه آلمان طی دو روز متوالی در هفته نخست اسفندماه برپا خواهد شد.
مدیر پایگاه میراث فرهنگی گندیشاپور و ایوان کرخه با اشاره به اهداف مهم این کنگره بینالمللی اظهار داشت: بازشناسی هویت تاریخی شهر دانشگاهی بیمارستانی گندیشاپور و نقش تولید علم و دانش در گندیشاپور باستان، و ارائه ارزشهای علمی، فرهنگی و آموزشی ایران باستان در ۱۸ قرن پیش به جهانیان از جمله محورهای دومین کنگره بینالمللی گندیشاپور محسوب میشود.
وی با بیان اینکه این کنگره با حضور ویژه وزیر علوم، دبیر سازمان یونسکو و مسئولان کشوری و استانی برپا خواهد شد گفت: در روز نخست کنگره قرار است پس از مراسم افتتاحیه، سخنرانی رئیس کنگره و مهمانان ویژه انجام شود و سپس در روز دوم بازدید میدانی از محوطه تاریخی گندیشاپور، سازههای آبی آن، آرامگاه یعقوب لیثصفاری در دستور کار خواهد بود.
گفتنی است؛ به منظور بازشناسی ابعاد تاریخی، علمی و فرهنگی نهاد علمی گندیشاپور باستان و بررسی زمینههای فرهنگی و اجتماعی پدیدآیی، تحول و پیامدهای این میراث ارزشمند جهانی با پیشینه ۱۸۰۰ ساله آموزش عالی ایران که اکنون در شهرستان دزفول در دل خاک مدفون است و همچنین معرفی نقش آن در توسعه تمدن بشری که جایگاه به سزایی در تقویت خودباوری ملی و افزایش نفوذ علمی و فرهنگی ایران در مجامع بینالمللی در راستای تقویت دیپلماسی علمی کشور، اولین کنگره بینالمللی گندیشاپور نیز با همکاری و حمایت معنوی عالیترین مقامات علمی کشور و مجموعهای از نهادها و سازمانهای علمی کشور در اسفندماه ماه ۱۳۹۵در دانشگاه گندیشاپوردزفول برگزار شد.
به گزارش خورنا شهر ﺑﺎﺳﺘﺎﻧﯽ ﮔﻨﺪﯼﺷﺎﭘﻮﺭ ﯾﮑﯽ ﺍﺯ ﺁﺛﺎﺭ ﺩﻭﺭﻩ ﺳﺎﺳﺎﻧﯽ ﺍﺳﺖ که در ۱۷ قرن پیش به دستور شاپور یکم پادشاه ساسانی در محل فعلی استان خوزستان ساخته شد.
ویرانههای این شهر باستانی که اکنون ﺩﺭ ﺷﺮﻕ شهرستانﺷﻮﺵ، ﺟﻨﻮﺏ ﺷﺮﻗﯽ
ﺩﺯﻓﻮﻝ ﻭ ﺷﻤﺎﻝ ﻏﺮﺑﯽ ﺷﻮﺷﺘﺮ به خوبی قابل رویت است ﺍﺯ ﻫﻤﺎﻥ ﺑﺪﻭ تاسیس تبدیل ﺑﻪ ﯾﮑﯽ ﺍﺯ ﻣﺮﺍﮐﺰ ﻋﻠﻤﯽ ﻭ ﭘﺰﺷﮑﯽ ﺟﻬﺎﻥ شد و به نوعی میتوان گفت که اولین دانشگاه جهان در این شهر بوجود آمد البته بعدها ﺧﺴﺮﻭ ﺍﻧﻮﺷﯿﺮﻭﺍﻥ دیگر پادشاه ساسانی نیز دستور ساخت ﺑﯿﻤﺎﺭﺳﺘﺎﻥ ﺑﺰﺭﮔﯽ را در این شهر صادر کرد ﻭ با این کار ﺑﺮ ﺗﻮﺳﻌﻪٔ ﺩﺍنش ﭘﺰﺷﮑﯽ در این شهر نیز افزوده شد.