آخرین اولتیماتوم استاندار خوزستان به مدیران و بانک‌های کم‌ کار در زمینه اقتصاد مقاومتی

خورنا|احمدرضارستمی: در دومین جلسه ستاد اقتصاد مقاومتی و رفع موانع تولید در سال ۹۶، دکتر غلامرضا شریعتی استاندار خوزستان گفت: بحث اقتصاد مقاومتی الان نزدیک به دو سال است که اولویت اول و جزء سیاست‌های کلی کشور است و این مهم به صورت تکلیف و برنامه‌ای فرا قوه‌‌ای است که از طرف مقام معظم رهبری ابلاغ شده و باید همه در جهت اجرای آن گام برداشته و اقدام کنند.

«غیبت در جلسات ستاد اقتصاد مقاومتی به معنای بی توجهی به این برنامه فراقوه‌ای»

وی ضمن انتقاد از غیبت‌های مکرر برخی از مدیران در جلسات اقتصاد مقاومتی خاطر نشان کرد: اولین گام در راستای تلاش در این زمینه این است که مدیران و مسئولین ذی‌ربط استان، در جلسات کارگروه اقتصاد مقاومتی حضور داشته تا بصورت مستقیم و بلاواسطه در جریان امور قرار گیرند تا بتوانند پیگیری‌های مثمرثمری در این مقوله داشته باشند.

شریعتی در ادامه اظهار داشت: مدیرانی که در این مسئله اهتمام و تلاشی به خرج ندهند و در جلسات ستاد اقتصاد مقاومتی حضور پیدا نکند و یا حتی نفر دوم خود را به این جلسه نفرستد، معنی آن اینست که این مدیر عنایت و توجه‌ای به این برنامه تکلیفی و فراقوه‌ای ندارد.

استاندار خوزستان افزود: وقتی مدیری در این مسیر حرکت می‌کند، استانداری را وادار می‌کند که در این ارتباط فکر دیگری را برای برخورد با این مسئله داشته باشد. زیرا مسئله اقتصاد مقاومتی در حد دستور یک قوه یا دستگاه نیست بلکه از سیاست‌های کلی نظام در این دو سال می‌باشد که به همه دستگاهها و نهادهای کشوری ابلاغ شده است و همه بلا استثناء موظف به بسیج شدن برای اجرای آن هستند.

«برای مدیران غایب در جلسات تصمیم مقتضی اتخاذ می‌شود»

وی یادآوری کرد: وقتی ستاد اقتصاد مقاومتی کشور را ملاحظه می‌کنیم، مشاهد میشود که عالیترین مقام‌های کشور در آن مسئولیت دارند و در جلسات آن مرتب شرکت می‌کنند. پس با توجه به این مبناء باید صدرصد مدیران استانی نیز در جلسات ستاد اقتصاد مقاومتی و رفع موانع تولید حضور داشته و اهتمام بر این امر نیز داشته باشند.

شریعتی ادامه داد: وقتی شخص اول مملکت دستوری را در مورد مسئله‌ای صادر می‌کند، اصلا به هیچ وجه قابل قبول نیست، که هر کس بخواهد بر طبق صلاح خود به آن عمل داشته باشد. پس بنابراین لازم است که رئیس سازمان برنامه و بودجه استان بعنوان دبیر ستاد، در این زمینه اهتمام جدی داشته باشد و مسئولین و مدیران دستگاه‌هایی را که بدون هماهنگی و عذر موجه در جلسات غیبت دارند، از این پس به جلسه راه نداده و به صورت واضح و روشن عذر آنها را خواسته که از جلسه به بیرون تشریف ببرند و نیز در ادامه هم باید گزارشی از این وضعیت به من داده شود، تا تصمیمی لازم و مقتضی را در این زمینه اتخاذ کنم.

«برنامه ویژه‌ برای تحول در صنایع کوچک و متوسط خوزستان »

در ادامه جلسه استاندار خوزستان در مورد تصمیمات گرفته شده در رابطه با ایجاد تحول و پیشرفت در صنایع کوچک و متوسط استان گفت: در این رابطه به صورت منطقه‌ای در حال اتخاذ تصمیماتی مفید برای کمک به صنایع کوچک و متوسط چه در بخش صنعت و چه کشاورزی می‌باشیم تا براساس آن بتوانیم تحرکی را در استان ایجاد کنیم.

وی افزود: امیدوارم که امسال با برنامه‌ریزی که در این رابطه توسط سازمان برنامه‌و‌بودجه استان و معاونت اقتصادی استانداری انجام میشود و نیز با کمک دانشگاه و سایر دستگاهها ذی‌ربط و اتاقهای بازرگانی بتوانیم یک کار ویژه‌ای را، برای ایجاد تحرک اساسی در سطح اشتغال و تولید در صنایع کوچک و متوسط استان ایجاد کنیم.

شریعتی با یادآوری مسئولیت بانک‌ها در قبال این صنایع خاطرنشان کرد: لازم است که بانکها نیز اهداف اصلی خود را در جهت خدمت‌رسانی هر چه بیشتر به این صنایع، از طریق دادن اعتبارات لازم به آنها قرار دهند.

استاندار خوزستان تصریح کرد: بعلت وابستگی صنایع کوچک و متوسط استان به نفت و کشاورزی، این دو در سال ۹۴ با رکود مواجه نشدند. این یک حُسن قابل اهتمامی برای استان می‌باشد که لازم است ما از این موقعیت بهره‌ای کافی و وافی را برده و از آن برای قوی کردن و رونق بیشتر این صنایع در استان استفاده کنیم.

«صادرات مواد غذایی به قطر در دستور کار قرار می‌گیرد»

شریعتی در بحث اقتصاد مقاومتی کشور قطر را همانند عراق بعنوان یکی از فرصت‌های اقتصادی استان دانست و تصریح کرد: بدلیل شرایط بوجود آمده برای کشور قطر، هم‌اکنون عمده نیاز این کشور مواد غذایی است و خوزستان با دارا بودن بیشترین تولیدات غذایی و کشاورزی در کشور، باید از این موقعیت استفاده لازم و بهینه را برده و برای تأمین مایحتاج غذایی آنها هر چه سریعتر چند هواپیمای حامل مواد غذایی به کشور قطر صادر کند.

استاندار خوزستان افزود: هر چند دولت قطر تقاضایی رسمی در این مورد نداشته است اما از طریق ایرانیان ساکن آنجا و یا از طریق بانک صادرات شعبه قطر، میتوان این موضوع را پیگیری کرد تا با ارسال مواد غذایی به این کشور، بتوانیم زمینه‌های تولید و اشتغال بیشتری را برای استان فراهم کنیم.

«عملکرد ضعیف بانکهای خوزستان در رابطه با اقتصاد مقاومتی»

وی در ادامه جلسه با انتقاد از عملکرد ناموفق بانکها در زمینه اقتصاد مقاومتی گفت: سال گذشته بانک‌های استان عملکرد قابل قبولی در زمینه اقتصاد مقاومتی نداشتند و به دلیل عدم همکاری بانک‌ها، مساله کاهش پرداخت تسهیلات در این زمینه رخ داده است. هر چند همه بانکها به این صورت عمل نکرده‌اند اما می‌شود اذعان داشت که سرجمع بدین صورت عمل کرده‌اند .به عنوان مثال بانک صادرات در بحث اقتصاد مقاومتی طوری عمل کرده که نبودنش بهتر از بودنش است.

شریعتی ادامه داد: واضح و عریان میگویم، این وضعیت به هیچ وجه قابل پذیرش نیست و فکر میکنم بیش از اندازه کافی به بانکها در این زمینه وقت داده شده است و مطمئناً در صورت ادامه این روند، تصمیمی اصلاحی در رابطه با آنها اتخاذ می‌شود.

استاندار خوزستان در پایان با تاکید دوباره بر بحث اقتصاد مقاومتی و رفع موانع تولید بعنوان اولویت اول و اصلی استان، بیان کرد: در سال ۹۶ انتظار است که پروژه‌های اقتصاد مقاومتی پیشرفت خوبی داشته باشند و مباحث مطروحه و تصویب شده در کارگروه اقتصاد مقاومتی در مورد رفع موانع تولید، سریعاً روند اجرایی به خود بگیرند.