در همایش «توسعه اشتغال پایدار از دانشگاه تا جامعه» مطرح شد:

بجای دخالت نهاد های مرتبط با اشتغال در کار یکدیگر، هر کدام نقش خود را ایفا کنند

خورنا | سرویس دولت:  همایش «توسعه اشتغال پایدار از دانشگاه تا جامعه»در روز پنجشنبه ۲۶مهرماه در محل سالن همایش های  استانداری برگزار شد.

به گزارش خورنا  این مراسم  با حضور انجمن های علمی دانشگاه های سطح استان و با همت دستیار استاندار در امور جوانان و با همکاری معاونت اقتصادی و توسعه منابع استانداری برگزارشد.

در این مراسم که با هدف ایجاد اشتغال در دانشگاه برگزار شده بود، افزون بر ۲۵۰ نفر از دانشجویان رشته های مختلف دانشگاه های سرتاسر استان (دبیران و اعضای انجمن های علمی ) شرکت داشتند.

این مراسم که با حضور جمعی از مسئولین استان از جمله دکتر یداله مهرعلی زاده قائم مقام معاونت اقتصادی و توسعه منابع استانداری، بن عباس مدیر کل هماهنگی امور اقتصادی استاندار، دکتر بابک مختاری رییس پارک علم و فناوری خوزستان، رضا کیانی مشاور فرهنگی هنری استاندار، شکراله کلاه کج دستیار استاندار در امور جوانان و مهدی لک دبیر کارگروه اشتغال و کارآفرینی دستیار استاندار در امور جوانان برگزار شد، اولین اقدام خود را تعامل هر چه بیشتر و بهتر بین جوامع دانشگاهی و دستگاهای ذی ربط دانست و با در اختیار گذاشتن هفت تریبون به نمایندگان هر دانشگاه برای صحبت پیرامون پیشنهادات، انتقادات و موانع و فرصت های پیش رو کار خود را آغاز کرد.

افتتاحیه همایش با قرائت آیات کلام الله مجید و سرود جمهوری اسلامی ایران آغاز شد، پس از آن مهدی لک دبیر کارگروه اشتغال وکارآفرینی جوانان با عرض خیر مقدم برنامه را آغاز و از شکراله کلاه کج دستیار استاندار در امور جوانان جهت ایراد سخنرانی دعوت کرد.

توسعه اقتصادی بدون دانشگاه امکان پذیر نیست 

کلاه کج گفت: گام نهادن در مسیر توسعه، جز با مشارکت نخبگان و فعالین و پذیرش آن توسط عموم مردم امکان پذیر نخواهد بود. از آنجایی که در طی سالیان گذشته، نتوانستیم رابطه سازنده ای بین نخبگان دانشگاهی، انجمن های علمی دانشگاه ها با صنعت ایجاد کنیم، برنامه های توسعه ی اقتصادی ما با مشکلات فراوانی مواجه شدند.
دستیار استاندار در امور جوانان ادامه داد: امر توسعه اقتصادی بدون در نظر گرفتن ظرفیت دانشگاه ها و ایجاد تعامل بین نخبگان و دانشگاهیان، نهادهای حاکمیتی و بخش خصوصی امکان پذیر نیست و رویکرد ما در برنامه های آتی باید نزدیک کردن این سه پارامتر مهم به همدیگر باشد. در ابتدا باید توانمندی ها و پتانسیل های نهفته در دانشگاه ها و انجمن های علمی را شناسایی و با بها دادن به آنها و ایجاد زیرساخت های مناسب، زمینه عملیاتی کردن این پتانسیل ها را فراهم کنیم.
انجمن های علمی باید در کنار ایده پردازی، چگونگی اجرای این ایده ها را به صورت عملی و در فضایی واقعی بیاموزند و بتوانند بین ایده های علمی و شرایط واقعی کسب و کار همگرایی ایجاد کنند.
کلاه کج ادامه داد: هدف ما در برنامه هایی که برای توسعه اشتغال پایدار داریم همگرا کردن پارامترهای مختلف این حوزه است. معتقدیم اگر جامعه دانشگاهی و انجمن های علمی، هولدینگ ها و شرکت های سرمایه گذاری و دولت و نهاد های حاکمیتی، هر کدام وظیفه خود را انجام دهند و بجای دخالت در کار همدیگر، هر کدام نقش خود را ایفا کنند میتوانیم از تنگناهای موجود عبور کنیم و به راه حلی عملی برای توسعه اشتغال پایدار در سطح استان و کشور برسیم.
کلاه کج در پایان گفت: امیدواریم با تقویت حس وطن پرستی و اینکه ایران و استان عزیزمان جز با دستان ما ساخته نمی شود همه و همه، دست در دست هم دهیم تا زمینه ی نمو و رشد کشور و استان فراهم شود تا در فضای آزادانه و آگاهانه به سمت توسعه ی پایدار گام برداریم.

