مستاجر جدید پنج طبقه کیست
خورنا| سرویس سیاسی:
پس از سالها مدیریت محمدرضا شمسایی بر بزرگترین سازمان آب و برق کشور، وی مشمول بی مهری اردکانیان شد و وزیر نیرو وی را برکنار کرد.
برخی منابع خبری گفتند شمسایی با هماهنگی استاندار در پی به کرسی نشاندن فرهاد ایزدجو بود که پیگیری های خورنا نشان داد این مسئله از اساس واقعیت ندارد. به هر روی چند تن از نمایندگان قومیت گرای خوزستان مانع از ریاست فرهاد ایزدجو شدند و در اقدامی گزینه های قومیتی خود را به وزیر معرفی کرده اند.
جمعی از نمایندگان خوزستان که از موضوع مطلع شده بودند، در اقدامی سه گزینه به وزیر معرفی کرده اند که نشان می داد آنها
۱. پیام مردم را در انتخابات اردیبهشت ۹۶ نشنیده اند
۲. به دنبال گزینه هایی از قومیتی خاص هستند
۳. فرسخ ها با خواست این روزهای مردم یعنی آرامش اقتصادی و ثبات در بازار دور هستند
۴. تمام وقت و هزینه و توان نمایندگی خود را صرف انتصابات کرده اند
به همین دلیل با فشار به وزیر نیرو برای استیضاح وی(با ۱۱ امضا) در صددند که یکی از سه گزینه خود را به وی تحمیل کنند. گزینه هایی که یا غیربومی هستند و یا از قومیتی خاص.
گزینه های ریاست سازمان که توسط تعدادی از نمایندگان خوزستان به وزیر معرفی شده اند به شرح زیر است:
۱. احمد سیاحی
سیاحی مهمترین گزینه برخی نمایندگان خوزستان است که سابقه معاونت عمرانی استانداری خوزستان را دارد. وی مورد حمایت شمخانی و برخی اصلاح طلبان عرب استان است. اما واقعیت این است که در زمانی که شریعتی استاندار شد به نشانه اعتراض معاونت عمرانی استانداری را رها کرد و عیار اصلاح طلبی خود را ضعیف نشان داد و حاضر به همراهی استاندار جوان خوزستان نشد. با این تفاسیر بعید است استاندار خوزستان به این گزینه روی خوشی نشان دهد. هرچند حداقل ۲ سال است که برخی نمایندگان به دنبال ریاست او بر سازمانی هستند که در حد و اندازه های آن نیست.
مدیریت ناکارآمد او در آب و فاضلاب و حجم عظیم نارضایتی مردم نشان می دهد که ریاست او بر این سازمان، موجبات درجا زدن آن را فراهم خواهد کرد.
۲. محسن ذیحجه زاده
اصفهانی و کارشناسی ارشد مدیریت است که در مورد آب، مدرک دانشگاهی ندارد.
وی مدیر کل دفتربرنامه ریزی تلفیقی شرکت مدیریت منابع آب ایران است که گرایش اصولگرایی تندی دارد و به حاج رسولیها مدیرعامل اصفهانی شرکت مدیریت منابع آب نزدیک است. روابط صمیمانه وی با حجازی، استاندار سابق و اصولگرای خوزستان زبانزد خاص و عام است. روابط بسیاری نزدیکی با حسنوند نماینده پایداری اندیمشک دارد و توسط وی به اردکانیان معرفی شده است.
ذیحجه زاده تحصیلات آکادمیکی در مورد آب ندارد و انتخاب وی می تواند منابع آب استان خوزستان را به یغما ببرد. نزدیکی ذیحجه زاده با حلقه نمایندگان اصفهان می تواند وی را در طرح های انتقال آب همراه ایشان نشان دهد. ذیحجه زاده اطلاعاتی در مورد بزرگترین سازمان زیرمجموعه وزارت نیرو ندارد.
۳. فتح اله دهکردی
تقریبا هیچ کس نمی تواند بگوید دهکردی راست است یا چپ. وی مردی با گرایش های نامعلوم است. در دولت احمدی نژاد ارتباطات بسیار خوبی با حاج رسولی های اصفهانی دارد که هم اکنون مدیر عامل شرکت مدیریت منابع آب ایران (شرکت مادر تخصصی ) است. حاج رسولیهای اصفهانی به علت حمایت کامل عوامل تاثیر گذار اصفهانی در کشور، عملا امکان جابجایی اش توسط وزرای دوره های مختلف میسر نشده است.
نزدیکی دهکردی ۵۸ ساله که چهره قابل قبولی در سازمان آب و برق خوزستان ندارد به حاج رسولی های اصفهانی می تواند اندک ذخیره های آب سدهای خوزستان را به سمت دشت های کویری اصفهان و کرمان و یزد رهنمون سازد.
دهکردی با ریاست دوباره شمسایی در این سازمان از کار بر کنار شد ولی حاج رسولیهای اصفهانی وی را به عنوان مدیر کل بهره برداری سد و تاسیسات آبیاری و زهکشی شرکت مدیریت منابع آب ایران منصوب کرد.
۴. صادق حقیقی پور (گزینه استاندار و شمسایی)
بهبهانی، دکترای آب و جوان است. حقیقی پور هم اکنون مدیرعامل شرکت آب و فاضلای استان خوزستان است.
حقیقی پور در زمان انجام تعهد خدمت سربازی خود و در حالی که پرسنل سازمان آب و برق نبود توسط شمسایی بعنوان معاون آبرسانی سازمان منصوب شد و سپس در آزمون استخدامی سازمان شرکت کرده و به محض قبولی در آزمون و انجام مراحل استخدامی با حمایت استاندار و شمسایی بعنوان میرعامل آبفا استان منصوب شد. این اتفاق در حالی صورت گرفت که تازه کمتر از یک ماه از استخدام وی گذشته بود.
صادق حقیقی پور، مهمترین گزینه شریعتی و شمسایی است. تنها کسی است که می توان گفت با آمدنش، تغییری در سازمان آب و برق رخ نداده و گوش به دهان استاندار و شمسایی است.
ماجرا ازین قرار است که شریعتی با هرسه گزینه قبلی در تماس با اردکانیان، مخالفت می کند و می گوید تنها گزینه من بازگشت شمسایی است. سپس در تماس دیگری و پس از هماهنگی با شمسایی به وزیر می گوید حقیقی پور گزینه مناسبی است.
اکنون سوال اینجاست چگونه می توان چنین فردی با حدود ۲ سال سابقه کار را بعنوان مدیرعامل دستگاه اجرایی بزرگی مثل سازمان آب و برق خوزستان که بزرگترین سازمان زیرمجموعه وزارت نیرو است بگمارند؟
چه کسی سرپرست می شود؟
پیگیری خورنا نشان می دهد نمایندگان وابسته به یک قومیت تمایل دارند تا پیش از اعلام رسمی نام مدیرعامل سازمان، فردی به عنوان سرپرست گماشته شود. از حسونی زاده به عنوان گزینه سرپرستی یاد می شود.
حسونی زاده دارای مدرک دکترای آب بوده و هم اکنون معاون مطالعات پایه سازمان آب وبرق خوزستان و در مرز بازنشستگی است و هیچ انگیزه ای برای آینده خود در سازمان ندارد.
?وی اقبال عمومی در سازمان آب و برق خوزستان ندارد و بسیار بعید به نظر می رسد که بتواند رئیس این سازمان عریض و طویل شود.
?اکنون چند سوال به ذهن نگارنده این سطور متبادر شده که پاسخی برای آن نیافته است.
۱- چرا از سازمان آب و برق با اینهمه اقتدار و توانایی یکی از معاونین بعنوان مدیرعامل انتخاب نمیشود. مگر نه اینکه هرکدام از آنان توانستند قسمت عظیمی از این سازمان را اداره کنند؟ ( تمامی گزینه هایی که در بالا نوشتیم یا غیر بومی اند و یا سالهاست که از سازمان دور بوده اند و اشرافی بر مسائل موجود سازمان ندارند).
۲- قرار شده است تا بررسی گزینه های مجمع نمایندگان خوزستان سرپرستی برای سازمان بگمارند. اما حقیقت موضوع این است که دارند زمان میخرند تا نمایندگان لابی کند و با یکی از گزینه ها به تعامل برسند.
۳- مسئولینی که در پی یافتن جایگزین هستند باید با چشم ریزتری بگردند و بهترین فرد را انتخاب کنند و آخرت خود را فدای دنیای باند مافیای آب و برخی قوم گراها نکنند.
پایان