محمد تقی زاده مدیرکل آموزش و پرورش خوزستان در اولین گردهمایی نخبگان فرهنگی جوان:

نخبه کسی است که بتواند ساده ترین مسائل منطقه و جامعه و خانواده خود را حل کند

خورنا | سید عبدالهادی آرامی: مدیرکل آموزش و پرورش خوزستان در اولین گردهمایی نخبگان فرهنگی جوان که در سالن امام سجاد آن اداره کل برگزار شد، گفت: مهمترین اولویت آموزش و پرورش آموزش مهارت های زندگی اجتماعی است.

به گزارش خورنا،  محمد تقی زاده یکشنبه ۱۹ فروردین ماه ۹۷ در اولین گردهمایی نخبگان فرهنگی نواحی ۴ گانه اهواز، کارون، باوی و حمیدیه با بیان اینکه تعلیم و تربیت توانمند مرهون داشتن برنامه پژوهش محور است، گفت: در اولین اقدام برنامه توسعه آموزش و پرورش استان با ۲۰ اولویت تدوین شد که در طول این چند سال به دنبال اجرای مفاد این برنامه گام برداشتیم‌.

تقی زاده با اشاره به موفقیت های بدست آمده توسط اداره کل آموزش و پرورش خوزستان گفت :  کسب رتبه اول کشور در توسعه کمی و کیفی دوره پیش دبستانی و همچنین رتبه سوم کشور در شاخص میانگین رشد نمرات امتحانات نهایی پایه سوم متوسطه از جمله مهمترین موفقیت های آموزش و پرورش خوزستان بود که این موفقیت ها نیز حاصل توجه به برنامه عملکردی و علمی است.

تقی زاده همچنین با اشاره به اجباری شدن پیش دبستانی در استان ادامه داد: تمام هدف من از پیش دبستانی این است که بچه ها یک سال زودتر ساده ترین مفاهیم را بیاموزد. مفاهیمی چون : محبت ، دوستی. عملکرد ۱۳ میلیون دانش آموز و بیش از یک میلیون معلم با دو مشخصه «کنکور» و «امتحانات نهایی» سنجیده می شود که مشخصه های کاملی نیستند. ما در استان خوزستان اولویت اولمان پیش دبستانی است و اولویت آخرمان کنکور است. علی رغم اولویت آخرمان بیشترین پیشرفت را در کنکور داشتیم. نباید جامعه به سمتی برود که کلاس های کنکور از متوسطه دوم به دوره ابتدایی بروند.

مدیرکل آموزش و پرورش با اشاره به اقدامات صورت گرفته در حوزه توانمندسازی و بهبود نیروی انسانی گفت: آموزش و پرورش استان با کمبود ۱۵ هزار نفری در حوزه نیروی انسانی روبرو است. از این رو با اجباری شدن دوره پیش دبستانی بستر لازم برای جذب و به کارگیری ۴ هزار و ۶۰۰ نفر به عنوان نیروی حق التدریس در استان خوزستان فراهم شد.

تقی زاده ادامه داد: نخبه کسی نیست که زرنگترین دانش آموز کلاس باشد. بلکه کسی است که بتواند ساده ترین مسائل منطقه و جامعه و خانواده خود را می فهمد و حل می کند.

وی هم چنین با اشاره به مشکلات مالی و تجهیزاتی سازمان متبوع خود ادامه داد: در دنیا روزی به نام روز توالت وجود دارد در حالی که هنوز در برخی مدارس ما، توالت ها مناسب نیستند.  از نظر فیزیکی، دانش آموزان روبه روز ضعیف تر و دارای مشکلات بهداشتی بیشتری می شوند. کل بودجه یک میلیون دانش آموز خوزستانی در سال گذشته یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان بوده که به عبارتی به ازای هر دانش آموز فقط ۱۲۰۰ تومان سرانه داریم که هزینه مایع دستشویی آنها هم نمی شوند.

وی همچنین با اشاره به محقق نشدن مطالبات آموزش و پرورش اظهار داشت:  از سال ۷۱ تا ۸۱ آموزش و پرورش خوزستان ۲۰۰ میلیارد تومان طلب از وزارت نفت و شهرداری و … داشته که بخشی از آن وصول شد. اگر همان موقع پرداخت می شد می توانست آموزش و پرورش را متحول کند. همین مقدار موصولی هم با مشکلات فراوانی  انجام پذیرفت. مشکلات ما در این زمینه زیاد است و حتی از همکاران فرهنگی نیز مرارت ها کشیدیم. مدیر مدرسه شاهدی که ۲۰۰ میلیون پول در حساب مدرسه اش دارد و من دستوری برای پرداخت هزینه یک کولرگازی برای مدرسه دخترانه محرومی کردم، از بنده به وزارتخانه شکایت کرده است.

تقی زاده در پایان گریزی به کم کاری برخی دیگر از مدیران کل دستگاههای اجرای استان زد و گفت: در حالی که استان های بزرگی چون فارس فقط ۵۰۰ نفر نیرو جذب کرده اند ما در خوزستان ۴هزار نیروی حق التدریس فقط در سال ۹۶ جذب کردیم. استان خوزستان، استان دوم از لحاظ درآمد در کشور و استان سوم از لحاظ بیکاری است. اگر هرکدام از مدیران کل به اندازه آموزش و پرورش استخدام می کردند اکنون مشکل بیکاری در خوزستان کمتر به چشم می آمد.

شهرام هزاریان، مشاور مدیر کل در امور جوان نیز در سخنانی اظهار داشت:  در مدت کوتاهی که به عنوان مشاور مدیرکل در امور جوانان فعالیت میکنم اقدام به راه اندازی پورتال (سایت) مشاوران جوان کردیم. هم چنین کارگروهای تخصصی در حوزه های پژوهشی، علمی، فرهنگی، هنری، ورزشی با حضور نخبگان جوان استان تشکیل دادیم و به حمایت از نیروهای جوان در سطح پست های مدیریتی می پردازیم.

هزاریان اطهار امیدواری کرد مدیر کل آموزش و پرورش خوزستان در اعتماد به نیروهای جوان سنگ تمام گذاشته و  مدیران نواحی را از میان این نیروها انتخاب نمایند.

در پایان این برنامه به تعدادی  از نخبگان جوان ، تقدیرنامه هایی به رسم یادبود اهدا شد.

 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *