سرقت اطلاعات کارتهای بانکی به روش اسکیمر در قالب دست فروش
به گزارش خورنا سرهنگ شاهین حسنوند اظهار کرد: شخصی با مراجعه به این پلیس و طرح شکایت بیان داشت در حالیکه کارت عابربانک در اختیار خودش بوده، در چندین مرحله مبالغ بالایی از حسابش برداشت شده است. با ثبت اظهارت وی، پروندهای تشکیل و در دستور کار کارشناسان این پلیس قرار گرفت.
وی افزود: با بررسیهای تخصصی و تحقیقات فنی صورت گرفته مشخص گردید متهم مقادیری از وجه را به صورت نقدی و بقیه را از کارت خوان خرید کرده است. پس از تکمیل تحقیقات، متهم شناسایی شده و با اعزام اکیپی از مامورین پلیس فتا، وی به همراه دستگاه اسکیمر وکارت بانکی جعلی مورد استفاده دستگیر گردید.
رییس پلیس فتا در توصیه به هموطنان گفت: شهروندان عزیز حتی در هنگام خرید از فروشگاههای معتبر نیز باید شخصاً اقدام به کشیدن کارت در دستگاه خود پرداز نموده و خود نیز رمز را وارد نمایند.همچنین دقت کنند که دستگاه کارت خوان فروشگاه چسب خورده و یا شکسته نباشد و یا قطعهای اضافه نداشته باشد.
سرهنگ حسنوند در تشریح شیوه سرقت اطلاعات این متهم گفت: با تحقیقات صورت گرفته از متهم، وی در ابتدا منکر همه موارد اتهامی شده، اما در نهایت با روبرو شدن با مستندات ارائه شده لب به اعتراف گشود. این فرد با کمک همدست به این روش عمل میکرده که در قالب دستفروش با فروش کالا به مالباخته و در هنگام کشیدن کارت در دستگاه کارت خوان، با بهانههای مختلف مانند معیوب بودن کارت یا اشکال در شبکه، به صورت مخفیانه کارت را از دستگاه اسکیمر که به شکل حرفهای از چشم مشتریان پنهان نموده عبور میداد و اطلاعات کارت را سرقت میکرد.
وی با تاکید بر اهمیت حفاظت از اطلاعات بانکی به شهروندان توصیه کرد: در خریدهای خود مراقب باشند که در دام اسکیمر نیفتند و حتما از فروشگاههای معتبر و دارای مجوز خرید کنند. همچنین تا جایی که امکان دارد از دستفروشان دورهگرد و یا فروشندگان سیار که دارای دستگاههای کارت خوان هستند، خرید ننمایند.این مقام ارشد انتظامی با بیان اینکه تغییر رمز ماهانه و دورهای یکی از بهترین راهها برای جلوگیری از عملی شدن اهداف مجرمانه کلاهبرداران است خاطرنشان کرد: از شهروندان میخواهیم، در صورت اطلاع از هرگونه فعالیت مجرمانه در فضای مجازی یا پیام رسانهای موبایلی مراتب را از طریق نشانی پلیس فتا به آدرس www.Cyberpolice.ir بخش ارتباطات مردمی گزارش کنند.