اگر توزیع ثروت عادلانه صورت گیرد مهاجرت نخواهیم داشت

در ادامه  دکتر یداله مهر علی زاده، عضو هیئت علمی دانشگاه شهید چمران و قائم مقام معاونت اقتصادی استاندار ضمن اظهار خشنودی از برگزاری این همایش لازمه پیشرفت نیروی کار و اشتغال در استان را توزیع متوازن کارهای اجرایی در شهرستان های استان دانست و گفت: اگر توزیع به صورت برابر و عادلانه صورت گیرد به معضلی به اسم مهاجرت نیروهای نخبه به خارج از استان مواجه نخواهیم شد. معضلی که چندین وقت است گریبان استان را گرفته است و نیروی انسانی متخص بومی به شکل چشم گیری در حال خروج از استان است.

مهرعلی زاده با توجه به پتانسیل های موجود در خوزستان در امر فناوری و دانش بهترین راه حل خروج از این مشکل را بها دادن به این بخش به کمک بخش خصوصی و ایجاد برنامه های مدون برای به نتیجه رساندن این بخش دانست  و ادامه داد: با توسعه صنایع مدنی و کارگروهای مرتبط با آن میتوان تعادل جمعیتی را برقرار و بازار کار پر رونقی را به استان بازگرداند.
وی با ارایه برنامه های تدوین بسته های اقتصادی برای جوانان برای شروع بازار کسب و کار ورود سرمایه داران بخش خصوصی و و توسعه صنعت و ارتباط هرچه بهتر دستگاهای ذی ربط با پارک های علم و فناوری و دانشگاهی استان بهترین فرصت و چشم انداز را برای استان خوزستان در نظر گرفت.

مهرعلی زاده همچنین موانعی چون سیستم راهبردی دانشگاه ها و تغییر کاربری دانشگاه از پایگاه تولید علم و فناوری به ابزاری برای بازیچه های سیاسی یاد کرد و با انتقاد از عدم ارتباط بین دپارتمان های اداری موجود با انجمن های علمی و دانشگاه ها سخنان خود را به پایان برد.

پس از آن رضا کیانی مشاور فرهنگی هنری استاندار با اشاره به حلقه مفقودی به نام تعامل بین جوامع دانشگاهی و دستگاهای اجرایی آن را دلیل رکودی برای فعالیت پرانرژی انجمن های علمی دانست و تنها راه حل برطرف کردن این موضوع را ایجاد یک دستگاه اجرایی مرتبط چون NGO ها و کارگروهای اشتغال و مدنی دانست و مطالبات مربوطه را متناسب با ظرفیت های آن باید از این طریق پیگیری کرد و با تاکید بر اینکه این همایش فتح البابی برای استان صنعتی چون خوزستان برای رونق اقتصادی و ایجاد بازار کسب و کار از ان به عنوان سکوی پرتاب اشتغال یاد کرد.

شرایط کنونی، شرایط انقلاب چهارم است

در ادامه همایش دکتر بابک مختاری مدیر پارک علم و فناوری شرایط کنونی را به عنوان انقلاب صنعتی چهارم یاد کرد که در این انقلاب نیروی کار جای خود را به نیروی رباتیک داده است اما در جوامع دانشگاهی کماکان نیروی کار تحصیل کرده به اجتماع تحویل داده می شود، که این در تناقض با این امر است.

مختاری با اشاره به برنامه هایی چون جشنواره های ایده و و جشنواره اشتغال که به همت پارک علم و فناوری و دانشگاه چمران و دانشگاه صنعتی شریف در شرف برگزاری است  از تمامی انجمن های علمی استان برای شرکت در این در این جشنواره دعوت کرد و از انان خواست تا به ایده های علمی خود جامعه عمل بپوشاند تا بتوان در عرصه کار افرینی مثمر ثمر باشند.
سپس بن عباس مدیر کل هماهنگی امور اقتصادی استاندار برای ارائه برنامه پیش رو و هم فکری هرچه بهتر بین دانشگاه ها و استانداری صحبت های خود را اغاز کرد. وی ضمن تشکر از آقایان کلاه کج و لک برای برگزاری همایش و و همچنین اشاره به فرصت طلبی دشمنان کشور از مشکلات روز اقتصادی جامعه جهت تخریب، وظیفه ی دانشجوها را آگاهی رسانی به بقیه افراد جامعه دانست.
وی با تاکید بر لزوم بالا بردن آگاهی و علم و عدم ابتلا به «سندرم همه چیز دانی» توسط دانشجو، اشاره کرد که انتظارات باید با توجه به ظرفیت و توانایی اشخاص باشد و توسعه کشور با راحت طلبی و تنبلی حاصل نمی گردد و دانشجو باید بر اموزش و مهارت خود سرمایه گذاری کند.

درنهایت آقای لک با تشکر دوباره از حضور دانشجویان و تاکید بر لزوم فعالیت انجمن های علمی برنامه را به پایان رساند.

 

خبرنگار: مهدی ولی زاده 

پایان پیام /

 

 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *